Altafulla amb tota la il·lusió

15/4/09

MOCIÓ QUE VAM APROVAR AL PLE PER A LA SALVAGUARDA DELS DRETS A L’HONOR I A LA INTIMITAT PERSONAL I FAMILIAR DELS SEUS MEMBRES

ANTECEDENTS.

Atès que el passat dia 7 de març la ja tradicional manifestació de cada tarda de primer dissabte de mes, contra les actuals valoracions del Cadastre, culminés davant la casa particular de la màxima autoritat municipal pertorbant-se el seu descans.
Atès que la mateixa entitat organitzadora ha fet públic, en llocs cèntrics del poble, un comunicat en què reitera responsabilitats del govern de la passada legislatura en el motiu de la protesta, faltant reiteradament a la realitat dels fets i les competències municipals

FONAMENTS LEGALS

Atès el previst a l’article 21.2 de la Constitució Espanyola de 27 de desembre de 1978 (B.O.E. 311 de data 29 de desembre de 1978) on s’estableix que “en los casos de reuniones en lugares de tránsito publico y manifestaciones se dará comunicación previa a la autoridad que sólo podrá prohibirlas cuando existan razones fundadas de alteración del orden publico, con peligro para personas o bienes”.
Atès el previst als articles 8, 9,10 i 11 de la Llei Orgànica 9/1983, de 15 de juliol, (B.O.E. núm. 170, de 18 de juliol de 1983) reguladora del dret de reunió i manifestació.
Atès el previst a l’article 16 de la Llei Orgànica 1/1992, de 21 de febrer, (B.O.E. núm. 46 de 22 de febrer de 1992) reguladora de la Seguretat Ciutadana.
Atès el previst a l’article 18.1 de la Constitució Espanyola de 27 de desembre de 1978 (B.O.E. 311 de data 29 de desembre de 1978) on s’estableix: “ Se garantiza el derecho al honor, a la intimidad personal y familiar y a la propia imagen”.
Atès el previst a l’article 12 de la Declaració Universal dels drets humans, adoptada i proclamada per la 183 Assemblea Gral. de l’ONU el 10 de desembre de 1948 on s’estableix: “Nadie sera objeto de injerencias arbitrarias en su vida privada, su familia, su domicilio o su correspondencia, ni de ataques a su honra o a su reputación. Toda persona tiene derecho a la protección de la ley contra tales injerencias o ataques”.
Atès el previst a l’article 8 del Conveni per a la protecció dels Drets Humans y de les Llibertats fonamentals (Roma 4 de novembre de 1950) on s’estableix que “Toda persona tiene derecho al respeto de su vida privada y familiar, de su domicilio y de su correspondencia”.
Atès el previst a l’article 17 del Pacte Internacional dels Drets civils i polítics de 16 de desembre de 19966, ratificat en data 13 d’abril de 1997, (B.O.E. núm. 103, de 30 d’abril de 1977) on s’estableix: “ 1. Nadie será objeto de injerencias arbitrarias o ilegales en su vida privada, su familia, su domicilio o su correspondencia, ni de ataques ilegales a su honra y reputación; 2 Toda persona tiene derecho a la protección de la ley contra esas injerencias o esos ataques”.
Atès el previst a la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig (B.O.E. núm. 115, de 14 de maig) reguladora de la protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la propia imatge.

Per tot això es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Des de la més alta valoració del dret constitucional a la llibertat de manifestació de la ciutadania d’Altafulla, expressar que l’exercici d’aquest sempre s’ha d’ajustar als trajectes legalment autoritzats i, per tant, proclamar que mai no se n’ha de desviar ni mai pot coaccionar el dret a la intimitat i vida familiar tranquil·la dels representants electes per la ciutadania d’Altafulla i pel seu Ple municipal.

Segon.- Des de la més alta valoració del dret constitucional a la llibertat d’expressió escrita, manifestar que aquesta sempre s’ha d’ajustar a la veritat del fets objecte dels textos i, per tant, proclamar que mai no se n’ha desviar ni mai pot difondre insídies o mentides que fereixin el dret a l’honor i a la pròpia imatge dels representants electes per la ciutadania d’Altafulla i pel seu Ple municipal.

Com ja deu ser prou sabut, ERC s’afegí a la moció presentada per l’equip de govern; mentre que AUPA la considerà que atiava el conflicte i ABG que no s’havia de cenyir als membre del Ple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.