Altafulla amb tota la il·lusió

17/12/07

Notes de la Festa de Nadal:

Sort del seguit d’esplèndides parades, amb tant de voluntariat altafullenc, tot i malgrat el fred i també de l’entranyable adoració dels infants del grup de teatre de la Portalada acomboiats per un seguit d’amatents mares. La programació, esmirriada (el govern en minoria estalvia quantitats ridícules, de pobresa més d’esperit que de cabals) i amb detalls de van de retro (feudalisme): la marquesa oferint la xocolatada i l'alcalde un pernil. Patètic.
El gran to artístic d’aquest pròleg de Nadal, el van donar el recital a l’esplèndida i recollida sala d’audicions del duet de soprano i arpa concordat per Alba Rosa Forasté & Yanela Lojos. Els originals per a piano i veu, arranjats per a arpa en recreacions de la nostra artista i professora. En tenim el programa amb firmes i dedicatòries. Tot un recital pregonament romàntic (el Cantar del alma de S. Juan de la Cruz en musicació de Frederic Mompou, dues cançons brasileires, un fragment del Werther de Massenet, tres peces de Puccini – del Turandot i de Tosca; i amb vis, la tan tràgica Ofèlia /Alfonsina (Astolfi) y el mar d’Ariel Ramírez. Amb contrast de la fatxenderia de la Carmen de Bizet i la Wiegenlied, la cançó de bressol de J.Brahms, que va popularitzar en castelà Camilo Sesto. Interpretació molt contingudes, ajustadíssimes a les dramatitzacions que s’esqueien a cada cançó / estat d’ànim.

No volem acabar aquest tan satisfet comentari sense rectificar el que digué Farré a la Junta del govern en minoria del passat 4 de desembre i que consta en acta: com a regidor de Cultura havia pactat, molt a començament d’acció de govern, amb la Yanela (Lojos) aquest concert del 15 de desembre; però sense cap preu fixat “de despesa inicial”, de cap manera; i amb disponibilitat de despesa del Patronat. Precisament vaig aconsellar – ja com a ex-regidor de govern - a qui fa funcions de tècnica de Cultura que sobretot no passéssim dels 800 e., ja que els 1.100 e. que havia sumat el cost per al Patronat del concert per a la Fira d’Artesans a la sala Marquès de Tamarit m’havien sorprès molt desagradablement i que no podíem acceptar-ne precedent. Spuch efectivament pagarà aquests 800 e, al segon trimestre de l’any vinent .
Al concert de dissabte a l’Escola de Música hi érem presents els regidors Gené, Eva Martínez i jo. Al primer terç del concert arribà Ferré.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sr fontxo:
Suposo que deus saver que , la fira d'artesans d'aquet poble, es fa la segona setmana d'agost, des de fa ja 10 anys, organitzada pel col.lectiu d'artesans, i que aquesta fira d'aquet cap de setmana, molt maca i abundant d'oferta, peró, es la fira de nadal.
Tot i que hi havia alguns artesans, es una fira comercial amb tot tipus de productes, molts d'ells de reventa, pel que l'impossibilitat de nomenar-ho com "d'artesans".
Gràcies per publicar-ho

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.