Altafulla amb tota la il·lusió

22/1/08

Moció al Ple de Reprovació a l’Alcalde d’Altafulla Francesc Farré Camps, com a President del Patronat Municipal de Mitjans de Comunicació.

Amb sorpresa i enuig els regidors sotasignants, pertanyents a cinc grups representants electes al Ple (PSC, AUPA, Ideal, PPC i PAU), hem rebut l’aparició del butlletí municipal La plaça del Pou nº70.
Sorpresa perquè estàvem segurs que no sortiria fins el mes de febrer.
Enuig per al menys tres motius, tots ells gravíssims dins una democràcia representativa pluralista que és la legítimament i legal vigent:
Enuig perquè no hem estat cridats a participar expressament en les pàgines d’opinió del nº70, trencant un costum consolidat i preceptiu.
Enuig perquè els titulars i talls de declaracions que afecten a acords del darrer Ple per al PUOSC han estat descaradament manipulats (pàg. 4: Futur incert de la Biblioteca d’Altafulla; pàg. 5: Desestimen la xarxa de pluvials de s.Antoni) en ser presentats segons el punt de vista totalment en negatiu, d’oposició als mateixos, de l’actual govern perdedor en aquells temes a l’esmentat Ple.
Enuig majúscul en adonar-nos que mitjançant uns encarts d’uns tríptics, avalats amb el segell oficial de l’Ajuntament i sense mediar cap mena d’acord previ del Ple, se’ns vol fer anar passant de l’actual legítima i legal democràcia representativa a una d’anomenada “participativa”. No podem admetre de cap de les maneres que la minoria del govern actual intenti emmascarar-se i fer la viu viu amb “assamblees i consultes a ciutadans amb un caràcter decisori o consultiu”. El promès ROM aprovat per un Ple, en tot cas, ha d’establir l’organigrama de participació (en Patronats i Consells) amb el Ple com a únic òrgan decisori, per la seva condició d’elegit per sufragi universal, lliure i directe dels ciutadans convocats – passivament i activa - a eleccions municipals generals a tot l’Estat.
Des d’aquest seguit d’arguments, ens veiem obligats a sotmetre a la votació del Ple del divendres 25 de gener de 2008:
- la reprovació de l’actual Alcalde d’Altafulla, per la seva condició de màxim responsable de la política de mitjans de comunicació municipal.
Perquè en definitiva ens hi obliga el dret i l’obligació de preservar la nostra dignitat i condició de regidors: amb dret constant a expressar-nos per escrit a la Plaça del Pou i a perdre i veure reflectits els acords municipals competència del Ple.

J.Mª Gené Torrell i Cristina Magriñà Pova (PSC) + Eva Martínez Giol (AUPA) + J.M. Pérez Roigé (Ideal) + Conchita Navarro (PPC) + Francesc Blanc (PAU)

Altafulla, 22 de gener de 2008

4 comentaris:

FRANCESC FERRÉ ha dit...

La pregunta és: on estaven tots aquells que ara es queixen tant quan en els dos mandats anteriors s'ha fet el que s'ha volgut des de l'equip de govern en matèria de comunicació i ús dels mitjans de comunicació públics?.

No entro a valorar els motius en aquest cas, on segurament podria arribar a estar d'acord, però que AUPA i PSC es queixin de que ara uns fan el mateix que ells feien té la seva conya.

Per cert, i per que no una moció de censura si tant segur esteu que perilla la llibertat i la democràcia a la nostra vila?

Anònim ha dit...

Sorpresa perquè estàvem segurs que no sortiria fins el mes de febrer.


Doncs en Perez si que ho sabia... almenys hi ha un escrit seu al Plaça del Pou... tan que parleu entre vosaltres i no us ho va comentar?

Anònim ha dit...

¡Al fin todos unidos! Bueno, casi todos (yo NO). Pero no me negaréis que el abanico es amplio, desde el PSC hasta el PPC, sin olvidar a IDEAL, AUPA o PAU ... ¡Qué mal huelen algunas coincidencias!

Anònim ha dit...

La Participación es un derecho fundamental de la ciudadanía.

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.