Altafulla amb tota la il·lusió

20/2/08

Valís / Vicsan i Bancaixa presenten el gran projecte urbanístic d’Eco-resort a les Esplanes (Brises del Mar)

Durant la negociació dins l’anterior govern i, públicament, durant el debat i aprovació al Ple del pressupost ordinari per a 2008 insistíem en la necessitat de reunions amb els nsotres motors econòmics per tal de saber-neels calendaris dels seus plans d’inversions i la seva incidència tan favorable en capítols d’ingressos variables com els de per construcció i llicències urbanístiques. Llavors, l’encara regidora de Territori ens contestava castradorament: “l’any 2008 serà de tràmits administratius. Vicsan s’ha de definir en la depuradora”.
Doncs vet ací que el dijous 7 de febrer, data tan primerenca de l’exercici, els representants de les institucions ( de l’obra i del finançament) impulsors del gran projecte d’EcoResort a les Esplanes ja ens van presentar virtualment i en maqueta tot l’abast del projecte. L’anairan realitzant per fases però ben aviat demanaran permisos d’urbanització. El missatge d’optimisme inversor va adreçat al propi sector i naturalment ens complau per al model d’Altafulla que creiem i que vam expressar en els nostres lemes electorals: Compliment estricte del Pla General ( que els compromet a l’eix viari d’articulació amb el nucli del poble).

Visita d’obres al MacroPavelló Municipal.

Tal i com li vaig expressar (amb admiració i ironia, alhora) a l’arquitecte Jordi Marcé; certament ha establert un diàleg amb les preexistències històriques del castell – per la qualitat de pedra dels exteriors i fins i tot com a motllura dels llibrets de la façana principal i també pel volum de la caixa de la pista, a la manera sobredimensionada de la nostra església parroquial. El sobrecost anirà a càrrec de Vicsan. Al Nou Govern, amb la consellera comarcal Cristina Magriñà i el gerent Jano Sr, i a l’empresa concessionària de l’explotació correspon la missió obligada l’amortització amb el màxim d’ocupació de les instal•lacions, que per la superfície de pista permet activitats simultànies.
Els dèficits d’urbanització de l’exterior ( continuïtat de paviment, carrer del darrere; zona verda d’accés per cementiri) ja estan a l’agenda unànime de futures inversions – si són posibles immediatament.
Destaca com a annex al Macropavelló el conjunt d’equipament cultural de possible teatre de grades en tres vessants, amb l’escenari a l’empedrat de l’accés principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.