Altafulla amb tota la il·lusió

2/10/09

Més d’un milio d’euros d’inversions executades per l’empresa municipal mixta d’aigües aquest 2009:
197 mil e. als pluvials dels c) Senna i Via Hercúlea, dins el Fons Estatal (pla Zapatero)
900 mil de les inversions adscrites a tarifa: al clavegueram i pluvials de Baix a Mar, 455 mil e. + a xarxes d’aigua, 445 mil e., preferentment també a Baix a Mar / Els Munts; posant el rendiment de la xarxa del 50 al 76%.
Executat el 60% del Pla Director.


Anem a pams. Comencem per l’aportació externa de l’Estat dins les mesures d’obres públiques anticrisis. Als c) Senna –Via Hercúlea fins a la Rasa hem pogut soterrar una xarxa de recollida d’aigües pluvials, amb tres trams de canonades fins a totalitzar 341 m lineals: a les meitats del c) Senna, la primera amb tubs de 400 mm. de diàmetre; a la segona, de 500; des de la cruïlla amb Ponç d’Icart a la Rasa, soterrat a la Via Hercúlea, de fins a 800 mm.
Obra completament nova de trinca que incorpora a més 20 embornals, una a cada parcel·la construïda.
En total, 197 mil euros del Fons Estatal.
Ha permès d’anul·lar el abocava a Via Hercúlea les avingudes d’aigua que baixaven per Ponç d’Icart, i que provocava els grans tolls entorn dels ponts sota la via de l’Hort de Gatell.
El diferencial de 20.450 e., entre el preu d’adjudicació i el de certificació final s’incorpora a futures inversions de l’empresa mixta d’aigües en residuals.

En aquest mateix tram, dins de les inversions adscrites a a nova tarifa, ha estat renovada la xarxa d’aigües residuals o clavegueram, doblant el diàmetre de les tuberies ( de 200 a 400 mm), i situant-les més enclotades i amb 12 noves escomeses.
S’hi han invertit 116.812 e.
Així doncs, en l’actuació integral ( de pluvials i residuals) als boi 350 m. dels c) Senna i Via Hercúlea, fins a la Rasa, s’hi han esmerçat 313.812 e.!

El Nou Govern fa nou de trinca tots els serveis del c) Jaume I

Al C) Jaume I, entre les cruïlles amb les dues Vies de record Romà ( l’Augusta i l’Hercúlea), el tan i més afectat de dècades per inundacions, han estat introduïdes soterrades en un trajecte de boi 200 m.:
-) la xarxa separativa simètrica de residuals o clavegueram, totalment renovada doncs (desdoblada en una tuberia de 400 mm. de diàmetre i l’altra de 315). Amb tantes noves escomeses noves com parcel·les; fins a 14.
+ la xarxa de pluvials, a l’eix del conjunt, amb un diàmetre de 650 mm., que s’eixample a 800, en la perllongació dins la Via Hercúlea fins arribar al col·lector; hi han estat introduïts 16 embornals i arquetes de registre independents per a cada parcel·la.
La inversió, que ha superat la primera prova de pluges intenses de la matinada del darrer dia de setembre, ha sumat 240.482 euros

Per a detallar el que resta fins a aplegar les inversions de 455 mil e. hem d’esmentar el 75.703 e. en la renovació del tamís i altres actuacions a l’EBAR (Estació de Bombeig d’Aigües Residuals de Baix a Mar) i la renovació de la canonada de clavegueres a Via Augusta per 23 mil e.
En conclusió, ens restarà d’executar del Pla Director d’inversions en claveguerams, xifrat en mig milió d’euros, només 45 mil e. – als quals sumarem aquells 20.450…
Per arrodonir la intervenció al c) Jaume I ha estat renovat també el paviment i les voreres.
Però no s’acaba aquí, ja que posats a fer rases també hem renovat la xarxa de conducció d’agua potable (neta!). També en dues tuberies als extrems simètrics: de 110 mm i de politil·lè, suplint les de fibrociment.

600 m. de nova tuberia en la nova connexió de la xarxa cap Els Munts

Desglossarem el 445.684 e. invertits en instal·lacions d’aigua potable,vet ací el 44,6% del pressuposat al Pla Director per valor d’un milió d’euros:
71.774 mil e. en noves tuberies de la xarxa d’aigua potable. Bàsicament a Baix a Mar, com acabem de ressenyar; però també a un petit tram de sant Martí – Barceloneta. El Decret 140 / 2003 obliga a la progressiva introducció de la xarxa amb el nou material i diàmetre ja aplicat al c) Jaume I, per la qual cosa el Pla Director d’Inversions en té pressupostats fins a 310 mil e. L’ara executat, en representa el 23 %.
114.054 e. per la nova connexió als sector dels Munts: fins a 600 m. lineals amb tuberies de 200 mm. de diàmetre de politil·lè. En la zona d’entrada principal de la xarxa general a Baix a Mar, que segueix tot el c) de la Fassina i s’endinsa Via Hercúlea enllà.
37.314 e. en noves vàlvules reguladores de pressió en aquest tram essencial, que han permès baixar 2 kg, de pressió el fluïd ( de 8 a 6).
55.207 e. per a la renovació de comptadors i per a la de les vàlvules de tall 14.573 e.
Per a la prèvia localització de les fugues, 21.587 e.

Adequats els dipòsits al Comunidor i sant Antoni amb 58.803 e. + 28.138 e. i instal·lats tamissats a Brises del Mar per valor de 39.688 e.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.