Altafulla amb tota la il·lusió

19/5/11

Panoràmica de campanyes electorals

(pamflet satíric)

Arreu et trobes Fèlix Alonso...
Vet ací que els qui volen menys expansió urbanística i despesa / impostos públics han envaït amb els seus cartells tots els vials d'Altafulla amb una despesa desmesurada per serveis pagats.
En una campanya massiva, en clau de ciutat, quan volen un poblet tranquil residencial.
Exhibint el seu líder omnipresent, quan són els gran vindicadors de la Democràcia Participativa.
Líder que no es podrà votar perquè no està censat al poble del qual pretén ser alcalde. Això sí, el partit particular AA (Alternativa Alonsos) sí que té seu a Altafulla, a casa del pare del clan - i que per molt anys!
En les escasses fotos de grup al clan Alonso s'hi afegeixen els màxims comunistes de xalet, a més boi veïns entre ells.
¿Han invertit en campanya per amortitzar-la amb rebaixa d'IBI? Què han pagat els candidats de la doble llista? També ha aportat el partit genuí de Fèlix Alonso, EUiA de Jordi Miralles?
Els demanarem al debat darrer que confessin el total de despeses i les fonts de finançament.
Fèlix Alonso en mira als ulls, però ens mira... des de dalt... i engrandit... Lideratge de tradició leninista, jeràrquic, incompatible amb el pluralisme. Per a una clientela més classista que solidària, més "exclusiva" que il·lustrada... El món al revés... Però ja ens ho va advertir l'Espinàs: Ecologisme és egoisme. I de xalet, mai d'urbanisme compacte, sinó ben horitzontal, poc dens: el que exigeix precisament IBI's alts.

L'eclosió de SI, feta de retalls
També SI, de l'amic Jordi Molinera (la joventut) i de les reciclades Eva Martínez i Cristina Magriñà (¿l'experiència?) déu ni do la quantitat de pancartes del seu verge candidat i del seu eixerit grup que han col·locat. Però amb el mèrit que ells mateixos s'han fet la pròpia feina, no com els opulents monopolitzadors d'AA.
Llàstima que el programa electoral concret per la Altafulla tingui tot el segell de les propostes d'Eva Martínez. Programa suma de retalls com la pròpia candidatura. Foc nou a la vella llar dels Muntada: durant anys seu de PSC, després del Dret a decidir i ara de SI.

Els dos caps de llista del PSC
Déu ni do els recursos emprats en els cartells del candidat del PSC, de fet un dels "palmeros" del ball del cacic d'Ideal, a qui van fer alcalde. Un col·laboracionista dels qui han canviat la Casa de la Vila per la Torreta.
Al cartell del grup, ja podem adonar-nos que el mascle alfa dominat és l'Estebi. Al debat de dimarts va parlar per les funcions que el seu cap de llista ha desplegat als Governs Gené i Pérez;! I amb una forta crítica a l'estat del camp de futbol, culpabilitat directe del regidor d'esports, el seu amic cap de llista.
El camp de gespa artificial no han tingut coratge de fixar-lo com a compromís al seu programa, on sí figura un geriàtric...
Els títols laborals del candidats autèntica antítesi d'orgull i de consciència de classe per inflament, per exageració. Per fotografiar-se mudats i no naturals - i feiners! - com la resta de candidatures que ens reclamem d'esquerres. 

L'espectacle mòbil de les dues dretes
Les candidatures de dretes es mobilitzen amb automòbils singulars: el trenet d'Ideal i el bus de dos pisos londinenc de la Conxita del PP. A les pancartes, Ideal - com nosaltres PAU - alternança del cap i del grup. On hi reconeixem el somriure "publicitari" de Jano..., el de la brújula pendular ( d'ABG a Ideal i festejant el PSC).
La foto de la Conxita, al bus dels del sant Martí de dimensions inauditament extraordinàries, potser el rècord de format d'arreu d'Espanya. Crítica que no impedeix que el nostre candidat, Fonxo Blanc, digués com a colofó a l'entrevista per la 107.4 que la Conxita i ell mateix foren els millors alcaldes per a Altafulla...
De fet se'ns presenten dos PPs: el pròpiament dit, on s'ha incorporat de ple la família de l'Alcalde Pijuan - dóna goig ve veure la seva besnéta Carme de mesets, filla de la Natàlia Sanz Pijuan; i el PP que actualment ens mana: del "P"ere i el "P"érez., entre cava i cervesa... 

