Altafulla amb tota la il·lusió

28/10/09

Mor als 59 anys, víctima d’un càncer molt cruel Anton de Martí Puigmartí, l’hereu de l’arxiu Martí Franquès, que per la seva expresa voluntat i gestió fou traslladat de TGN a la nostra seu municipal. El nostre condol a l’extensa família, especialment a la muller, les tres filles i el seu fill petit.

Seguí la tradició paterna d’advocat, especialitzant-se en dret urbanístic. Com a particular impulsà la transformació urbanística del sector conegut com a PP5; la seva propietat, últim reducte del que fou gran patrimoni familiar amb la Casa Gran com a emblema, basteix els preciosos jardins i la magnífica casa restaurada de l’Hort de Pau (on conserva l’arc de l’antic ajuntament al c/ Major de la Vila Closa). De maneres i gusts molt elegant, estimava les arts i la literatura (autor d’una novel•la històrica inèdita), les hipòtesi d’història d’Altafulla i sobretot la caça i la conversa infinita.
El seu despatx personal a Altafulla s’ubica a les senyorials golfes de l’esmentada casa patrimonial. D’ideologia monàrquia liberal conservadora participà molt activament en la fundació de la tan plural i triomfant UPA i hi continuà la seva versió més homogènia com a AUPA. Recuperà el català en el seu tracte col•loquial; molt cvoherent amb el seu tarannà afable i de gentil i irònic conversador.
L’última actuació professional destacada el portà a les terres granadines de Guadix.
Tot i el gran caliu familiar de suport i la sòlida assistència mèdica ens ha deixat massa prematurament, massa.

El company regidor de Serveis ens garanteix que abans d’acabar l’any estaran reformats els pendents dels ressalts que ho reclamin a la segona fase de Marquès de Tamarit.

Retirem la modificació de crèdit 21 per al pagament i el reconeixement extrajudicial 3 de factures pendents de la Llar d’Infants de l’Hort de Pau. Finalment tampoc hem retornat la fiança a l’empresa constructura ja que no podem acceptar-ne la recepció d’obra fins que les negociacions amb l’arquitecte projectista i director de l’obra i la pròpia empresa permetin al solució satisfactòria a les actuals deficiències d’acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.