Altafulla amb tota la il·lusió

12/8/07

Notícies de Kultura i Esports

Ple al concurs de castells de sorra

De 2/4 de sis a les vuit d’aquest divendres fins a una trentena de grups familiars o infantils van anar construint les seves figures de sorra a l’acotat municipal a la dreta del Marítim. Amb beguda gratuïta des del primer moment, finalment es va premiar cada participant infantil amb un exemplar – per casa – de la Petita història d’Altafulla (dibuixos de Pilarín Bayés i text d’Olga Arnau) i amb una estada a Port Aventura per a dos – el 2n i 3r premi – i una hora de viatge amb patí del 4t al 6è. El guanyador, Carles Vicient – fill del fundador i ànima del Club Maginet – s’emportà una tovallola del Mulla’t i un lot de llibres; representà un gros nen assegut plorant perquè se li havia torçat un dels seus castells de sorra.

Les figures més repetides van ser els rèptils (algun esgarrifós cocodril; alguna tortuga, una d’elles amb un tamany i una representació de les ondulacions de la closca magnífiques), les habituals bal·lenes i alguns castells convencionals. Per la seva originalitat foren premiades una sirena, amb les escates representades per pedres, i també tot un ninot de neu pintat de blanc i amb guarniments de xapes. A l’hora punta de set a vuit feia goig el recinte de la platja per la gernació que els anava contemplant de ben a prop i movent-s’hi lliurement.

Els concursos de castells de sorra van ser represos durant el govern d’UpA (per idea de Marta Balañá i organitzades amb normes més rígides que les d’enguany pel tàndem Fuen-Carme). Als anys seixanta, impulsats pel llavors president del Centro de Iniciativas de Turismo (CIT) Antonio del Castillo – des de 2003 el regidor electe pel PP – van representar la primera activitat lúdica a la platja – just davant el xalet de Voramar del Fortí – amb Isidre Virgili i Josep Magriñà al jurat.


Per sant Martí tindrem Museu Etnogràfic

Vador Gatell es dedicarà exclusivament a partir d’ara – amb el suport de Joan Vives i les col·laboracions de Maria Porter i Helena Cobos – a accelerar tot el muntatge de les dues sales d’etnografia altafullenca, fonamentat en les peces i objectes que ha anat conservant. El catàleg / inventari ja està acabat i imprès, acuradísimament elaborat per la bibliotecària Helena Cobos. Com a referent per a suports i criteris del nostre museu de la vida pagesa tenen sobre la taula el sempre exemplar referencial del de la Città Contadina (amb el mestre Artemio Tacchia, com a alma mater).

La millora d’instal·lacions esportives a la vista

Ja han estat instal·lades les dues cistelletes de bàsquet que completen amb les dues porteries d’handbol / futbol set també noves a la pista de la Fassina. Esperem que l’any vinent l’arrodonim: amb una valla separadora del carrer / aparcament i un pista exclusiva per a cada esport.

Aquest dimarts que comença la pretemporada del futbol, els vestidors de l’estadi Joan Pijuan disposaran de noves dutxes; abans del seu ús pels alumnes del nou institut esperem també instal·lar nous bancs i prestatges.

El divendres 17, amb la visita del probable proveïdor del camp de gespa artifical (Mondo S.L. de Saragossa, amb Margarita Alcaraz de comercial) que portarà el seu arquitecte elaborador del projecte, la perspectiva del gran somni / reclam social ha d’aclarir-se esperançadorament. Els contactes amb aquesta empresa i els altres proveïdors (J.M Sanz per la moviment de terres; Quixalós per al reg i Firtec per al Paviment) així com amb el propietari dels terrenys del costat del camp, tan rics en pous d’aigua, han estat continuats.

La fórmula que el faria viable immediatament fora la següent (el model Roda de Berà): el club se’n fa promotor del projecte i de l’operació de préstec a la Caixa – que té conveni amb la FCF. L’Ajuntament n’aprova el projecte i garanteix amb una subvenció anual “nominal i finalista” el pagament de les anualitats del Club amb la Caixa. Ens falten les fonamentals xifres definitives exactes: del projecte, de les anualitats / subvenció. Seguirem informant, amb tot el relleu que mereixi.
El que sí que podem dir és que ja la tarda del dijous 2 d’aquest agost, el tinent d’alcalde, Jano Francino Jr, el president, Brendan Price, i aquest regidor delegat d’esports ens vam traslladar a l’ajuntament de Roda, on el regidor d‘urbanisme i esports Pere Virgili i l’interventor municipal ens van donar tota mena de detalls de la seva fórmula, lliurant-nos el text del conveni que regula el suport / relació Ajuntament – Club i abrint-nos les portes del seu nou camp de gespa artificial, amb el seu sistema de reg de sis tubs que els fa estalviar la meitat de l’aigua de l’anterior sistema per al camp de terra.
La voluntat d’aquesta regidoria (que ha de tenir el vist i plau del Ple i de l’equip de govern) és que dins la tardor vinent disfrutin del camp de gespa totes les seccions del C.D.Altafulla.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

gràcies pel teu treball per portar a terme la millora del camp. Encara que ho veig molt difícil, espero que el Fonxo faci sobreviure el CE Altafulla que pasa per un mal moment per culpa del terreny de joc. Tenim l'equip, l'entrenador, les categories inferiors, ... i no tenim un camp en condicions.

Esperem que el Fonxo posi remei a aquest gran problema.

Gràcies.
Toni Rodriguez ( Antoñito )

Anònim ha dit...

Hola,
llegeixo la noticia sobre les gestions realitzades per a l'implantació del camp de gespa artificial i desde aqui vull donar suport al Fonxo, Brendan i demes persones implicades en el projecte per continuar trevallant per aquest somni i aconseguir ser el primer poble del Baix Gaia en tenir la desitjada gespa.
Crec que desde el C.E. Altafulla no s'esta demanant res desorbitat, al contrari, la situació del camp actualment es lamentable i no sols per a la pràctica del futbol sino el risc que comporta de lesions per a tots.
Cal tenir en compte que actualment la majoria de poblacions i clubs del voltant del Baix Gaia disposen d'aquest tipus d'instal.lacions (semblem la ZONA CERO!!!!!!!!!), es fa dificil entendre com poblacions com Altafulla o Torredembarra amb important impacte econòmic del turisme, construcció, i altres àmbits no disposin de pressupost per a realitzar una instal.lació d'aquest tipus o si més no en mantenir en unes condicions mínimes les que ja existeixen (COM S'HA POGUT ARRIVAR A AQUESTA SITUACIÓ!!!!!!!)
Penso que amb voluntat (que se que hi ha) i responsabilitat (encara que aquesta ultima parlant de politica sembla una utopia) ho aconseguirem.
Jordi Araus (jugador del C.E. Altafulla).

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.