Altafulla amb tota la il·lusió

10/9/07

L’equip de govern contesta el president de l’Esplai

Amb data 6 d’agost ingressà a l’Ajuntament la següent sol·licitud a Alcaldia, de la qual citem en el més important:

”Agradecería nos confirmara su asignación monetaria para tales eventos (ofreciendo a la GENT GRAN de Altafulla sendas comidas en el Esplai por la fiestas mayores de Septiembre y Noviembre).
Atentament.

Tomás Biarnés
Presidente”

Finalment, com a President del Patronat de Cultura i Tradicions, li hem contestat, un cop reprès la totalitat de l’equip de govern acabades algunes vacances. Amb data 5 de setembre, l’endemà de la reunió dels sis regidors governants, els següents acords:

“ – que l’equip de govern disposa d’autonomia de criteri ja que no consta cap reserva de despesa preceptiva per al pagament d’un dinar a la llar de jubilats amb motiu de la Festa major petita del poble.
- Els ciutadans (que no súbdits) altafullencs majors de 65 anys tindran tiquet gratuït al sopar popular del divendres 7 de setembre al carrer de sant Martí ”.

L’autonomia de criteri es fonamenta en la següent carta de la llavors regidora de Festes a l’esmentat President de l’Esplai, amb data de 28 de març:

“ en aquest moments, aquesta regidora no es pot comprometre a confirmar-vos res atès que tot dependrà del resultat de les eleccions del proper mes de maig i serà el nou Consistori qui decideixi les festes de setembre i novembre.
Considero adient que després de les eleccions féssiu aquest escrit al nou responsable de la regidoria de festes”.

La decisió de no continuar el dinar pagat municipalmente l’Esplai durant la Festa Major Petita es fonamenta en una crítica al protocol consolidat de l’acte. Amb tuf d’antic règim, com de beneficència i com a acte caciquil de poder de les “autoridades políticas. eclesiásticas y corporativas”. Volem que d’una vegada els jubilats altafullencs siguin tractats com a ciutadans lliures i no com a súbdits captius dins un búnquer de vot clientelar; d’acord amb la ja cèlebre frase del Sr.Biarnés / AUPA-Esplai: “Tenim 400 vots; 200 dels jubilats”. L’esment a l’Esplai com a graner de vots sempre els esmenta en les seves converses amb el regidor de Benestar Social.

Un cop rebuda la resposta de l’equip de govern em repliquen – per aquest ordre les dones d’AUPA Fuensanta, Carme Vives i Eva Martínez – tot escrivint:

“ segons l’exregidora de festes Carme Vives, el pressupost de festes de l’Ajuntament, es realitzava una distribució interna per atendre tota la programació festiva i tradicional”. Text en plena contradicció amb la carta del març preelectoral.

Lògicament, 20 firmes 20 de membres de l’Esplai (amb el DNI només 6) - també repliquen. Hi llegim aquesta perla:
“El govern d’AUPA va considerar a petició de la gent gran que aquests dos actes (convidar per les dues festes patronals a un restaurant a la gent gran) s’haurien de fer al mateix edifici i podrien assistir tota la gent gran que volgués. Va ser aquest un dels motius que van motivar l’ampliació de l’esplai”.

Cal recordar que la Festa Major petita de l’Onze de setembre és una festa votiva, no una de patronal, que és la de Sant Martí. Quan tradicionalment homenatgem els nostre jubilats tots els altafullencs. Per això, quan arribi, a la Violeta les entitats dedicaran mostres del seu folklore o art als jubilats en un dinar de poble.
¿!Adonem-nos que l’ampliació del local es justifica per a dos actes a l’any?! I que no són respectades les dates: AUPA neix al 2003 com a agrupació d’electors com a fracció conservadora d’UPA de 1999-2003; AUPA de març 2007 com a partit consta domiciliada a l’adreça particular a Baix a Mar del president de l’Esplai, al registre de partits del ministeri d’Interior.
Com a rebequeria contra l’acord autònom del nou govern, possible perquè l’anterior no va comprometre l’acte subvencionat a l’Esplai, el seu president decidí de no col·laborar amb l’àpat als participants a Altafulla Balla, ni amb l’oferta de menjars a la Festa de les Cultures. En ambdós casos s’hi havia compromès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.