Altafulla amb tota la il·lusió

12/9/07

Els altafullencs de totes les edats frueixen de la FM petita !!!!

La Festa Major petita d’enguany comprenia fins a 17 actes.
Amb la participació de 12 entitats: futur Grup de Joves d’Altafulla (sopar popular i Xaranga de Correbars), Ateneu de Dones (treballs dels Tallers i VII Festa de les Cultures), Cercle Artístic (Festival de pintura infantil), Centre d’Estudis (presentació de la Història d’Altafulla II), Club de ping-pong (campionat), Atletes d’Altafulla (IX Pujada a l’Ermita), Coral Nous Rebrots (Missa a l’ermita), Diables d’Altafulla (Tempesta de fi de festa), Grallers, Nans, Gegants i Gat d’Altafulla a l’Altafulla Balla.
Els Castellers d’Altafulla a la plaça de l’ermita n’hem descarregat dos de gama alta de 6, recuperat 5 i 3 amb l’agulla; hem tornat a desmuntar el 2 i amb 3 pilars de 4 arriant la senyera amb toc dels Segadors per la Cobla Sitgetana hem celebrat la Diada Nacional.

Programats com a espectacles de finançament municipal : el ball del Trio Mermelada (730,8 e.), la Xaranga de santa Bàrbara (600e.), el ball de l’Orquestra Korona (2.320 e.), el concert de Josep Guardiola (1.740 e.) amb el Josep Asensio com a taloner (500 e.) i els espectacles infantils del Trio Set de So (600e.) , la Conta Contes Carme Glez. Carrascosa (180 e.)
El Ramon Suñé i la parella Muntades Olivé organitzen el Bingo Popular. Molt concorregut de noies, per cert. Encara més multitudinari el Correbars, del tot cívicament gaudit.
Com a acte de Belles Arts, la pintora Consuelo Carrión exposa al nou espai del pati de l’Escola de Música.
El sopar popular introduí la novetat de la gratuïtat per als majors de 65 anys. S’hi van acollir fins a 82. Cap a 500 persones vam sopar aplegats al carrer de sant Martí, reval de l’Altafulla Setcentista.
La gent gran d’Altafulla disfrutà de valent recuperant – i en directe – el seu Josep Guardiola. Amb la Pilar Gómez de la Coral / Ateneu / Esplai com a “nena de 60 anys” féu el duet de l’entranyable “Di papà”. El doll de veu, de tons tan alts del Josep Asensio culminà la gran vetllada del 10 de setembre a la plaça Martí Royo.
Tenim pendents de resenyar la participació i premiats a la Pintura Infantil i a la Pujada a sant Antoni. Així com el pressupost de la Cobla Sitgetana i del VIIè Altafulla Balla i d’entitas locals. També informarem del balanç de parades i consumicions a la Festa de les Cultures de diumenge 9.
Aquestes Festes, s’hi ha estrenat com a coordinadora general la gerent de Cultura i Tradicions Olga Arnau (UDC). Amb el suport de l’empleada municipal Eva Mestres.
Per primer cop a la Vila l’alcalde electe ha fet un discurset relligant els dos Onzes de setembre :l’altafullenc de 1820, quan baixen i porten en processó el quadre de sant Antoni aquells avantpassats atacats per la pesta. Se’n van surtir i van establir-ne la Festa votiva al sant patró dels pescadors i mariners. El català, de la caiguda del Consell de Cent de Barcelona manat per Rafel de Casanovas. Val a dir que també tenim dos 1714: el de la derrota a la guerra de Successió i el del començament de l’ermita i mort de Baltasar Rabassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.