Altafulla amb tota la il·lusió

24/7/07

Primera comissió d’urbanisme de la vuitena legislatura

Presidida per la regidora Marisa Méndez-Vigo, el dijous 25 de juliol vam inaugurar les mensuals comissions d’Urbanisme. Com la d’Hisenda, molt tècnico-política; amb assistència de secretaria de la comissió i de l’arquitecte municipal.

Al capítol d’aprovació d’obres poca cosa:
a Via Augusta, 18; 3 habitatges amb garatge per valor de pressupost, visat pel Col·legi d’Arquitectes, de 155.666 e. a una superfície de 404,57 m2. Però provocà un doble debat: el proposat per Antonio del Castillo (PP) i pel regidor de govern de PAU. El pioner de l’urbanització d’Altafulla sospità que la planta baixa dedicada a garatge acabaria convertida en habitatge camuflat, per la qual cosa proposà, molt liberalment, de suprimir la restricció d’usos de les plantes baixes per així legalitzar els costums dels propietaris. Li replicà l’arquitecte Roca recordant-li que el POUM n’estableix els usos clarament, especificant-ne les zones amb planta baixa destinada legalment a habitatge.
Personalment vaig preguntar si el pressupostos d’obra estaven prou ajustats. Se’m contestà que fins l’any passat es liquidava sumant el 20% del declarat en la sol·licitud de permís i que ara es va a final d’obra per establir-ne el pressupost definitiu més real possible.
Com a nous establiments, la comissió n’autoritzà dos a la plaça Martí Royo: una perruqueria i el bar de tapes que regentarà l’Estevi Giralde. Han passat als 20 dies d’informació pública.

En el punt de certificacions d’obres públiques, vam aprovar la 6ª de la construcció del pavelló, datada el 22 de juny, per valor de 82.683 e. Ja l’havíem comptabilitzat en aquest bloc a l’informe sobre el MacroPavelló.
A proposta de la regidora de territori a partir d’ara cada obra en procés tindrà col·locada una placa que en visualitzi la seva legalitat i a efectes d’inspecció – un servei prioritari per al nou govern de canvi i progrés.

L’acord més transcendental i debatut de la primera comissió d’urbanisme fou l’aprovació de l’Entitat Urbanística col·laboradora provisional, constituïda a la notaria de la Torre el 22 de febrer de 2007 per les germanes Dolors i Rosa Montseny Rodríguez per tal de desplegar el seu dret d’urbanitzar el sector 4 de la Vinya Gran, on tenen el 37% de la propietat total heretada del seu pare J.M.Montseny Dalmau el maig de 1978. Amb els 200 mil euros de capital de constitució de l’entitat que té per secretari Òscar Aureli Bru Magaroles facilitaran i agilitzaran la constitució definitiva de la Junta de Compensació i la redacció del Pla parcial.
Contra aquest dret de la propietat de desplegar el seu dret a urbanitzar legitimat pel nou POUM s’hi oposà el regidor d’Ideal argumentant que afavoria l’especulació (ja que per la zona hi està comprant els madrilenys d’Exinan representat per Francesc Pijuan, em confessà en privat) i que prèviament al vist i plau per al SUR 4 calia desenvolupar abans els plans parcials d’altres zones (per ex. el Safranars) ja aprovats.
La secretaria li recordà que de no merèixer l’aprovació de la comissió l’acabaria obtenint per silenci administratiu. El regidor de PAU manifestà que al marge de la simpatia per la urbanització de la zona per imperatiu legal, garantir la seguretat jurídica i per no caure en prevaricació calia que la comissió d’urbanisme aprovés l’Entitat Urbanística per al SUR 4. L’expert i veterà regidor del PP també l’aprovà.
Llegida l’acta notarial de fundació de l ‘esmentada Entitat en destaquem la curiositat que com a veïns de la peça de terra de les germanes Montseny, a la partida del Comunidor anomenada la Vinya Gran del Martí de 6ha. 43 àrees i 7 centiàrees, encara figuren els històrics Bernardino Pijuan (del c) Nou), l’home de mar Antonio Parellada (del c) de la Barceloneta), Jaime Salvat (del c) de l’Hostal), Martín Rovira (de la Placeta), tots ells ben localitzables al cens de 1846 servat a l’arxiu municipal !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.