Altafulla amb tota la il·lusió

1/10/07

Memòria: camp de gespa artificial a l’estadi Joan Pijuan

(Lliurada a cadascun dels regidors de l’equip de govern (el dimarts, 25) i als regidors de l’oposició i a la Junta del Club (el dijous, 27)

Memòria explicativa de la indefugible urgència per instal·lar un camp de gespa artificial a l’estadi Joan Pijuan

1) La solució provisional amb sauló (igualació del terreny + sistema de reg) suposa boi la mateixa quantitat que l’estricta instal·lació de la gespa.
L’operació de moviments de terra d’igualació contra el desnivell existent no cal per a la instal·lació de la gespa artificial ja que el projecte aprofita el desnivell del terreny: dels 80 mil euros per a igualar el camp passem a 24.456 del primer capítol del projecte (enderrocs, moviments de terra, fonaments).

1.1) L’any passat s’hi van abocar tres camionades que van haver de ser retirades. Fer passar un any més amb l’autoengany de cataplasmes amb terres compactacions no farà sinó frustar tots els estaments del Club (junta, jugadors actius) i sobretot desinflar la seva activat i projectes. La temporada passada van aplegar fins a 7 nivells d’equips. Enguany l’estat actual del terreny ha desaconsellat plantejar futbol base a l’actual camp, que hauria de desplaçar-se mentre no disposin del reclamat/somiat de gespa artificial.

2) La instal·lació de gespa possible ha de seguir el model de Roda de Berà, La Pobla de Mafumet o de cinc camps de Lleida: promotor del projecte i de l’operació de préstec el Club, que mitjançant un conveni rep la subvenció exacta dels pressupostos municipals anuals del que ha de tornar cada any d’amortitzacions i interessos.
El conveni estableix: VII (pàg.2) i Pacte 2n, 4t (pàg.3): l’ús preferencial del Club radicalment compatible amb tots els usos socials (escolars, d’organització d’events, de pretemporades d’altres clubs com a promoció turística).
4t Pacte: 3 ( pàg.4): aprovació municipal de la llicència d’obres del projecte; i pel 2 ( pàg.4): informació per part del Club a l’Ajuntament, abans de començar les obres, de l’empresa adjudicatària, del preu concertat, dels terminis d’execució i dates d’inici i acabament.
Evidentment, al mateix Pacte 5è estableix la quantitat exacte de la màxima subvenció nominalista i finalista al Club.

3) Actualment disposem del pressupost de Mondo s.l. redactat per l’arquitecte Carles Galeano que suma 533.070 e.de pressupost base de licitació. Inclou el d’execució material (367.634 e.= 68,9%) + 13% de despeses generals (47.792 e.= 8,9%) + 6% de benefici industrial (22.059 e.= 4,13%) + redacció el projecte i direcció d’obres (22.059 e. = 4,13%) + 16% d’IVA dels 459.543 e. del pressupost d’execució per contrata (73.527 e.).
L’empresa Mondo s.l. fabrica a Zaragoza i la seva gespa artificial és la de més qualitat del mercat perquè fa regitzell de mates de gespa i no de filaments juxtaposats, en té cura els tres primers anys i la garanteix durant una dècada. L’ha instal·lat a Roda i a Cunit.
Per iniciativa pròpia del regidor J.M.Pérez (Ideal) ha obtingut un segon pressupost (model de gespa artificial de La Pobla de Mafumet), que comparat amb el del Club s’observa que costa 25 mil euros més.
El cost total definitiu de la indefugible urgència, a causa del préstec al 4,75% d’interès a deu anys suma 673.122 e. L’operació financera suma doncs el 12,6% del total definitiu. I per tant, l’execució material estricta n’és el 54,6% de la despesa total.

4) Cada anualitat al pressupost municipal per a la subvenció al Club implica doncs 67.312 e. (1% més de la despesa corrent actual i el 6,8 de les transferències de capital al pressupost liquidat de 2006). Durant 10 pressupostos seguits.
A l’argument de la ineludible urgència per a la pròpia dinàmica del Club, hi afegim el de la responsabilitat de l’actual govern i Ple assumint el màxim d’exercicis pressupostaris propis (2008, 2009, 2010,2011). Ajornar-ne l’aprovació del conveni i de la instal·lació del camp de gespa traspassa anualitat a futurs Plens distints de l’actual.

Un cop persuadits que l’hem de pressupostar per al 2008 les obres podrien començar durant la present tardor: pagant-les el Club amb el préstec/subvenció l’hivern de 2008.


Fonxo Blanc / President del Patronat d’Esports

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.