Altafulla amb tota la il·lusió

23/12/08

Retirada del tot l’enquesta que pretenia desligitimar el Ple de novembre que vam aprovar els Pressupostos Municipals de 2009.

El criteri del nostre regidor finalment aplicat a l’exposició definitiva del “Consell de Participació” al vestíbul de la Casa Gran: retirada del tot l’enquesta que pretenia desligitimar el Ple de novembre que vam aprovar els Pressupostos Municipals de 2009.

L’exercici de les seves competències pel regidor de Participació Ciutadana com a president del “CdP” n’ha redreçat definitivament els continguts de l’Exposició en l’anomenat “Àmbit econòmic” – l’existència del qual en cap moment, cap, fou comunicada per cap dels implicats, cap, al propi regidor president de la Comissió d’Hisenda.

Per tal de plantar l’exposició en seu municipal, la “coordinadora del CdP” va haver de forçar una sol·licitud adreçada a l’alcalde; amb la mateixa data del dissabte 13 i al moment d’obertura i muntatge de l’exposició, demanava “Saber si s’han presentat al·legacions o si ple contrari es pot considerar aprovat definitivament el Reglament.” La pruïja obsessiva de “figurar com a contrapoder”, aprofitant el cap de setmana de la Fira de Nadal a la Plaça del Pou.

La ferma i transparent intervenció del nostre regidor per força ha provocat la reacció en cadena del “CdP” (al marge i, per tant, sense la signatura del regidor-president, és clar). Totes elles prou reveladores / aclaridores de la seva mentalitat / tarannà i composició.
D’entrada, exclusivament adreçades a l’alcalde, sempre blasmant el nostre regidor d’Hisenda, a qui sempre pontegen fins i tot per exigir-li “una disculpa pública”.
En la queixa del 15 de desembre, l’omnipresent Coordinadora del CpC demanava al nostre alcalde “que depuri responsabilitats a aquesta persona”(sic); cal deduir que aquesta persona és el president de la Comissió d’Hisenda i ponent del govern al Ple de pressupostos.
Perfecta sintonia doncs entre la membre d’ABG / “coordinadora” amb aquestes exigències de Mentalitat Exclouent Totalitària i el seu propi grup, empastifant amb correus electrònic totes les redaccions i corresponsalies de MMCC demanant-ne que l’alcalde Gené expulsés el seu regidor F.Blanc. Tot plegat: ¿una colla de lil·liputs de les restes d’ABG aspirant a amordaçar el nostre Regidor Gulliver?
En la reclamació de tres dies més tard, ja signaven també tots els “coordinadors de comissions”, per demanar en text adreçat al “Benvolgut Sr.Alcalde” que el “Sr.Fonxo Blanch que reflexioni sobre la seva actuació i demani disculpes sinceres als membres d’aquest Consell de Participació Ciutadana que s’han sentit profundament dolguts per la seva actitud”. Com calia aspirar aquest to de renyidora moralista avisava que 6 de les 8 signants són “matriarques”.
Dels vuit signants, la meitat són militants actius del que resta d’ABG; fins i tot hi consta, com coordinadora de la comissió de Medi Urbà, la regidora d’ABG Marisa Méndez-Vigo.
Sí: la mateixa que té veu i vot al Ple com a regidora electe. Ep! la mateixa que com a regidora de govern no desplegà el funcionament del “CpC” fins que, després d’expulsar PAU, el Govern primer de legislatura restà en minoria: de juliol a novembre no mové un dit per al Consell de Participació i Sostenibilitat; fins i tot no acceptà de participar en una comissió de seguiment de regidors per a les obres de la segona fase de rehabilitació del c) del Migdia / Marquès de Tamarit.

Queda demostrat, doncs, que el CpC expressa un activista contrapoder / màscara del que resta d’ABG; que després de veure com la meitat del seu govern sap governar millor sense ells, pretén recuperar ”influència” per una via indirecta anomenada paradoxalment i desvergonyida “participació”: la seva coordinadora, amb ínfules de relació directa només amb l’alcalde, dins d’una dinàmica d’Intrusisme Presidencialista, va aparèixer sobtadament des del mes de març com a “tercera regidora d’ABG, des del torn d’intervenció del públic”. Aquesta coordinadora, d’ABG, accedí a la posició de autoatorgat contrapoder desplaçant-ne el primer proposat Jordi Molinera, a proposta expressa – qui si no? – de l’autòcrata Marisa M-V.

Però el pitjor és la filosofia política expressada al darrer paràgraf del “text” signat pels vuit membres de la “CcP”: “Com ja hem deixat escrit en altres llocs, l’Ajuntament és la Casa de Tots i el polítics són votats, elegits a les urnes per defensar els drets inalienables dels ciutadans i posar-se al seu servei.”. Criteri tan taxatiu com subordinant els polítics electes, com a “defensors i al servei” dels ciutadans / ¿“minyones”?
El que està escrit a les lleis democràtiques que ens hem atorgat (Democràcia representativa pluripartidista i a més ben proporcional) és que els regidors del Ple som els únics representants legals dels ciutadans.
L’Ajuntament és la Casa dels Regidors Electes (finalment tots amb espai municipal, tots); Regidors / representats elegits amb l’obligació de liderar / defensar i servir els programes electorals amb què ens hem presentat i de decidir les solucions als problemes municipals sorgits o no previstos als compromisos electorals.
La voluntat general i de l’interès general dels ciutadans és formada / decidida pels nostres representants electes, que reflecteixen al Ple la pluralitat de criteris / interessos dels ciutadans, dels qual apliquem / triomfen els decidits per la majoria del Ple. Al final de la legislatura, la representativitat dels regidors és ratificada o negada pels seus corresponents representats / electors: que li mantenen o li neguen llur confiança.
De fet: oi que només té autoritat / responsabilitat democràtica municipal qui en signa i aplica documents oficials (convocatòries, acords, pagaments, etc)? Doncs, l’autoritat / responsabilitat només pertoca a l’Equip de Govern presidit per l’alcalde que ha guanyar les seves propostes al Ple o la pròpia Junta de Govern.
La representativitat / veu i vot és de cada regidor del Ple però l’autoritat / responsabilitat és del Govern. Per això només l’equip de govern té claus de l’Ajuntament.
A partir d’aquest paradigma de democràcia representativa podem iniciar el debat. No des del que “Com ja hem deixat escrit en altres llocs…”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.