Altafulla amb tota la il·lusió

31/3/08

L’últim Ple abans que la majoria del Ple esdevingui Govern

Quatre regidors a l’ampla taula frontal una mica desplaçada; amb la nova i tan efímera (17 de març – 7 d’abril) tinent d’alcalde al centre. Fins i tot donant millor rang al seu nou i efímer gran protagonisme parlant en castellà.
Cada cop que l’encara Alcalde havia de donar la paraula a Jano Francino Jr. el despersonalitzava / despreciava anunciant-lo com a “sr. regidor no adscrit”, circumstància de què em vaig queixar demanant que o tots tactats com el Jano o el Jano com a tots; vaig aconseguir que amb cinisme més aviat trist em donés la paraula com a “Fonxo o sr. regidor de PAU”.
Acords lògic per unanimitat en les bones notícies:
(a) el nomenament dels tres vocals al Patronat de Mitjans de Comunicació: el radiofonista Pep Suñé, el fotògraf Jordi Monner i Carlos Gómez Balañá, per la seva vinculació amb Altafulla ràdio / 107.4 Acord final com a assumpte d’urgència.
(b) acceptació entusiasta de la subvenció de 156.600 e. de la Generalitat a l’Ajuntament per al manteniment de les dues llars d’infants a parts iguals.
(c) reforma del conveni amb el CC Tarragonès per al finançament del Servei d’ajut a domicili: ens en correspondrà el 20%; o el 43% si la persona amb necessitat / dret al servei s’acull a la nova Llei de Dependència.
(d) les bases reguladores dels ajuts per al transport de batxillers; legalitzant la resta al que havia sumat massa per criteri “neoliberal antidèficits” de la regidora d’ensenyament.
(e) la constitució del Consorci per al Govern Territorial de Salut del Tarragonès que finalment coordinarà / integrarà les competències de Salut de la Generalitat amb les dels Ajuntaments. On tenim per ara un vot ponderat de 5 vots, com el Catllar, el Morell i Els Palleresos; sense arribar als 6 vots de Roda de Berà i La Canonja.
(f) Modificar el POUM pel que fa a retocs d’alçades de les plantes baixes; ja comentat

El punt de l’ordre del dia que demostrà els dos blocs del Ple havia de ser el que afectava a l’hotel amb permís d’obres i en procés de construcció a Via Augusta. Com havíem informar en aquest blog de PAU, aprovàvem la doble decisió: augment d’alçada però cenyit a exclusiu ús hoteler. Però com que, finalment, els promotors van renunciar a pujar l’alçada …perquè l’havien demanat el mes de setembre… considerem que no calia modificar res. Demanant, alhora, dins d’un esperit de pacte i confiança amb els promotors de l’hotel, de llarga trajectòria com a iniciativa privada altafullenca: presentació pública del projecte + pròrroga del conveni per a l’obra singular.
En la nostra argumentació vam remarcar que la decisió era doble o no en calia cap, que el moment de prendre el doble acord era al Ple d’octubre, quan per desacord (dins el govern) d’ERC a l’augment d’alçada fou “hivernat”; i que per assolir els objectius de recaptació per al pressupost de 2008 (ICIO, llicències urbanístiques, plusvàlues) calia una bona relació amb els motors econòmics. Vam recordar-ne al Ple les xifres previstes…
Al torn de precs i preguntes vaig demanar a Farré que quan donés xifres de liquidació del pressupost de 2008 les donés senceres, no parcials; fent constar també el que ens deuen. Vaig suggerir-li que a l’acte informatiu del divendres 4 d’abril emprés un power point amb dades completes. La regidora d’AUPA va expressar les queixes, ja exposades oficialment pel conjunt de la Majoria del Ple, pel carril bici i nova rotonda de la segona fase de Marquès de Tamarit / Migdia. En la seva contesta, la Macroregidora va titllar la visita que havíem fet el migdia del dissabte vigília de Rams com a “falta de respeto” i de com “elefantes en chacharería”. Al torn de d’intervencions del públic, Montse Gris (nº 4 de la llistra de PAU) parlant indignada i perplexa, amb el cor a la mà com sempre, insistí en l’estretor del vial, el perill del carril bici i l’excés d’amplada del passeig.
No podem deixar de comentar la intervenció de J.Mª Gené al torn de precs i preguntes. “No et pregunto res; ja en preguntaràs tu, d’ara endevant”. Marcada de territori i reacció a tota la darrera campanya de Farré / ABG: doble culpable: de no fer el tripartit a Altafulla i de l’herència d’hisenda. “Menys l’alcadia, tot”, havia estat l’oferta màxima d’ABG / Farre al PSC per entrar al govern; on Alasà o Jano ja no caldrien, en l’oferta de M.M-V.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.