Altafulla amb tota la il·lusió

10/11/09

La reforma sanitària d’Obama aprovada a la Càmara de Representants: per cinc vots de diferència, i amb 39 demòcrates en contra. El republicà elegit per Nova Orleans vota a favor.

Oferirà cobertura als 36 milions de ciutadans d’EEUU fins ara desprotegits totalment mitjançant una assegurança pública de salut.
Acabarà amb els abusos de les asseguradores privades que desemparaven milers de malalts de càncer que havien d’arruïnar-se o endeutar-se per a pagar privadament els tractaments a preu de cost. Obligarà les empreses assegurar-ne tots els seus contractats o ajudar-los per a cotitzar assegurances privades.
Els joves i autònoms seran obligats a acollir-se a algun pla d’assegurances de salut sota amenaça de multes.
N’exclou els immigrants il·legals (de 6 a 10 milions de persones). I prohibeix la cobertura de l’avortament al sistema públic.
Fins ara, i des de 1965, la medecina públic a només abastava als jubilats (Medicare) i a les famílies molt pobres (Medicaid).
Implicarà una pujada d’impostos per als ingressos anuals individuals de més de mig milió de dòlars o familiars de més d’un milió.
Ep! El vot a la Càmara suportà desenes de manifestants que a la porta del Capitoli demanaven que els congressistes s’hi oposessin.

Esperem que el Senat aprovi definitivament la reforma sanitària successivament fracassada als EEUU!

Joaquín Estefanía ens desvela l’enfonsament de dues utopies regressives: l’estatisme burocràtic amb la caiguda del Mur ( 9- XI - 1989) i el radicalisme de mercat amb la fallida de Lehman Brothers ( 15 - IX - 2008)

“Entre una i altra data el món ha viscut el període més llarg de creixement econòmic, més de 14 anys seguits en la part alta del cicle, la qual cosa millorà les condicions de vida de molta gent. Però com va escriure fa uns dies Gorbatxov, un dels herois d’aleshores, el capitalisme occidental, privat del seu vell adversari i imaginant-se a sí mateix com l’indiscutible guanyador històric i l’encarnació del progrés global, abusà del seu poder. Fou doncs un creixement desequilibrat, sense equitat i esquitxat de corrupció.”

Mercès a les ventades d’aquest diumenge arreu de l’Estat, la meitat de l’energia elèctrica consumida fou d’origen eòlic. A 2/ 4 de 3 del migdia, va produir l’equivalent a 11 reactors nuclears. Aquest 2009, una quarta part ja serà d’origen renovable: 13 % eòlica; hidràulica, el 10%; solar, el 2,5%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.