Altafulla amb tota la il·lusió

4/5/10

Brillantíssima Tercera Cursa Atlètica del 1r de maig

Els nostres atletes, presidits per Ricard Garcia i amb Guille Alonso com a espíquer motivat, ens han regalat un nou escenari i un nou circuit urbà altafullenc que de ben segur s'hi consilidaran. Quina plàstica, sota el sol que esvaí la pluja matinera, la dels tendals i la gernació a l'entorn del conjunt inigualat a la resta de la Romanitat: a l'era / pallisa del Senyor, flanquejada per la pineda i amb vistes ineludibles, magnatitzadores a la façana del Palau Renaixentista dels Montserrat i tota la fàbrica i cimbori de la parroquial de sant Martí.
Fins a boi 800 participants en les 9x2 categories. En la masculina sènior recuperà títol el primer guanyador, el també atleta de la saga dels Alonso, Daniel A. Ruíz , fill de Germán A. Contorné de bell guanyador a la categoria màster (de + de 55 anys). Es permutaren el pòdium de l'any passat: el ja doble guanyador en fou segon i el vencedor de 2009, Mohssen El Haddal n'ha fet el segon lloc enguany. L'ha completat, el bronze de Juanan Fdez. Ramos.
La vencedora femenina absoluta fou Marta Camps, doble mare i més fineta que mai, muller de G.Alonso, amb un temps de 18'42''. Rebé el premi en la categoria Open, compartint estrada a l'era del Senyor amb Mercedes Armengol i la donostiarra Silvia Antúnez. Al pòdium sènior van pujar dalt de tot, la segona classificada femenina general, Àngela Espelt, amb Conxi Toscano a la dreta i a l'esquerra Clina Menéndez.
Als veterans masculins guanyà F.J Pérez. Als juvenils, Soufiane Khadraain. En alevins H. El Akh. Ernest Cotonat a benjamins. Pablo Meneses a prebenjamins. Matías Estopa a nini. Als nascuts abans de 2006, Guillem del Castillo.
En fèmines: la nena Elsa Velasco; la mini Alba Silva; la prebenjamina Berta Sánchez; la benjamina Laia Virgili (filla de Jordi Virgili, de la col·laboradora Vicsan, també participant); l'alevina Andrea Trapé (filla del president dels atletes torrencs, abans dels altafullencs).
Van anar lliurant els trofeig els professors escolars implicats (José Monzo, David Meana, Mateo Rizo, J.L.Tapia), l'atleta convilatà Jordi Recasens, el regidor d'esports Manel Ciércoles, el president Ricard Garcia i l'alcalde la vila que enguany sí que es reservà per als màxims premis, als temps més ràpids.
Van col·laborar amb premis suplementaris de menús o nits d'hotel la Granja sant Francesc ( un dels copripietris, Joan Blanch, n'és atleta activíssim), Acqua del Marítim, Gran Claustre de la Vila Closa i Les Orenetes de la Pedrera.

Constituït el Consell Sectorial de Revisió del Cadastre.

Finalment, el dimarts 27 de la mare de Déu de Montserrat, es constituí sota la presidència del propi alcalde, el Consell que pretén un conveni de revisió del Cadastre amb qui en té la competència Hisenda aplicant-ne els criteris que n'elabori el propi nou artefacte participatiu. Culmina els pactes del Ple de gener i l'acord de formació del Consell del Ple del mes març, amb el nom (no gens afortunat) de Revisió de l'IBI.
Composen el Consell l'exalcalde de CDC Manel Ceperuelo, les exregidores d'AUPA Carme Vives i Fuensanta Castro, el representant i advocat d'Adarca, el ciutadà inspector d'Hisenda Luis Sánchez Tejerina, i els membres del Ple Eva Mtez. Giol d'AUPA, Francesc Farré d'AA / ABG, J.M.Alasà d'ERC i pel govern l'alcalde i el nostre regidor, que actuà com a secretari (crític) en l'acta fundacional.
L'autèntic ideòleg del Consell, que en marcà l'esquema en un nota perfectament estructurada, fou el més capacitat tècnicament i alhora el més crític amb l'actual Cadastre vigent des de 2007. Val a dir que entre els reunits sumaven dues exegidores i tres regidors del Ple de la legislatura anterior.
L'esquema de treball estableix els objectius i primeres actuacions presentades per l'esmentat L.S.Tejerina, que el nostre regidor finalment acceptà com a document base i s'encarregà de distribuir fotocopiats entre tots els assistents. Alcaldia repartí el text complet del Reial Decret Legislativo 1/2004 (BOE 8-3-2004) de 5 de març pel qual s'aprova el text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari.
Traduint el document:
"Objectius a assolir:
1. Que s'iniciï un nou procediment de valoració Col·lectiva General (per part no parcial al Poblado o a Baix a Mar), amb l'aprovació a primers de 2012, d'una nova Ponència de Valors.
2. Que la futura Ponència de Valors, a l'aplicar-se a la valoració d'immobles concrets, satisfaci les tres característiques següents:
(a) que superi qualsevol cas d'iniquitat detectats en l'anterior Ponència (és a dir, que amb la nova Ponència, dos immobles semblants - en superfície i en utilitzacions - es valori de forma semblant.
(b) que redueixi la mitjana del Valors Cadastrals calculats, amb respecte a la Ponència anterior, realitzada en plena alça del mercat immobiliari.
(c) que retalli el ventall de valoracions unitàries possibles ( diferència entre el valor màxim per metre quadrat i el valor mínim).
(d) i que disminueixi el nombre de zones amb valors diferenciats. (Afegí que siguin valors unitaris en immobles aïllats i amb repercussió a la divisió horitzontal).
3. Que tant el projecte de valoració, com en el moment d'exposició pública de la nova Ponència, la informació a tots el ciutadans sigui màxima.
4. Mantenint-ne la capacitat pressupostària (aplicant als nous valors l'IBI necessari i possible).
Per a la pròxima reunió, ja amb secretari funcionari municipal, el nostre regidor reclamà la presència de qui n'elabora el servei extern per a Hisenda en la revisió del Cadastre vigent. Amb posterioritat a la reunió, el tècnic municipal més adient en la qüestió em féu avinent que Jordi Pagès elaborà les valoracions de mercat i que els criteris de valoracions unitàries - segons zones del POUM vigent! - fou obra de l'encarregada d'Urbana de la Gerència del Cadastre.
Les propostes que van provocar la reacció més contrària del nostre regidor, regidor d'Hisenda, foren la del representant d'Adarca que volia analitzar els últims darrers pressupostos prejutjant-ne dubtes en la gestió. L'exalcalde Ceperuelo titllà de "xapussa" l'actual Cadastre i reclamà que amb el nou Cadastre futur aprovat també es retornin les diferències des de 2007 comparant valors cadastrals actuals / nous pròxims... Increïble. Val a dir que ell administra potser el 80% de les finques d'Altafulla...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.