Altafulla amb tota la il·lusió

31/10/10

Desenganys, lucideses i orgulls d'una Prejubiliació.

Al darrer Ple, d'aprovació dels pressupostos que lleguem a la propera legislatura, vaig deixar anar que em garantissin que continuaria la Diada castellera de juliol a la plaça del Pou i el Concerts i Festivals de Veus a la de l'església (cap als 20 mil e. d'aportació municipal) perquè així em podria prejubilar de la política municipal altafullenca. Espero, doncs, aquest compromís a les futures candidatures per així no tornar a presentar-me.
Molts són els desenganys acumulats com per estar-ne més que fastiguejat. Només diré els darrers: que tinguem l'alcalde i primera tinent d'alcalde que tenim mercès als vots de regidors elegits en listes d'esquerres. Adonar-te'n que, a l'oposició, algunes amistats pilars municipals, de diferents àrees, també t'hagin rebaixat de tracte i confiança. Que només els millors que tu "creguin" en tu - i penso en l'Adolfo Gómez Papí, el pediatre de la criança natural com jo en sóc de la llengua / literatura catalanes... Que el PSC d'Altafulla sembla propietat d'una colla més independentista que federalista, que al final van votar un alcalde que no féu Diada a sant Antoni.
Però sobretot compta la lucidesa: el nostre model de poble d'Ajuntament potent amb impostos i taxes a l'alçada és tan minoritari... Entre els populisme horteres i els comunistes de xalet o entre els folklorers i els sedentaris poc espai queda per a la Socialdemocràcia i les Belles Arts; les meves passions / dèries i afanys.
Al final un s'adona que mai no arribem al 10%. Amb aquesta evidència mai no podré ser alcalde. I per orgull no penso ser regidor biga mestre de cap més Govern amb alcaldes menys coherents (moral), menys preparats (talent), menys altafullencs (pertinença) que un mateix.
El darrer orgull és haver posat orella i veu a la Hisenda d'aquesta legislatura, marcant les polítiques de tipus de l'IBI que ha salvat l'empresa llegada per AUPA de Manolo Ramon en les circumstàncies sense construcció que somiaven ABG.

Fonxo Blanc; exregidor de PSC, UpA; portanveu de PAU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.