Altafulla amb tota la il·lusió

2/8/08

La mostra del Museu Etnogràfic de la pellissa de l’era del Senyor oberta cada tarda d’agost de sis a vuit.

Impulsades les visites pel Patronat de Turisme, en coordinació amb el de Cultura i amb especial empenta del nou gerent de Turisme, Vallverdú fill. A la façana principal que dóna a l’era, s’hi a col·locat un cartell amb el reclam de “Mostra” que segueix la forma de la Tartrana dela Vil·la Romana, el logo d'Altafulla dins el patrimoni de la Humanitat de Tarraco. L’accés és per la porta posterior, també amb el relleu de l’escut dels Montserrat a la dovella de dalt de la porta; assolint l’entrada una magnífica panoràmica del conjunt de les dues sales del Museu Etnogràfic, per sempre indestriables de tants i tants anys de tasca col·leccionista i de muntatge del Vador Gatell (de Ca la Cristina) i col·laboradors (Joan Vives Milà i Andreu Ballest; i les mullers Nati i Teresa)
L’entrada val un simbòlic euro i inclou el convit a una ampolla de cava. L’horari ha estat possible, durant únicament aquest concorregut mes d’agost mercès al voluntariat de Leo Moreno, de l’associació de veïns de Baix a Mar, impulsor de les trobades de Plaques de cava i membre de la candidatura d’Ideal.
De moment s’anuncia amb un elegant targeta amb cinc fotografies (quatre de perspectives del propi interior de la Mostra i sobretot una molt ben enquadrada de la façana des de l’era, on destaca la base de carreus culminat els pedrissos de l’antic espai circular per batre el blat i després per jugar a futbol cada Setmana santa els del poble amb la família Ferrándiz – encontre tan esperat…)

La lliçó de Manolo Jiménez (PSC) a l’alcaldia de la Torre

Ha complert la seva paraula: formada la majoria alternativa de vuit regidors, l’ha rebuda i n’ha anunciat la seva dimissió per facilitar un relleu civilitzat, sense els traumes de bipolarització política que acostuma a provocar una moció de censura. Ha succeït aquest divendres al matí; el Ple de canvi d’alcalde de la Torre s’escaurà el proper dijous 7 d’agost al migdia.
La crisi de governabilitat a La Torre fins ara tenia molt paral·lelismes amb la nostra d’Altafulla: expulsió d’un regidor i marxa d’un altre; però a La Torre fou expulsada una regidora del grup majoritari i govern, el PSC, i marxà la meitat del grup d’ERC i després el seu cap de llista i segon del govern. Però Francesc Farré no té l’elegància moral i política per acceptar que, si com a Alcalde havia quedat en irreversible minoria i se n’havia format un altra de sòlida i estable al Ple (durant quatre Plens seguits, de desembre a març!), la seva pròpia dimissió garantia un canvi de govern amb el mínim de traumes. Repetim, per tant, que Manolo Jiménez marxa, provisionalment?, com a alcalde de la veïna La Torre marcant una exemplar pauta de conducta en les situacions més difícils – al límit i tocant-te les de perdre – d’una comunitat política oberta i plural , per tant amb potencialitats variables de conflictes.
La nova majoria aplega entorn de CiU, la segona força més votada, des del PPC i els dos regidors de la promotora urbanística Toda fins el del GIP fundat per l’exalcalde Tino Salort.
El joc de comparacions amb Altafulla és inevitable, oi?
D’entrada, resulta que entre la primera i segona forces la diferència és a Altafulla de 3,74 i a La Torre de 3,86. Però el PSC de La Torre, capaç de fer segons del seu govern al seu soci principal, ERC, sumà el 26,10 % dels vots; mentre que ABG, hegemonista com ella sola (amb alcalde, tinent d’alcalde i Macroregidora) amb el seu 20,97% es queda per sota del 22,24% de CiU a La Torre.
Resulta que els primers governs a un vila i l’altra coalligaven el 44-45% dels vots; i també els segons milloren la quota del ventall del Ple (a LaToore sumen en 3; i a Altafulla, el bloc de la moció de censura obligada 13 punts més de representativitat). L’agrupació d’electors conjuntural PAU a Altafulla (amb el 7,54% dels vots) i el GIP integrat dins la FIC a La Torre (amb el 5,56), restes incombustibles de tot l’actual període de vuit legislatures municipals democràtiques, han estat a un i altre govern (i amb regidors ensenyants afables molt meticulosos en la Hisenda; perquè a la pissarra de classe només es pot fixar i transmetre allò comprensible i creïble )
Lògicament la regidora expulsada del PSC a La Torre vol expressar la seva vocació de govern incorporant-s’hi. Seguint amb l’elegància diferencial de l’alcalde rellevat a la Torre, del PSC, en contrast amb d’Altafulla, d’EUiA!, el boomerang de l’acusació de transfuguisme no serà llançat, oi?
A Altafulla, pensem que ha representat un bumerang per a ABG perquè ha acabat revelant, fent caure la gran careta, que els grans titellaires manipuladors de la seva assemblea de base (aparentment fresca i oberta) no són d’altres que la migradíssima elit dirigent de polítics professionals (ben aferrats o aspirant-hi) d’EUiA.


