Altafulla amb tota la il·lusió

4/2/09

Ple de gener de 2009

Aprovat el programa funcional de la futura Biblioteca i la modificació puntual del POUM per al imminent hotel del c) Marquès de Tamarit / Migdia

Comencem, però, pel calendari fiscal que regularà els nostres pagaments de taxes i impostos durant aquest exercici:
a) tornem als tradicionals períodes per a l’IBI: entre el 30 de juny i el 31 d’agost – en lloc de l mala experiència de 08, que vam haver d’avançar dos mesos i BASE l’executà a començaments de maig.. Recordem que fins el 2 de març podem demanar el pagament domiciliat en dos terminis i les llars de família nombrosa, la bonificació del 20%. La segona quinzena d’agost ens carregaran al compte l’IBI d’una sola vegada.
b) l’impost de vehicles serà pagat a finals de maig
c) les taxes ( sobretot la de la brossa) el període bimensual abasta del 30 de juliol al 30 de setembre.


Pel que fa a la modificació de volum d’edificació i usos de l’antiga casa Buyreu, prou consensuada prèviament amb Urbanisme i Cultura de TGN, des d’ara només podrà destinar-se a Hotel; amb un + 24% de guany en edificabilitat. Ep! compensat amb l’arrengament integral i que molt detallat en el conveni subscrit de l’aparcament de la zona de la piscina – on es reservem pagant les taxes anuals corresponents 10 places l’imminent hotel. Només ERC s’hi oposà.

El programa funcional per a la futura biblioteca pública aprovat pel Ple, només amb el vot en contra d’AUPA, ha estat consensuat amb el servei de TGN que dirigeix Dolors Comas i finalment fixada la proposta per la Direcció General de Cooperació Local / Subdirecció General de Biblioteques. Orientarà la redacció del projecte ja encarregat i prou perfilat al coarquitecte municipal Xavier Mercadé Orriols, el plànol provisional del qual figura com a annex aprovat per 10 vots del Ple.
Estableix la superfície de 861 m2 en una sola planta al solar públic de les antigues escoles Teresa Manero. Caldrà, doncs, enderrocar tot els tres edificis preexistents, salvaguardant-ne la façana que restarà com a eix del nou edifici perfectament singularitzat. La distribució d’espais aprovada estableix: 30% per a la zona d’acollida i promoció. La zona general (àrea d’informació i de fons, música i imatge, diaris i revistes) n’ocuparà fins el 39%. El 20% la zona infantil. La de treball intern, l’11%. Aquestes 4 zones sumaran 662 m2; l’espai de circulació i instal·lacions, 199.
La Generalitat preveu destinar 141.267 e. per a incorporar 6.727 llibres nous.
L’obra i equipament resta pressuposat en boi 1 milió 300 mil euros. La Generalitat dins el PUOSC ens en finançarà 350 mil; la nostra Hisenda 941.500 e.- entre préstecs i ingressos pel pacte de Mig milió d’euros amb Life Resort s.l.. en la cessió del 10% de la parcel·la indivisible del futur Resort Geriàtric de les Esplanes / Brises del Mar.
Les pròximes fites del procés, que en permetrà el funcionament a principis de la següent legislatura, seran l’aprovació de l’avantprojecte aquesta primavera i a la tardor el projecte executiu firmats per X.Mercadé.

El modus operandi d’ABG

Recordem que ens volen ensarronar amb dues màscares noves, inventades després de perdre l’estabilitat i després el propi govern (el Consell de participació i l’entitat Link, coordinat i presidit per dos respectius militants actius d’ABG). El Consell actua com a contrapoder; Link s’ha obsedit en entrar al Consell Sectorial de Cultura, quan els seus objectius socials en depassen el marc de Belles Arts, tradicions i folklore i l’escenari lògic del seus actes és la Sala de Plens mentre no disposem de la reforma, ja en procés, de la sala de la Violeta amb un nou espai creat dins la sala elegant i polivalent.
Al Ple de gener la tàctica del cínic contrapoder ha quedat prou diàfana. L’exregidora durant nou mesos de Territori reclama a la nova responsable de l’àrea una modificació del POUM en nom del Consell de Participacíó, en un tema que ella (regidora del Ple) hi coordina però que vet ací: ni va impulsar com a contingut quan estava al govern i era de la seva potestat directa; ni molt menys com a mètode: des de juliol a desembre la regidora de Territori d’ABG no va desenvolupà cap fórmula de participació; fins i tot es negà a encapçalar la comissió de seguiment de la segona fase de reformes de l’antiga N-340. Que per cert, ara fa servir com a aval per mantenir la gimcana de ressalts… On ABG té el nou suport d’AUPA…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.