Altafulla amb tota la il·lusió

17/12/07

Ple Extraordinari de dimarts: contrast de propostes

Finalment els nostres punts a l’ordre del dia no hi figuren.
Amb data de 14 de desembre, el redactat per l’alcalde Farré de cap manera inclou explícitament la nostra reivindicació de la Biblioteca per al PUOSC, però oportunistament la inclourà com a tercera prioritat dins del tercer punt, així expressat: “aprovació si s’escau de determinades actuacions municipals per al PUOSC 2008-2012”. Això sí, n’afegeix un quart i com a moció – que és que com ens mereixíem fossin inclosos els dos punts que vam reclamar – el que és el nou i penúltim deliri de grandesa d’ABG: la candidatura de TGN com a seu dels Jocs Mediterranis (on, com va anunciar al Sopar del Turisme: Altafulla, amb poliesportiu, piscina coberta i camp de gespa, n’ha d’esdevenir subseu).
Panorama de futur que ens recorda com, ja al dinar amb els convidats de l’intercanvi de Roviano, Farré es va estrenar en oportunisme i cinisme quan va fer-se seus els cinemes i el restaurant italià del complex de les Bruixes i, és clar, ja s’havia fotografiat per al butlletí d’ABG davant la nova escola al Roquissar. Contra els cinemes – i per tant també contra els terrenys del Roquissar que va cedir el promotor, per conveni, al municipi – el llavors dirigent veïnal Farré havia organitzat les cassolades…
Tornem al Ple del dimarts: al punt primer, el govern en minoria proposa tres carrers a pavimentar (delegant competències) al Consell Comarcal dins el PUOSC. Dins de la Junta de portantveus van fer cas al nostre regidor de no asfaltar sinó de formigonar la baixada de sant Martí (com zona de l’antiga muralla de la Vila Closa i amb el monument al Caid Ismail) en canvi mantenen les seves eleccions – C/ Pescadors i C/ camí del Prat. Nosaltres vam proposar que el segon carrer fos el del Mar (al tram hostal de Sant Martí, la Xunga) per l’estat de deteriorament i mal aspecte, sent un eix central i comercial del poble. Quan érem regidors de barri al govern ja pensàvem presentar-ne aquesta millora com a prioritària; però el cert és que estàvem considerats tan comparses de l’hegemonia d’ABG que vaig saber per una nota d’alcaldia que, mentre durés la segona fase de marquès de Tamarit, el carrer de Mar passava a prohibició d’aparcament – i sense argumentar a la nota el per què.

Col·lector de pluvials sencer!

Al segon punt del Ple de dimarts ens proposen l’aprovació inicial del projecte del col·lector d’aigües pluvials als C/ Onze de setembre – Alzina – Tamarit i ronda d’Altafulla amb un pressupost d’execució per contracte de 724.839 e. En principi hi estem totalment d’acord. Però com que va lligat al punt tercer en què el govern en minoria només demana al PUOSC de la Generalitat - i per a l’anualitat de 2009 -la subvenció de la primera fase (325 mil e que en són el 70% de 467.376) doncs, en conseqüència, només votarem afirmativament el punt segon si al tercer assumeixen demanar la subvenció al PUOSC només per al total del col·lector (el 70% de 724.839e.= 507.387e.) restant-ne com a inexcusable compromís municipal el 30%, és a dir: 217.451 (que dividir en cinc anualitats en suposen de 43.490e. cadascuna).
Hem de fer notar que, al text de la Junta de portantveus elaborat per la regidora d’urbanisme, el cost aproximat del projecte de col·lectors era de 790 mil euros, ara és 65.161 menys…
D’acceptar la proposta del govern en minoria suposem que la resta del projecte de col·lectors o no s’executaria (estant aprovat) o caldria destinar-hi inversions a préstec per valor mínim de 140.213 de la primera fase subvencionada (+ 257.463 de la segona no subvencionable = 397.676 e., per tant a 79.535 e. cada anualitat del quinquenni (que multiplica per 1,83 aquells 43.490 e. del projecte sencer demanat a subvenció).

Biblioteca per al 2009, no per al 2011.

I ja hem arribat al punt tercer. Ara, la proposta de Biblioteca (dins el programa específic del capítol IV del PUOSC) ja no mereix aquell immens “desestimat” sinó que figura explícitament al llistat del govern en minoria: per al 2009, demanar una subvenció de la meitat del projecte bàsic i d’execució: 42.560. Per al 2011, arribaria la construcció i mobiliari i equipament, pressupostat en 1.592 mil e (subvenció de 798 mil). No hi figura la superfície preceptiva destinada expressament; la calculem: ha de donar la mateixa divisió 85.120 / 80 que 1.596.000 / 1.500 (pressupost / mòdul per m2): efectivament: 1.064 m2. Nosaltres, n’havíem calculat per determinacions d’anualiatats d’inversions: 724 m2; en edifici de dues plantes al complex o campus cultural de les Teresa Manero. Pel que ens ha arribat a orelles, pensen destinar els excèntrics terrenys de l’edifici magatzem del Plasticel per a la seva futura biblioteca; perquè amb dues plantes cal més personal… ( ¿la tecnocràcia neoliberal amb els serveis públics, del govern en minoria?

Un segon projecte per al PUOSC? No, gràcies!

El govern en minoria proposa per a subvencions del PUOSC la ja esmentada primera fase dels col·lectors d’Onze de setembre a ronda d’Altafulla i també un segon projecte (dels que tan els excita els deliris de grandesa perquè suma 3,3 milions d’euros que és de remodelació de voreres i adequació de serveis a la zona residencial tan horitzontal de sant Antoni (C/ Oliveres, els Ametllers, Luzymar, Farigola, ronda d’Altafulla i camí de l’Ermita). En demanen per al 2011 una subvenció de 560 mil euros per un pressupost de contracta que, per cert, figura en blanc al text lliurat (de fet, si n’és el 70%: el total és de 800 mil). Adonem-nos que el projecte aprovat al punt dos reclama menys diners del PUOSC que el que no: el 72,31 % més.
Recapitulant: per al PUOSC, el govern en minoria demana dues subvencions (2009: 325 mil e per a la primera fase dels col·lectors + 560 mil per als carrers de sant Antoni) que amb els 885 e. depassen en 235 els 650 mil possibles. L’hisenda municipal s’hi hauria de comprometre - amb préstec - a la diferència i sumant-hi els 30% de cadascun: 140.213 e. + 240 m.e. Total: 615.213 e. Però, oi que també hi hauríem d’incloure els 257.463 de la segona fase del col·lectors per executar el projecte aprovat? En resultarien: 872.676 e. ( :5 = 174.535 e. de cada anualitat).
PAU només demanarà el projecte sencer del col·lector, i el 2008. Per al programa específic de biblioteques, ens mantenim – oberts a nous arguments – amb el ja definit.
En la nostres posicions són essencials els càlculs d’inversions a préstec quinquennals. Ja exposats i per cert corregits, ja que la xifra de pressupost de la biblioteca era prou errònia (1,4 M d’e i no els 1,14 M.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.