Un Spuch a prova?
A corre cuita els de CiU han personalitzat la campanya amb el seu candidat, el tot un galan el cirurgià Spuch. Així com els futbolistes parlen millor amb els peus que amb la boca ell també s'expressa perfecte al quiròfan més que als debats i Plens. En sanitat i benestar social, cru i sincer, amb coneixement de causa i rigor, té molt clar que ni cal el Centre de dia a l'Hort de Pau ni podem fer el geriàtric als Munts; les fonts de finançament alliberades per a culminar el camp de gespa artificial.
Sembla com si Juan Spuch (traduït "Joan") hagués de fer mèrits entre la resta de companys de la llista. El 4 de CiU és el fill petit de Ceperuelo Mallofré. Motiu per fer respàs de sagues familiars: el 4 d'AA, el germanet atabalat dels Alonso, el gran atleta Guille, president de Lynk, és clar; el 4 de PAU; finalment és l'Alba Blanch. També aporten dues generacions els Sánchez Tejerina García Bragado d'AA i els Luque d'Ideal. De la saga Giralde Correa en tenim al PSC (2n i darrer) i a Ast ( la sempre lluminosa Paqui). 

Patètica nova candidatura...
Per què l'Imma Morales Navarro, municipal des de principis del 70's encapçala una llista que han promogut dos senyorets del Marítim? La força irrefrenable del "despecho"? Confondre uniforme amb preparació?
Li va aconsellar el nostre cap de llista que es deixés ben aconsellà abans de fer aquest mal pas. Però...  

Els estalvis de PAU
PAU ens hem gastat 700 per a la campanya: 125 e. la magnífica pancarta del balcó de l'aparcament de les piscines (obra d'aquesta legislatura mercès al pacte per al Govern Gené, amb la Conxita a Urbanisme). 190 de paperetes i sobres a Imprempta Sugrañes. 180 e. del tríptics i 190 e. dels 300 cartells grans. Etc, etc, amb els tàblexs de l'anterior campanya. Els suports al cartells de doble cara provenen de retallar 10 peces de dos cartells de la campanya del PSC de les darreres generals ( una cara ZP, tan admirat pel nostre cap de llista, tres cops a les del PSC; a l'altra, Carme Chacón...).
La bustiada ha estat cosa sobretot de la Pepa Fortuny i l'Alba; amb hores de dimecres del Fonxo. La resta de candidatures l'han contractada?. Les del PP; CiU; PSC, SI i AA segur, dins logística general de campanya.
El preciós, elegant i efectiu disseny de la campanya a cura de Mamba negra, de l'Elena Pérez Arzola i la seva tieta Àngels. Aportació gratuïta a la campanya per l'Altafulla on viure, viure bé i poder-hi treballar mercès a l'atractiu comercial i turístic 

Careto i qualitat dels alcaldables
Per acabar, proposar el següent joc:
(a) calcular la superfície ocupada per cada cap de llista als seus cartells penjats.
(b) fer la divisió entre la unitat i aquesta superfície de magnitud de lideratge.
A major divisor, menor resultat final: perquè el lideratge és inversament proporcional a la superfície exhibida.
L'experiència i el compromís, les arrels i les companyies noves i permanents de l'alcaldable de PAU!
Potser també categoria del candidat i resultat final també sigui inversos?.
Quan bufen vents de polítiques de mínims - per a classes mitjanes opulentes d'"alternatives" immobilistes... o perviuen inèrcies caciquils - dels qui saben captar a les mentalitats de súbdits - salvar els mobles és tota una gesta de tota la il·lusió per l'Altafulla oberta i social.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.