Altafulla amb tota la il·lusió

13/12/11

Noticiar i tafaneries altafullenques (XV)


Hem trobar a faltar l’animació infantil de la matinal de cloenda del Fira de Nadal. Els paradistes, encara més!

Potser a sant Antoni de Padua, el del quadre salvador de la peste, haurem d’afegir la competència taumatúrgica / miraculosa del regidor d’Hisenda Ferré. Llegit al seu article d’explicació del pressupost de 2012: “ fomentar l’ocupació amb la creació de llocs de feina, alguns procedents de l’atur, i la millora d’algunes condicions laborals però amb un increment del capítol de personal inferior al d’anys anteriors”. Sembla copiat d’un text de la FAES del PP, oi?
Tenim un Herr Ferrerkel?
Certament, segons Ferrer, els Governs que el van succeir la passada legislatura teníem més “consciència laboral”. A no ser que sempre la feina pública sigui denigrada..., sobretot perquè les escales laborals / retributives del nostre Ajuntament estan molt per sota de la categoria / classisme egoista dels alts funcionaris, mesquins fiscals ibifòbics, tan influents a AA / ABG
Sobretot l’austeritat interioritzada...: amb el 3% pugem la meitat que l’any passat, i 1/3 envers 2010. Volem recordar, encara que només a títol d’inventari, que en el debat del pressupost vigent enguany (comissió del 14 d’octubre de 2010, alhora d’ordenances i més primerencs de mai) PAU vam rebaixar la proposta de pujada del 9,6 % de la despesa corrent al 6,6% (-180 mil euros), que sumat a la proposta d’Spuch (CiU) d’aplicar el 100% del padró de l’IBI féu possible el pas del tipus del 0,9 al 0,83, en el procés cap al 0,78 que pagarem l’any vinent (del Ple, l’alcalde i el nou regidor de CiU, no: perquè viuen i cotitzen IBI a TGN /La Móra).

Quants euros podran invertir-se en la partida participativa? Es presenta amb diferents projectes amb memòria valorada detallada i situació actual i al plànol? Si no es concreta res, fem cartes al Reis, no participació fonamentada... Pandilla fariseus. Que preguntin primer als grups electes a l’oposició i als Consells Sectorials que representen les entitats. Que restaurin els Plens mensuals. Que ens expliquin al Full les seves realitzacions, ben quantificades. O és que han convertit l’equip de periodistes en subordinats de publicitat institucional, no mantenint-los com a professionals independents...

Un article de Santos Julià ens dóna les paraules exactes per a qualificar el monòlit al cementeri amb el nom de tots els morts tots altafullencs de la Guerra Civil:”resignificat com a lloc de reconciliació i de memòria compartides”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.