Altafulla amb tota la il·lusió

8/8/10

Text del correu electrònic tramès pel nostre regidor al tercer alcalde d'Altafulla d'aquesta legislatura

"Quina davallada per a Altafulla passar del Torret* (sempre amb majoria absoluta) al de la Torreta**. Mai tu has pujar tant i Altafulla ha baixat tant.
L'experiència viscuda al Govern de Gené (alcalde d'esquerres com Farré) m'impideix de compartir cap mena de Govern amb tu; no vull seguir sofrint deslleialtats i trepitjades de competències contuades. Per tant entén aquest correu com la proposta irrevocable de no estar al teu Govern. De fet, el setembre PAU havia de proposar la teva expulsió del Govern de Gené.
Com un aranya vas teixint el fil del teu "suposat" poder (de criteris de camaleó i de formes de caiman). Els fils de la teva tela d'aranya són massa dèbils per a la meva fortalesa (de criteris de bou i de formes de brau).
De cap manera puc felicitar-te sinó plànyem per l'Altafulla que he heredat, per la que lluito i per la que somio"

(*) Torret és el renom altafullenc de l'Alcalde Joan Pijuan; amb carrer de forma angular (el de la piscina municipal, contruïda a meitats de subvenció i aportació local dins de la seva primera de les tres legislatures, que guanyà sempre per majoria absoluta; la segona i la tercera a la llista del PSC que vaig encapçalar: en vaig ser la lleial oposició!). De fet, com tants alcaldes de poble, venia de ser nomenat pel Govern Civil del tardofranquisme, i féu el recorregut següent habitual: UCD-independent-CiU. Mai no el vam votar a la investidura. El nostre regidor, Fonxo Blanc, entre 1983 i 2010 sempre hi ha votat alcaldes d'esquerrres (PSC o ABG) tret després de la sobtada mort de Joan Pijuan el novembre de 1989, que féu pinya de dol votant el seu successor Antonio Torres. Com a cap de llista. La legislatura 1999-2003, participà a "una concertació a la xilena" amb majoria d'UDC i minoria del PSC (fundadors) al marge del PSC oficial: per acabar amb un altra subordinació de l'esquerra: a l'alcalde Manel Ceperuelo de CDC. El cap de llista i alcalde fou Manel Ramon (UDC; per cert, el futur cap de llista del PSC en el projecte "guanyador" de Jano Francino amb els seus deliris de grandesa i segons el vent que bufa... Per això no podia donar suport al nostre regidor perquè noi destorbava la seva ambició de futur al PSC... - hi assistí a l'assemblea de militants de dimecres!
El fill gran de l'Alcalde Joan Pijuan, Joan Anton - regidor per una llista independent a la quarta legislatura amb Manel Ramon (alcalde 1999 -2003) - fundà La Torreta al final del camí del Prat, tant vora mar; en l'edifici propietat de Salvador Nadal i Núria Almirall (ara Nadal Almirall, amb la incorporació de les seves dues filles - farmacèutica i arquitecta ).
Agafà el nom comercial de la causa del renom del seu pare: la històrica Torreta de l'antiga muralla, restaurada per Enric Barceló, sempre al carrer de baix; fitant la pujada vers l'alberg de la Casa Gran, amb Ca la Gallega (d'ara la Paquita, de mare gallega).
Els renoms sempre singularitzen / estigmatitzen: la família de l'Alcalde Joan Pijuan vivia tan en precari que sense pis o casa ocupava la Torreta; el seu pare, gran bon home, feia escombres manipulant les allargades fulles dels margallons de sant Antoni; el seu fill, futur alcalde de més durada i transcendència a Altafulla, entrà a l'ajuntament com a agutzil.

Alcalde real: el cap de la Brigada?

El seu paradigma agutzil-alcalde ara torna: l'actual cap de brigada, de fet agutzil, ben bé pot sentir-se Alcalde Real. PAU (o PSC) al nostre programa electoral proposarem que passi a assessor imprescindible de l'empresa mixta d'aigües alliberant la brigada municipal.
De fet, a Altafulla tenim vius un ventall ampli d'alcaldes: el primer, Francesc Farré, el Breu; el segon, J.M.Gené, el Dimissionari; el tercer, J.M.Pérez., el Populista elegit per Trànsfugues de les esqueres (Jano Francino, Manel Ciércoles, Puri Miró).. L'alcalde real: Pere Vives. Suggerim per al nostre regidor el títol prou guanyat d'Alcalde Sentimental d'Altafulla...

Proposem que acabi retirant el menjador / autobús de la Torreta!

(**) La Torreta (terrassa sota Moreres i ampli menjador) té annexa el famós "autobús" (el mòdul de fusta, amb aire condicionat habilitat com a tercer espai). L’autobús (tercer menjador de La Torreta) ocupa un ampli rectangle de carrer, d'espai públic, desmillorant-ne el paisatge urbà i places d'aparcament. Per instància pública (i per moció al Ple), PAU li demanarà que, en acabar aquesta temporada, la retiri després de desitjar l'hagi ja amortitzada. Fóra la seva primera contribució sincera la millora de l'oferta turística d'Altafulla.

Els Baldrich, principals propietaris d'Altafulla, ja tenen el seu home de palla com a Alcalde...

Per cert, un executiu d'una multinacional de l'alimentació va descriure el Tercer Alcalde com hàbil en fer favors perquè els hi deguis la resta de la vida; i d'estètica "hortera i low cost". Ja ha arribat on volia; el seu recorregut ha estat: ATECA-AUPA (Dinamització econòmica:Ideal amb Cellier i Luque / Baldrich)- Govern Gené - Alcaldia. ¿Un autèntic cavall emboscat dins el cavall de Troia? El cert és que els Baldrich, encara principals propietaris màxims de solars urbanitzables ( i per requalificar d'Altafulla...) tenen el seu home de palla com a Alcalde.
Els Baldrich / Luque van decidir "construir" Ideal (en el fons la branca política muncipal d'un sector dels apòstols del Sant Sopar del Via Crucis Vivent ideat per Joana Badia) davant l'embranzida al mercat de l'habitatge altafullenc d'Exinan. Abans, A. del Castillo fou cap de llista del PP (venia ell d'AP) per defensar directament els interessos de Luzymar i Gulinves, per l'embranzida de Vicsan a l'Eco Resort de les Esplanes. Estem parlant de pura pornografia política..., amb regidora amb l'aguilla dels talons de les sandàlies dos dits més altes de l'elegància, afulanant-se...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.