Altafulla amb tota la il·lusió

24/4/12

Sant Jordi a Altafulla


Les parades de sant Jordi a Marquès de Tamarit / Migdia creen un esplendorós ambient, tan propi d’una Vila apacible mediterrània comercial. S’hi ha plantat el matí de diumenge i tota la Diada. Castells a l aplaça del Pou i els XXV anys de la Biblioteca arrodoneixen la programació. La colla s’estrena de set, carregant-ne el 3; els de color avellana dels Xiquets de Reus ens obsequien amb un dos de set i un defensadíssim pel terç de l’agulla 4 de set amb el pilar al mig; els verds de la Sagrada família amb dos altius castells de set. Prou públic, bon despatx de cerveses i absència de l’alcalde i dels regidors d’AA al balcó; Jordi Molinera, a plaça com a casteller fonamental, que delegà funcions en el nostre exregidor per endreçar i donar relleu al balcó central de la Casa de la Vila.
Breus apunts del procés històric de la Biblioteca d’Altafulla Martí Magrinyà:
(a) Es funda a la segona legislatura i amb participació igualitària del grup de l’Alcalde Pijuan i del PSC (Fonxo Blanc, Jordi Marquès, Jordi Blanc). El primer gran lot de llibres és escollit pels llavors mestres (José Miguel, Àngels i Joaquim) de la gran oferta de la Cooperativa Abacus (de la qual l’Ajuntament n’era soci des de la fundació de la Llar d’Infants – avui magatzem de la biblioteca des de sant Martí de 2007). Pepita Ferreras és escollida bibliotecària a proposta del PSC. S’instal·la on avui es situa la Sala de Plens; fins el trasllat a les Teresa Manero amb Antoni Torres a l’alcaldia, en disposar de les noves escoles de la Portalada (tardor 1991); en la legislatura Ceperuelo-Gené, s’estrenen rehabilitades en alçada. L’empenta es donà en la quarta legislatura, amb Joan Carreras a la regidoria de Cultura i en estreta col·laboració amb el PSC.
(b) En acabada la tercera legislatura, a proposta del PSC, portarà el nom de Martí Magrinyà (des de primavera de 1991), com a gran donant de llibres, inclosos el del seu germà Mn.Gaietà. Avui el seu fill és president del Centre d’Estudis.
(c) En la legislatura de la primera alcaldia de Manel Ramon, amb Fonxo Blanc a Cultura, podem incorporar el magnífic llegat de l’arquitecte Benavent, comprant-ne els armaris escaients sota el consell de la Gerent Maria Porter i Moix. Amb el sou de regidor inverteix en mitja dotzena llibres de bibliòfil donats a la biblioteca municipal per arrodonir-ne el contingut selecte.,
(d) La passada legislatura, amb Fonxo Blanc a Cultura dins el primer Govern, renovem el mobiliari i, ja amb l’alcaldia de Gené, mercès a la integració a la xarxa de la Generalitat (connexió Dolors Comas- bibliotecària Helena) el gener de 2010 ens aporten 15 mil e. en llibres (1.168 nous títols) i n’informatitzen el servei. Establim un reglament de funcionament i finalment hem de renunciar per incapacitat i seny econòmics a la construcció de la nova, amb projecte aprovat i pagat. També, per subvenció de la Diputació, -amb gestions de Conxita del PPC- renovem prestatges.
Aspecte que continua Jordi Molinera qui acaba de situar les condicions laborals de la bibliotecària més justament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.