Altafulla amb tota la il·lusió

6/5/11

Cirteris permanents (4): Altafulla capital castellera, artística i folklòrica

Hem consolidat / contingut la programació cultural i festiva i hem signat els convenis amb les entitats que tant la nodreixen. L'aportació municipal total per a Cultura,durant el bienni 2009-2009, ha sumat l'aplicada per a només l'any 2007. Xifres canten!

Les fites d'aquesta capitalitat en són la condició de colla de set de gamma alta dels Castellers d'Altafulla; les quatre places de set altafullenques ( de Martí Royo, del Pou, dels Vents, a l'ermita de sant Antoni de Pàdua) i la mantinguda condició de plaça de Nou mercès als Castellers de Vilafranca. Sempre al costat de la colla amfitriona i dels Xiquets de TGN, amb prou altafullencs; colla amb qui compartim assajos, diades i pinyes...



Autor: Toni Rodriguez ( 2007 )

En l'àmbit de les Belles Arts: El Camí de la creu tan participatiu; l'Escola de Música i la Jazzorquestra de l'institut; el Festival de Veus i Concerts, la Nit de Piano i Poemes a la plaça de l'Església, Altafujazz, les exposicions al Fòrum i al Cercle Artístic de pintors, les dues escoles de ball. En maridatge amb el lluminós paisatge mediterrani i l'arquitectura heretada, restaurada i innovada a la Vila Closa, Botigues de Mar i Vil·la Romana dels Munts; a les eres i les seves pallisses, 3 d'elles seus d'entitats. No oblidem l'oferta de cinema comercial i de cineclub de Link. L'Ateneu Cultural de Dones amb la seva iniciativa i col·laboració ha consolidat molts actes. Els anuals Estudis Altafullencs dels Centre d'Estudis ens recuperen i orienten el nostre patrimoni històric.

El floklore s'expressa en les caramelles de la Coral Nous Rebrots, el pioner grup de grallers, l'actiu i nombrós grup de diables, l'agrupació sardanista, el concert d'haveneres i l'Altafulla Balla (bastoners propis). A la pallisa de l'era del senyor ens espera el Museu Etnogràfic aportació de Salvador Gatell.

Tenim nans / capgrossos rehabilitats i la nostra parella de gegants són bruixa i bruxot...

Més informació

Programa electoral PAU 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.