Altafulla amb tota la il·lusió

15/11/09

Festes de Sant Martí 2009 i notícies dels habitatges públics

El ball de la FM amb la gran orquesta La Chatta, cinc vocalistes i set músics, inaugura l’ús de la “legalitzada” Violeta. Magníficament pintada pel tractorista de la brigada Pere Galí; amb totes les portes totes homologades i w.c. per emmirallar-s’hi. Hem pogut tornar a admirar el nostre cantant Francesc Pijuan, altre cop sense la seva atractivíssima parella.

Admirar l’actuació del diables en pla cenital, des del balcó municipal, no té parió. Bosc de palmeres de guspires fascinant i inquietant… Els versots amplien el ventall de crítica més enllà dels regidors i alcalde, cenyitsa alguns tractats amb prou suavitat i gràcia o fins i tot objectivitat. Castell de foc de magnífica relació qualitat / preu…

N’hi ha que no paren: tauleta de firmes dels 0,8 d’IBI aprofitant la festa de la cervesa a l’Iribar Tapa Tapa. Els la signa el “tot ho faig” 1r tinent d’alcalde del Govern… També van aprofitar la Diada Castellera per a la seva dèria i la sortida de les escoles i la clientela del Caprabo i de Botigues de Mar... Notícia relacionada: el govern alemany de Merkel renyat pels 5 savis economistes assessors, perquè en incloure els liberals, volen baixar impostos 24 mil euros anuals sense proposar-ne com els financaran per garantir-ne el pressupost equilibrat.

Certament les joves parelles amb els seus petits fills han protagonitzat aquesta FM: també al Conta-contes de la tarda de divendres i l’animació infantil del vespre de dissabte. Després de la Martí Royo, a la plaça del Pou dues vegades, també responen a la Violeta reformada (Obra ben feta de l’àrea del tàndem regidor + cap de servei Josep Maria Pérez Roigé & Pere Vives Suñé).

Blow (Buf) porta un gran jazz i altres registres a l’acte organitzat per 0yl Arts al Cercle Artístic. Tanta qualitat per a tan poca quantitat… realment memorable; han de tornar i no t’ho has de perdre.

Les disfresses i les cançons dels 70’s retornen la pallissa de l’Ixart als temps d’orígens dels Castellers d’Altafulla. Ple i plenitud a la convocatòria.

La companyia de teatre amateur de l’Hospitalet Bell Art representa una magnífica lorquiana Casa de Bernarda Alba. L’acte de cloenda de la FM ha estat promogut i organitzat per l’Ateneu Cultural de Dones; l’any vinent celebraran el seu XXè aniversari. Reflexions anostrades a l’actual conflicte a Altafulla: sembla que no arribem al grau d’odi entre les germanes filles de la gran dèspota; com que les de la Casa d’Aupa no hi eren no hauran escoltat el concepte de respecte com a submissió: “Ellas me respetan y nunca han torcido mi voluntad”


Noves normes d’accés als habitatges públics a l’Hort de Pau: 14 lloguers (1.850 e. anuals) i 7 habitatges de propietat (100 mil e.)

Després de dues adjudicacions, encara resten per adjudicar els lloguers de fins a 14 dels 24 habitatges del costat de la Llar d’Infants. La D.G. de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat amb el consens del Ple municipal d’Altafulla desplega un tercer intent, amb unes terceres normes particulars de procés d’adjudicació. Les sol•licituds s’obren el 16 de novembre i acaben just el 16 de desembre.
Els 16 pisos contruïts per l’Incasol al Vinyet, 1r bloc es distribueixen en tres preus de lloguer anual: un de 2.003 e.; quatre de 1.966 e.; nou de 1.850 e.
S’incorporen fins a 4 tipus de llistes per classificar els possibles beneficiaris: amb radical prioritat, la gent gran ( més de 65 anys) amb més d’un terç de discapacitat. Com que mai no arriben a cobrir l’oferta, una segona llista de sol•licitants els ofereix a les famílies monoparentals de dues persones. En tampoc cobrir els lloguers a disposició, neix encara una tercera llista, per al joves ( menys de 35 anys) dins la seva primera feina. La llista D s’adreça als qui s’adeqüen als requisits d’accés sense pertànyer als tres col•lectius de les llistes A, B i C.
Aquest requisits d’accés són els següents: del país o residents amb permís oficial; sense titularitat en el ple domini, dret real d’ús o gaudi d’habitatge; assegurar que hi viurà; restar empadronat un mínim de 3 anys a Altafulla, La Nou, La Riera, Vespella o Salomó. Que els seus ingressos nets anuals de la unitat familiar no depassin els 49.751,6 e. – 51.290 e., per a una o dues persones però sobretot que superin els 6 mil e.
Per als càlcul dels ingressos: als pensionistes i aturats = imports íntegres, descomptades reduccions o deduccions; als declarants de la renda = sumaran les bases imposables, inclosa la de l’estalvi; als qui presentin certificats d’ingressos i retencions a compte = imports de rendiment – despeses deduïbles; exclouent-ne ingressos per dietes, viatges i premis.

Pel que fa als 36 habitatges oferts en compra venda, 7 encara no s’han pogut adjudicar. El segon procés s’obre també entre 16’s de novembre i desembre.

5 dels pisos ( de 2 habitacions; de 56,7 m2 de superfície útil; 25,5 m2 d’aparcament i 4 de traster ) tenen un preu de 99.352 e. El de tres habitacions més gran ( 75 m2 ) puja a 124.040 e. i el 72,5 m2 a 120.382 e.
Els 5 habitatges de 2 habitacions s’adrecen a unitats familiars d’un màxim de 4 persones; els 2 de 3, per a les de 7 persones; el segon pis més gran vol destinar-se a sol•licitants amb més d’un terç d’incapacitat o mobilitat reduïda.
Els requisits generals són els mateixos que els dels lloguers, però ampliant el període de cens mínim als 5 anys i circumscrit als altafullencs.
Els ingressos mínims dels optants han de superar els 9 mil e. anuals de la unitat de convivència. I mai no poden superar, en les sumes de bases imposables de les declaracions de les rendes dels qui aspiren a viure-hi en propietat, les quantitats fixades segons membres de la família: (1: 49.751 e.; (2: 51.290 e.; (3: 53.496 e.; (4: 56.534 e.; (5 o més: 59.941 e.)

Esperem que dins dels terminis previstos poden anunciar els noms dels convilatans o baixgaianencs llogaters o propietaris dels habitatges de promoció pública de l’Hort de Pau. Tal com hem pogut llegir a la darrera Plaça del Pou la gent gran que ha entrat als pisos llogats en segona convocatòria es diuen Ignacio Bas, Maria Pero, M.Rosa Clusella, Maria Busquets, Ramon Olivé i Ernesto Mateu. Els van lliurar les claus el divendres 23 d’octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.