Altafulla amb tota la il·lusió

17/5/10

Gran migdia lúdic i casteller aquest diumenge 16 de maig: els castellers d'Altafulla fan "plaça de 7" la Martí Royo, amb un 3 on debuta a segons de la rengla, dalt d'Estevi i amb Albert Asencio a terços, el gran casteller històric Pep Garcés (el Manyo de la Joves de TGN i el Pep d'Altafulla dels Castellers de Vilafranca, amb qui féu gammes extres i guanyà Concursos de TGN), el van acompanyar al pis Marc Capdevila i Terri - que en féu una defensa aferrissada .Tretzè pilar de cinc consecutiu. Les tres colles participants descarreguen el dos de sis (també la colla del Serrallo - que no féu l'aleta en dos intents del 3 de 7 - i els de la Sagrada Família).
Exhibició de totes les ofertes de recreació històrica de Tarraco Viva a l'era del Senyor.


Dues victòries consecutives del C.D.Altafulla tranqui·litzen el futur. Després del 3 a 1 a casa contra el Vendrell (amb dos gols d'Albert Alberich) aquest 15 de maig hem assolit una victòria de prestigi al camp de La Riera:1 a 2 ( amb sengles dianes del gran David Casas, "Pollo", que ha reforçat l'equip per segon partit. L'equip s'ha redreçat amb un mig del camp creador (amb Jordi Castro i el propi poblenc) i una sòlida defensa (amb Pau i Quixalós a la seva funció natural de cobertura) a més de la renaixença d'Alberich i la incorporació de David Romera (deu anys després, ja pare). Ha tornat Javi Sánchez, però Albert Jansà, en un acte dignitat, ha marxat reaccionant contra la marginació autoritària de l'entrenador d'enguany (massa verd i poc dialogant amb jugadors molt més bregats que ell i que del tot més arrelats al Club).


El Consell Sectorial de Cultura programa les actes de maig i juny:
divendres, a 2/4 de 8, presentació a la Sala de Plens d'Altafulla del "Poder de las caricias" d'Adolfo G.Papí, pediatre de Joan XIII i dirigent de la nostra agrupació d'electors.
Diumenge 23, al matí, acte de presentació de l'opuscle dedicat al xilògraf tan vinculat a Altafulla Antoni Gelabert, il·lustrat amb una exposició al Cercle Artístic. Volum i mostra ens arriben mercès a l'Asociació d'Ex-libristes de Catalunya, presidits per Marià Casas Hierro, dins un conveni signat amb el nostre regidor com a president del Consell que implica destinar 1.500 e. a l'edició el nº44 de la revista Ex-libris.
El darrer dissabte de maig, a 2/4 de 8 a la Sala Plens, el psiquiatra convilatà Fernando Barreneche comentarà en Cine DVD-Fòrum la pel·lícula
El Centre d'Estudis finalment organitza durant cada dissabte de juny un cicle mensual de conferències: Colom Català; la crisi financera; fòssils a l'entorn d'Altafulla; i l'estat del riu Gaià. A la Biblioteca, a 2/4 de 8 de la tarda.
També va redactar, a partir d'un esborrany elaborat per una comissió interna del propi Consell, el text de Drets i deures per a l'ús dels espais i horaris del Centre. d'Entitats; per a la seva aprovació al Ple de maig.


Gran matinal de futbol sala al Palau d'Esports d'Altafulla: tres partits de la fase territorial del Camp de TGN.
Convocà els guanyadors dels Jocs Esportius Escolars al Baix Camp i al Tarragonès, en les categories masculines d'infantils, cadets i juvenils. Organitzà el Consell Esportiu de la nostra comarca, que envià com a responsable Maribel Roig, acompanyada del cap del comitè d'àrbitres Josep Santiago.
Tingué la presència del propis participants acompanyats d'alguns familiars directes (sobretot el de centres concertats religiosos o de l'Opus). Tots els tres partits foren disputats, emocionants en el desenllaç: els infantils de l'IES G.Ferrater van guanyar per 8 a 6 als del Turó; l'equip del centre públic reusenc exhibí el millor lloc, tant per fonaments de tècnica individual com de planteig tàctic i combinatori d'equip. L'Inter de Reus, un club de protecció municipal entre joves autodefinits com a "callejeros" presenta els seus equips de cadets i juvenils com a guanyadors al baix Camp; però s'hagueren de conformar amb les medalles i copes de finalistes perquè els van guanyar per 9 a 6 els cadets dels Carmelites de TGN, i per 5 a 4 els juvenils de l'IES de Camp Clar.
Del Ple i el Consell Sectorial d'Esports només hi eren el regidor d'Esports i el del nostre grup. Per a lliurar la copa als guanyadors juvenils s'hi atençà a la segona part l'alcalde, qui demà convidat per un directiu laportista, estiuejant a Altafulla i que ens dugué les tres copes per sant Marí, serà a tribuna de l'Estadi al costat del president de la nostra Penya BCNista.


Nova deslleialtat al Govern en la Comissió d'Hisenda: el regidor de CiU s'uneix a l'oposició en la primera modificació de crèdit (que entre altres despeses vol canviar els seients del vestíbol de la planta noble per a facilitar-ne la comoditat a la gent gran). En la més trancendental, només AUPA - en la seva línia inflexible - vota en contra d'un pla d'ocupació aplicant el romanent positiu heretat que n'estableix: la brigada d'intervenció immediata de dues persones, la suplència al despatx d'alcaldia durant vacances, el contracte anual dels dos encarregats del Pavelló, una suplència a la PM per cursets de dos dels titulars i les feines de neteja d'illes de contenidors de brosses.
Les iniciatives, diligents i previsores, van enutjar en el debat els representants d'AA /ABG i de l'esmentada d'AUPA. La tensió creada, els debats creuats, certa insolència davant les explicacions tècniques per així rivalitzar millor contra el Govern aconsellen que el nostre regidor, com a President, pauti amb més rigor les intervencions prèvies al dictamen, sobretot considerant que el debat públic i radiat s'escau només al Ple que aprova definitivament el dictaminat a la Comissió.


Vam plantejar al Govern destinar la inversió destinada al descartat Centre de dia de l'Hort de Pau - per manca de demanda i insostenibilitat de manteniment - a plantejar-nos la definitiva implantació del camp de gesta a l'estadi Joan Pijuan. Se'ns digué que es mantindrà dins dels objectius de Salut i Benestar Social. Insistirem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.