Altafulla amb tota la il·lusió

28/4/09

El primer any del trienni del Govern de Reconciliació

Ara ja podem assegurar que estem prou rodats i amb horitzons com per seguir fins a final de legislatura. Perquè tot i que sempre en tot govern el coordinar-se i cenyir-se a les pròpies competències porta les seves dificultats i paciències, rotundament el balanç de convivència i de programa d’actuacions que podem exhibir PSC+Ideal+CiU+ PPC+PAU+ Jano Jr. resulta de notable alt. I si podem inaugurar o deixar orientats els projectes estrella (Centre d’entitats del Comunidor; dues xarxes de pluvials a Baix a Mar i la del Puosc a la Pedrera; Biblioteca; Residència als Munts) podrem dir-nos, en consciència, que fins i tot haurem excel·lit.
Com podem notar, no parlem del govern sorgit de la moció de censura + Jano a Turisme sinó del que hem aprovat el Pla Econòmic i Financer que garanteix la sostenibilitat de la nostra Hisenda durant la resta de legislatura (que inclou les taxes i el pressupost de 2008) i del que també desplegarà els pactes amb els promotors de l’Ecoresort de les Esplanes, imprescindibles per als equilibris als comptes corrents i també en injecció de recursos d’inversió. També el que creu en l’acabament de l’hotel de la Via Augusta i el que ha concertat l’hotelet de Marquès de Tamarit / Migdia amb pàrquing a la Piscina.
Dissortadament no ens hem sortit en la pau social en l’obcecat i tergiversat conflicte pel nou Cadastre / IBI i fins i tot hem hagut d’aguantar també malentesos maliciosos en la tan sensible gestió – sobretot per part d’alcaldia - del dol comunitari i el suport a la família del terrible succés de violència de gènere.
Del balanç del primer any, al costat dels pactes amb els motors econòmics, reconforta i ens enorgulleix el gran valor d’humana reparació del monòlit al cementiri amb els noms de tots els morts i desapareguts de la guerra civil... al cap de 70 anys dels fets i 30 d’ajuntaments democràtics. El Govern de Reconciliació entre (i dins) de famílies polítiques del poble ha pogut també (i per això) reconciliar-se amb tot el seu passat més injustament arraconat.

Fonxo Blanc / PAU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.