Altafulla amb tota la il·lusió

28/11/09

Deserta l’elecció de la nova Síndaca de Greuges: cap de les deus candidates arribà als 6 vots necessaris: en la doble votació el mateix resultat: Gemma Maymó, 4 vots; Puri Miró, 3 vots; en blanc, 3 vots. El govern votà tres opcions, dins la llibertat internament acordada: PSC i Jano Jr. a Puri Miró; PAU, a Gemma Maymó; Ideal, CiU i PPC: en blanc.

Aprovació provisional de la modificació puntual de l’article 88 del POUM, als PAU 2,5 i 6 a la Vinya Gran: marcant l’entorn de sota l’era amb un aparcament públic.

Després de l’aprovació inicial pel Ple de març de 2009 de l’esmentat canvi començà el període d’al•legacions. En presentaren Exinan, per al PAU 6 i Jocava en la seva propietat, plenament modificada puntualment. En la Comissió de Territori d’aquest novembre, previ els informes tècnics de l’arquitecte municipal Roca Tarragó vam conèixer i dictaminar les respostes a aquelles al•legacions.
La de Jocava resten desestimades en el ben entès que al moment de reparcel•lar aplicarem la compensació bàsica, de manera que els beneficis i càrregues dels canvis seran repartits equitativament. Llavors l’Ajuntament, com a veí colindant i afectat, aportarà un sostre edificable (464,44 m2) que compensarà efectivament la pèrdua d’espai lliure privat de Jocava que esdevindrà públic. L’edificabilitat complementària serà de 278,66 m2 de sostre, amb habitatges més petits, d’acord amb l’al•legació. Hi resten per construir dos blocs més, amb la reducció de l’impacte de les alçades que ha motivat la modificació parcial.
La d’Exinan és estimada en part: en la parcel•la del C/ Castellers d’Altafulla, 7 caldrà mantenir l’alineació obligatòria a 3 m. en un mínim de la meitat de la façana de l’edifici, tot garantint així que el futur bloc tingui més llibertat d’orientació, sense seguir la planta del gàlib* actualment vigent, impactant i monòton en els dos blocs del vessant est d’Altafulla. I també acceptem la possibilitat d’aprofitar el sota-coberta mantenint el sostre total del futur bloc: 1/3 de l’ocupació que permet el gàlib vigent ara modificat: 114,60 m2 d’edificabilitat a les golfes.
L’impuls polític d’aquesta modificació és mèrit de la regidora d’Urbanisme del Govern, Conxita Navarro. Paradoxalment adquirí relleu reivindicatiu dins l’exposició de Nadal del “Consell de Participació”, i mai durant l’etapa de la regidoria de Marisa Méndez-Vigo; un cop en minoria promotora acceleradad del “Consell” i membre activíssima un cop constituït l’autodenominat “ens”.

(*) Perfil exterior màxim del contorn d’un vehicle ( o edifici, en el nostre cas ).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.