Altafulla amb tota la il·lusió

16/7/12

Diumenge de castells


Tarda diumenge 15, que no dissabte: la magna Diada Castellera de les Cultures a la plaça del Pou. Assaig extraordinari dels nostres Castellers; els Xiquets de TGN (amb l’Eloi Calvet ja casat) prometen el seu primer 5 de vuit. Els verds vilafranquins ens mantindran com a plaça de nou; la pilanera i futbolista altafullenca, veïna dels Munts Núria Diáz Llop somnia de parar i descarregar el pilar de Vuit a la casa seva!
Enterrat el somni del camp de gespa artificial als 30 anys de l‘Estadi Joan Pijuan. El Nou Govern amb el suport de CiU destina els 366 mil e. heretats d’inversions no executades en exercicis anteriors als 385 metres de la sense veïns tercera fase de Marquès de Tamarit ( només 180.223 e. improbables del PUOSC de l’empobrida Generalitat). El carrer de l’hostal serà peatonalitzat (27 mil e.) i l’escola d’Adults és traslladada a que ja no serà local dels Veïns de Baix a Mar i tanquen el pàrquing de RENFE (14.500 e.) Ja han decidit la “seva” Altafulla: zona residencial d’Alt Estànding..., dels comunistes i independentistes de xalet... – cadascú amb el seu uniforme (l’alcalde que no paga IBI al poble d’impecablement encorbatat i amb cotxe nou: igualet que de cap gros a la campanya electoral, oi, quan ens mirava als ulls omnipresent). Nauralment, tanta opulència reclam la protecció d’un cos de policia local de 17 agents de carrer, quatre caporals, un sergent un sots-inspectot. La “seva” Altafulla: Allufatla / SaltaAlonsos, el deliri assolit d’assenció social a l’Altafulla de l?Urbanisme Horitzontal que no volia fer-la sostenible amb l’IBI... La mateixa que amb el nou Cadastre val 1/3 menys de patrimoni col·lectiu en béns immobles – no tan immobles com l’immobilisme dels seus estadants, que amb la seva piscineta particular o de comunitat, tant els fot que la mravellesa platja de l’Espigó / Roca de Gaià sigui ara un trist desert de patètiques dunetes joia dels urbanistes que ens han guanyat la partida a l’Altafulla Oberta i Social... – que hi som i serem!
Les novetats en noves parades de trens es circumscriuen a tres, que se sumen a les 13/14 anteriors. D’anada a BCN: els que arriben de TGN a les 16h. i 5; a les 16h. i 38; a les 20h. i 38. Des de BCN els que ara permetran arribar a Altafulla les punteres 15h. i 31; 17h. ; 18h. i 29. Cal repetir que fins que la zonificació del baixador d’Altafulla no sigui la mateixa que la de la Tooore – i no la de TGN, per terme municipal, com ara – la immensa majoria dels usuaris de RENFE altafullencs aparquen, pugen i baixen a l’estació veïna – la tercera de més ús, després de TGN (sense ascensors) i Reus.
Esperem que ara Féix Alonso també es faci la foto al primer banc de l’Ofici de sant Martí, a la processó posterior i també en la de Divendres Sant. Prou que s’ha fotografiat i és esmentat a la Plaça del Pou, en el moment de recol·locació de la llosa de marbre de 1,2 tones al nou altar. Cal recordar que a part de l’arquitecte municipal Jordi Mercadé i “col·laboració institucional” de cap manera el nostre Ajuntament ha contribuir a les diferents fases de les obres de salvació i millora de l’Església Parroquial; a les quals sí que han finançat la Generalitat i la Diputació com a institucions polítiques. PAU sempre va demanar en Comissions i en Ple d’estudiar l’abast de l’aportació municipal en la salvaguarda de Patrimoni que representa la nostra església, també espai cultural i marc històric de la plaça cada vegada més escenari d’expressions musicals cada vegada més plurals.
La més entusiasta felicitació al Mossèn – de gran formació i gusts artístics – i als paletes i operaris que hi ha fet la feina, que ha culminat a principis d’aquest juliol!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.