Altafulla amb tota la il·lusió

28/11/09

Exercint la llibertat de vot dins el Govern, PAU votem Gemma Maymó per a Síndica de Greuges d’Altafulla.

Per la seva joventut, i per tant projecció futura. Per la gran solidesa de respostes demostrada durant l’entrevista de candidates. Per la seva independència política dins l’actual correlació de forces organitzades presents al Ple. Perquè incorporarà les noves tecnologies en la seva funció. Perquè el seu perfil pot fer quallar un consens més enllà de la dinàmica tan polaritzada entre Oposició i Govern. Com a continuïtat / represa de la tradició familiar: besavi regidor federal republicà; oncle besavi darrer alcalde republicà altafullenc; pare, habitual a les llistes del PSC.

Els germans Jordi i Joan Albert Blanc fan sentir la reivindicació i les queixes pageses la Nit del Turisme.

Calia unes intervencions des del cor i des de la indignació. Ells les van posar. Al torn d’agraïments en rebre el seu diploma de reconeixement. Parlaven amb l’autoritat moral de tocar amb la feina de les seves mans, la suor del seu front i estant a l’aiguat de les innovacions, totes les tecles de la producció (amb denominació d’origen de calçots) i comercialització hortofructícola (a l’engrós i al detall).
El Jordi fou una glossa de l’actual condició pagesa, com a espècie en extinció i alhora tan necessària per a la conservació del paisatge del territori i per garantir a taula productes directes del camp. Reclamà sobretot el consum de productes de la pagesia catalana.
El Joan Albert recordà al delegat de la Generalitat que restant a l’oposició (PSC, IC) van assegurar que quan arribessin al govern mai no intervindrien els mossos contra els pagesos. La qual cosa no ha succeït. Denuncià les darreres càrregues i sobretot que tres dirigents pagesos, moderadors i neutralitzadors dels més incívics, estiguin actualment injustament imputats. També criticà que aquells vells governants responsables polítics de les velles càrregues dels mossos (CiU) ara s’haguessin manifestat al costat dels pagesos contra el Tripartit.
Per cert, com a única decoració s’exposaven cartells procedents dels Festivals de Veus i Música Clàssica, de Festes Majors, de les Cantades d’Havaneres al Fortí i també de Nits de Bruixes. Aprofitant l’avinentesa de l’evidència, el nostre regidor recordà a dos companys de Govern que van votar, amb l’oposició!, en contra de la modificació de crèdit per incloure, entre altres conceptes, les despeses de publicitat en Cultura i Festes com a imatge de marca global altafullenca i per tant susceptible d’incloure’s dins la partida de protocol d’alcaldia.

La darrera reunió de Govern acorda estudiar les condicions d’ofertes d’amortitzacions i terminis d’un potser possible macrocrèdit per a la nova Biblioteca.
Com a nota d’interès hem de fer públic l’encès i franc debat: els partidaris de contribuir a la sortida de la crisi mitjançant aquesta gran inversió municipal, amb l’alcalde al davant com a proposant amb el suport del regidor d’Hisenda, versus els qui confien només a la iniciativa privada tal superació de la crisi o que la consideren faraònica.
Llàstima que la resta de l’oposició, amb tres regidors nominalment d’esquerres, no estigui per la labor de fer els nostres petits plans Zapatero directament a Altafulla.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.