Altafulla amb tota la il·lusió

30/1/10

Biblioteca: hem hagut de renunciar a la subvenció per al projecte (15.340) però han arribat els mil cent seixanta-vuit llibres del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, ofrena de la Generalitat (15.300 e.) als altafullencs lectors.
Tot el catàleg de la comanda ha estat elaborada per la bibliotecària Helena Cobos. Han arribat etiquetats i folrats! Per tal d’ordenar-ne el nou i actual fons dels 1.168 llibres la Biblioteca restarà tancada la primera setmana de febrer.
Finalment hem destinat una partida oberta d’anys, de 5 mil e., per a nodrir el migrat espai de l’actual biblioteca amb dos prestatges sobre rodes, espai infantil (tres bucs, un expositor i un sofà), dos ordinadors i un portàtil. Un altre i un projector han estat reposats, al PIJ que en va sofrir robatori, dins de la mateixa despesa municipal.
El Club de Lectura aplega 24 participants regulars.

Tindrem instal·lat “wifi” a la xarxa de serveis (Escola d’Adults, Centre Obert, PIJ i Biblioteca).

Fins meitat de març podrem demanar de fraccionar els pagaments de l’IBI i el descompte del 20% les famílies nombroses.

L’aprovació unànime d’una moció conjunta intenta pacificar políticament la qüestió del Cadastre / IBI.
Unitàriament insistirem en les visites i reclamacions als responsables del Cadastre més pròxims - autèntic “deja vu”.... Una comissió municipal (sense validesa legal possible) pretendrà “marcar les línies d’actuació i de desenvolupament d’una futura Ponència de Valors total”. El tipus de l’IBI al 0,8 serà la hipòtesi d’elaboració de l’ordenança fiscal a l’octubre vinent, que serà aplicat si aporta l’equilibri pressupostari.
El nostre regidor va tornar a remarcar que la principal Injustíca Fiscal durant l’actual s..XX ha estat la congelació de les valoracions Cadastrals (aprovada el 1989 i vigent fins al 2006, quan ha de durant deu anys) que ha suposat un greuge als ingressos municipals per plusvàlues durant la bombolla i “pelotazos” immobiliaris, i també un estalvi continuat durant set anys del rebut d’IBI. També insistí que haver hagut d’assumir l’actual funció de l’IBI com a contrafort dels ingressos municipals, haver de fer el “paper de dolents”, fins i tot de “puteig fiscal”, garantirà el poder exercir de “més bons” als Governs a venir.

El nostre regidor planteja una “revelació d’interès” en cas que des del propi Govern se li critiqui públicament l’aprovació de factures pendents de Cultura i Festes de 2009, desviaments conseqüència de la insuficient dotació pressupostària (a meitat del previst en el pla d’ajustament del PEF per tal d’assumir romanents negatius del 2007)

Hem ajornat la publicació del nostre segon full en consideració al cap de setmana Solidari amb Haití.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.