Altafulla amb tota la il·lusió

8/8/07

Plaça i temple per al concert de Claudi Arimany i l’orquestra A.Rubinstein de Lodz

La primera peça, els quatre moviments de la Música Aquàtica de G.F.Haendel, va ser interpretada a l’escenari habitual; però el ventet que en desestabilitzava les partitures i el començament d’una finíssima pluja van provocar el trasllat d’intèrprets i públic dins l’església.

Amb la tan completa orquestra polonesa i el solista Claudi Arimany dalt del presbiteri fou repetit el primer moviment del concert de Mozart: per tal que la interpretació / audició fos la que mereixia el seu concert per a clarinet i orquestra, en la versió per a flauta rescabalada per J.P.Rampal –el mestre i company de concerts de Claudi Arimany, des de fa sis anys director dels cicles de concerts.

Havien presentat el concert tan tardà de Mozart el dia abans a Artà boi, en primícia mundial. Com a bis, vam gaudir de l’excepcionalíssim adagio dels Camps Elisis de l’òpera Orfeu de C.W.Gluck. Ja havia commocionat a l’assaig previ.

Sense interrupció de mitja part, els polonesos dirigits per l’alemany H.Sohm van culminar el seu programa (simfonia Mercuri de J.Haydn) amb tres versions dels Beatles – Llarg i costerut camí, Lady Madonna i Bona nit.

Fins a 189 entrades van ser venudes, ingressant 2.774 e. i els assistents van depassar els dos-cents. Entre els convidats, el subdelegat del govern central, Joan Maria Abelló, i el regidor d’urbanisme de TGN. Donat el caràcter estel·lar de l’actuació dins el cicle de concerts, el seu catxet puja 8.500 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.