Recepcionat el Pavelló (de la constructora Vicsan al propietari l’Ajuntament d’Altafulla)

Signat el document per l’alcalde i els arquitectes municipals, per part del nostre Ajuntament, i per un representant de Vicsan aquest migdia a la Sala de Comissions, amb la presència de la regidora d’Urbanisme, la primera tinent d’Alcalde i el regidor d’Hisenda a més d’un alt executiu de Vicsan.
Durant tota la setmana vinent Vicsan mantindrà el seu vigilant nocturn fins a la col·locació d’alarmes. Encara falta d’instal·lar la porta principal.
La primera quinzena de setembre gestionarem els subministraments d’aigua, llum i gas. Esperem que els diferents equips de futbol sala ja hi puguin disputar els seus partits de competició oficial la segona quinzena de setembre. La inauguració oficial s’escaurà per les Festes de sant Martí. La gestió mínima del darrer quadrimestre d’enguany la decidirem ben aviat.

Des del 6 de juny estan signades per la constructora les dues certificacions per accedir a les subvencionsdel Consell Català de l’Esport: la petita, per a una certificació de 184.087 e.; la grossa, a l’entorn dels per a la certificació de 1.952.011 e. Suma certificada total, doncs: els 2.136.098 e. (Segons confidència de la pròpia empresa, de fet, el cost real d’execució s’ha elevat a 3,2 milions d’e.; diferència assumida per ella mateixa – com també succeí en una altra obra monumental, de catàleg arquitectònic: la rehabilitació del palau dels Icart, seu de l’Ajuntament e la Torre).
Sumant-hi els 557.250 e. per conveni de 2004 per a l’Ecoresort de Brises del Mar, finalment Vicsan hi haurà invertit al nostre Pavelló més de 1 Milió 600 mil e.). Esperem informar de la conformitat i les quantitats definitives de les esmentades subvencions públiques. Llavors farem un desglossament exhaustiu de per quant i qui ha construït el macroPavelló…
Recordem que les aportacions municipals per al Pavelló no han demanat cap mena d’operació de préstec perquè s’hi han destinat – per l’equip de govern d’AUPA + PSC de la setena legislatura - la meitat de l’aportació de la concessionària de les agües (1 Milió 416 mil e.) així com la venda per 400 mil e. d’una peça del patrimoni municipal a la Pedrera. La nostra partida s’ha cenyit a 1.971.612 e. (vegeu la informació a l’arxiu d’aquest bloc del mes de juliol de 2007 i del passat maig). Per cert: al punt transcendental de votar en un mateix acord l’import, la concessió i la direcció d’obres van ser aprovades per unanimitat al Ple (que tenia a ABG de Fèlix Alonso, a CiU d’Olga Arnau i ERC d’Alasà a l’oposició), d’acord amb la informació contrastada facilitada pel secretari municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.