Altafulla amb tota la il·lusió

31/12/08

Jano Francino, l'unic regidor net pels experts en transfuguisme

Jano Francino, l’únic regidor net pels experts en transfuguisme aquest desembre. Aquest 2008, només 3 regidors han superat la denúncia, mentre que han estat declarats 20 casos de transfuguisme el 2008 ( 4 tot els nou governs; 3 el regidor i l’alcalde beneficiari; 13 ajuntaments tenen regidors trànsfugues i governs que se n’han beneficiat)

Val a dir que la Comissió d’experts ha dictaminat aquest dimecres 17 de desembre quatre casos, com sabem tots tramesos després de deliberar la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme el passat 28 de juliol.
Només Jano Francino no n’ha estat considerat; només ell, el nostre tan entranyable i eficient company de govern tant al primer com al Nou i definitiu. Ho anunciàvem el passat juliol, comparant-lo amb un regidor del PP de Santiago-Pontones (Jaén) , l’únic que llavors fou també legitimat pels Experts.
A Firgas (Las Palmas de Gran Canaria) en són declarats fins a sis regidors (el de Nueva Canaria expulsat pel seu propi partit, els tres regidors del PP, els dos del Centro Canario i el del PIDF).
A Mengíbar (Jaén) és declarat trànsfuga el regidor de IULV-CA, desautoritzat pel seu propi partit però que accedí a l’alcaldia amb els vots dels regidors del PP i d’UDM, declarats beneficiaris de transfuguisme per desplaçar del govern del PSOE, el grup més votat.
A la gironina Calonge, són declarats trànsfugues tot els votants de la moció de censura contra l’alcalde socialista: la regidora trànsfuga del PSC-PM, el de Ciutadans de Calonge i sant Antoni, el nou alcalde i regidors de CiU i les seus aliats d’ERC.
En definitiva, entre les dues sessions de la Comissió Antitransfuguisme d’aquest 2008 (juliol i desembre) han estat declarats 20 casos de transfuguisme i només 3 que de cap manera, tot i les dèries obcecades dels democràticament defenestrats (Altafulla + aquell poble de Jaén: pels Experts; i, a Oliva, un regidor que abandonà UV(*) passant a no adscrit: per la Comissió de Seguiment del Pacte).
Els pobles on tot el nou govern ha estat declarat trànsfuga: San Sebastián de la Gomera; Pobla de Fanals; Firgas i Calonge.
A Chiclana, Puerto de Sta. Maria i Castril també els alcaldes (PP, PP i PSOE, respectivament) han estat declarats trànsfugues.
Tot i aquestes dades perfectament consultables per internet, hem hagut de llegir al Full / Nadala d’ABG aquesta delícia de sofisme / enrocament tan de la ploma de l’exalcalde, el més breu de la història democràtica d’Altafulla. Per la contumàcia i peça única que suposa mereix la nostra reproducció:
“El comité ha deixat clar que si bé el vot de Francino no hagués estat decisiu en la moció de censura i per tant no és el cas clàssic del trànsfuga que amb el seu vot canvia el govern, segueix sent trànsfuga perquè manté un acta de regidor per a ús personal que havia obtingut amb ABG (*). I el nou alcalde en integrar un trànsfuga al nou govern i donar-li atribucions econòmiques i polítiques incomplia el pacte signat per tots els partits.
És per aquest motiu que el Comité d’experts ha dit que Francino no és “tècnicament” trànsfuga només en el cas de la moció de censura ja que no la votar a favor però dóna per fet que Alejandro Francino Marcos és TRANSFUGA. En cas contrari no s’hagués reprovat Josep Maria Gené per haver incomplert el pacte antitransfuguisme. Així li demanem que sigui conseqüent amb aquest dictamen i exclogui del seu govern i retiri les atribucions econòmiques al trànsfuga Alejandro Francino.”
Repetint fins a 6 vegades la calúmnia “trànsfuga” pretén, a la manera de Goebbels, que acabi consolidant-se com a veritat? Més aviat, pretén autoconvèncer-se, oi?
A l’article de dalt, demanen l’expulsió del nostre regidor. Avinentesa per fer-nos publicitat del Consell de Participació com a “un organisme plural, ciutadà i al marge de les formacions polítiques” – no: que no l’han publicat per avui, Dia dels Innocents, sinó en plena Nit de Nadal…
Per a purificar-ne els espais públics i acabar el dia de Nadal en Pau als Homes de Bona Voluntat a les dotze de mitjanit havia fet net de Fulls enganxats a tota parada i taulers públics…


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.