Altafulla amb tota la il·lusió

28/6/10

Tots els regidors del Ple, tret de tres, acompanyem a BCN el dol de Francesc Farré en el traspàs de la seva mare Maria Camps Borja als 90 anys. Fins al darrer moment escoltà la ràdio, llegí el diari i un llibre. En una cerimònia laica molt acurada i plena de sensibilitat cultural ( amb soprano i piano) el fill i esposa i un nét l'acomiaden, en sengles parlaments, a una sala de Sancho de Ávila. Les banderes republicana i l'estelada lluïen al bell taüt d'una dona d'infància i jubilació feliç - d'acord amb l'esplèndida i sentida glossa del seu fill a qui fem tot i tant costat.

La moció de PAU és rebutjada pels vots en contra del regidor de via pública i tota l'oposició (ABG / AA, AUPA, ERC). El Govern s'hi absté (alcalde, regidora d'Urbanisme, regidor de Turisme) o vota a favor ( regidor d'esports i joventut i PAU). Per tant l'únic regidor del Govern d'Altafulla que ens votà en contra seguiex pactant amb l'oposició (que no dins al Govern) la política de via pública.



El propi regidor d'Ideal presentà una moció expressa perquè l'àrea de cultura i festes s'hagués de cenyir al pressupost anual, sense possibilitat d'alguna extrajudicial per assolir objectius mínims; ell que inverteix a principis de l'exercici següent per exhibir romanents. En la seva moció el nostre regidor, que s'hi abstingué, es quedà ben solet. "No baixaré del meu cavall per pujar al vostre ase", els engaltà, o un nou episodi de Gulliver als país dels lil•liputencs... En aquest episodi funciona l'entente populista (Ideal, AUPA) a qui fan nosa les Belles Arts que no poden valorar, ni controlen + els greuges pendents de les esquerres sense cultura de govern que perdé la moció de censura (ABG /AA, ERC) + gregarisme adaptadís (al populisme ambiental de la sala) de la resta del Govern (PSC, PPC, regidor de Turisme). El de CiU no va poder ser al Ple, per justificats motius professionals.

 
L'aplicació per imperatiu legal de descomptes - des d'aquest juny fins desembre - als sous dels nostres funcionaris i treballadors ha suposat un estalvi d'uns 70 mil e., així distribuïts en impacte segons categoria:

Als 5 del grup A.1., la rebaixa ha estat del 7%. El màxim perjuducat n'és el secretari que veurà disminuïda la seva mensualitat una mitjana de 271,43 e.

Als 17, de l'A.2: - 5,8%. Menys 207 e. mensuals

Als 16 del C.1: - 4,5%. 85,7 e. menys cada mes.

Als 43 de C.2: - 2,8-3%. La mateixa reducció que les C.1...

Als 34 de C.2: - 2,5% . - 35,7 e. mensuals de reducció.

Del personal temporal d'estiu pressupost també hem reduït: en dos mesos l'informador(a) turístic(a) - només per a 3 mesos. El personal de reforç de brigada en un mes: ara, solament 3 mesos. Els dos vigilants d'estiu, suprimits. El policia municipal substitut s'incorporarà de setembre a desembre.

Volem que la massa salarial estalviada serveixi per descongelar les plantilles en aplicació el PEF, cobrint els nous llocs de treball ja plantejats assignat-los romanent.

Per ara, sí que resten confirmats: (a) els contracte anual de dos membres de la brigada que haurien anat a l'atur en reintegrar-se els qui substituïen. (b) les anualitats del dos empleats en gestió directe municipal del Poliesportiu. (c) el segon semestres del tècnic de suport informàtic.

PAU proposarà com a mínim contractar la persona que en garanteixi dues constants a despatx d'alcaldia i suport de gestió de Cultura i Festes. Així com la brigada d'intervenció immediata...

 
El dimarts 22 de juny BASE / gestió tributària delegada ens carregà a favor 805.448 e corresponents a padró actualitzat pendent de pagar els darrers quatre anys. Per al del pressupost d'ingressos de 2011, se'n pot suposar l'increment consolidat de padró d'un 35%: aproximadament 300 mil e. adicionals. Actualització que, segons expressà l'alcalde al Ple apunta a poder passar a un nou tipus de l'IBI del 0,8%.

ERC presenta una moció queixant-se del greuge comparatiu que suposa la sanció de 2.100 e. al coordinador de l'associació Altafulla Decideix, imposada pel Departament d'Interior. Saltant-se el conducte reglamentari del nivell superior d'autoritat política (regidor i alcaldia) la policia municipal va cursar denúncia unilateral per no disposar del permís d'Interior per al concert del passat 26 de març de 2010. Zel de procediment que no ha estat aplicat a cap acte desplegat a la Violeta.

El nostre regidor, assistent al concert, es queixà del rigor general actual de la policia municipal i acusà la denúncia de llei de l'embut, de "va de retro ideològic" i de deslleialtat dels uniformats al poder polític democràtic pel qual calia reconvernir-los. Altrament, l'alcalde es decantà del tot per l'actuació i versió policial demanant infructuosament la retirada de la moció.

En la votació per unanimitat es consensuà el deplegament de gestions envers Interior per esbrinar-ne les causes i el contingut de l'expedient sancionador demanant que no tingués cap consequència de multa.

Al torn de la ciutadania, l'exregidor Muntades (membre del PSC impulsor de la consulta...!?) aclarí que, a l'organització del concert prosobiranisme, el permís municipal d'ús de la Violeta els adreçà erròniament a Governació - no a Interior de la Generalitat...

 
La factura total medioambiental amb el CCTGNès del 2009 pujà 665.789 e. Les taxes liquidades sumen 726.896 e. (+ 41.896 sobre el pressupostat), dels quals hem recaptat 674.069 e. (pendents de cobrament: 52.826 e.).

En depassar el 10% del recursos corrents calgué l'aprovació de la despesa total pel Ple.

S'hi abstingué ABG/AA. Es desglossa en 528.278 e. per recollida i eliminació de la brossa + 103.731 e. per amortització anual de les illes de contenidors + 33.780 e. per ús de la deixalleria ubicada a la Torre.

Del pressupost de 2009 vam pagar les factures pendents de 2008: un total de 374 mil e. Deixant un romanent (formal / fictici) de 180 mil e.

L'estudi de l'equibri taxes / despeses al servei determinarà la nova taxa per al 2011...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.