Altafulla amb tota la il·lusió

23/1/08

Per sortir de la crisi política

Hi ha un aspecte de la política que mai m’ha agradat: tothom té raó i és sempre l’altre el que s’equivoca. Però creia que aquests eren defectes dels polítics consagrats que sovint surten al mitjans de comunicació. Crec que la base d’una bona política és el diàleg, la capacitat de fer pactes amb els que pertanyen a altres grups polítics. I que per dialogar s’ha de fer autocrítica i s’ha d’intentar tenir empatia (posar-se en el lloc de l’altre).

Vaig entrar a PAU amb la il·lusió de treballar per a Altafulla creient que trobaria altres persones, de diferents partits, amb qui col·laboraria. I així va ser al principi: vaig tenir l’oportunitat de col·laborar en la formació d’aquest Govern Municipal i de treballar amb Joan Spuch per dinamitzar la regidoria de Benestar Social i Sanitat.

Són coneguts els fets que ens van portar a demanar la dimissió de l’alcalde. Aquella carta va ser la detonant de l’actual crisi política. Crec sincerament que ens vam equivocar amb la carta: no vam aconseguir el canvi que esperàvem per part d’ABG com a partit ni dels seus regidors. Ningú ha sortit guanyant: PAU no som al Govern i el Govern està en minoria.

Diuen que soc massa optimista (és cert) i que no tinc experiència (i també és cert), però esperava algun gest per part del Govern per tal de sortir de la crisi. El més fàcil hauria estat intentar recomposar el Govern, que PAU, doncs, hi tornés.

Es tracta només d’una opinió personal, però crec que per sortir d’aquesta crisi es necessita una bona dosi d’autocrítica i molt menys personalisme per part de tothom. Amb aquestes premisses, el diàleg i els pactes seran més fàcils. I Altafulla sortirà guanyant.

Adolfo Gómez Papí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.