Altafulla amb tota la il·lusió

3/5/11

Criteris permanents (1): Garantim la Governabilitat i la Hisenda sostenible

PAU a les Comissions i al Ple sempre decideix després de presentar o escoltar i debatre les inicials propostes político-tècniques , sigui quina sigui la nostra relació amb el Govern o amb cada company del Ple. El més gran goig de les decisions democràtiques és fruit quan a la sortida de la Sala de Comissions o de la Sala de Plens els problemes s'han convertit el solucions compartides, on la pluralitat / perspectivisme s'ha sintetitzat en consens.

La Governabilitat té com a principals obstacles els Presidencialismes (caciquil o "alternatiu"), el Tacticisme ( populista o "alternatiu) i també els "Consells de Participació" que pretenen solapar / devaluar la Representació dels 11 Electes del Ple i de les entitats als Consells. Que la nº3 d'AA sigui la factòtum principal del Consell de Participació desemmascara definitivament la funció de la "Democràcia Participativa"... La legal i lleial, la que reflecteix la pluralitat i assoleix l'operativitat es diu Democràcia Representativa.

Per dignificar el paper dels regidors del Ple sense cartera de Govern finalment ja disposem d'espais propis i exclusius dins el propi Ajuntament. Decisió del Govern Gené que ens fou impossible dins el Govern Farré... i que tingué l'oposició de l'actual nº 2 de SI.
Hem votat tots els quatre pressupostos, el primer i el quart fora del Govern, el segon i el tercer presentant-los des de la Regidoria d'Hisenda.

Mercès a PAU mai les crisis polítiques al Ple, amb Governs en minoria de Farré i de Pérez Roigé, no s'han convertit en crisi general, de retirada de pressupostos, que haurien creat massa incertesa entre els convilatans i el centenar d'empleats municipals.

El nostre regidor, en la seva condició de ponent d'Hisenda del Govern Gené, va presentar el Pla Econòmic i Financer 2009-2011 vigent que estabilitzà la nostra economia municipal, contenint-ne les despeses i garantint-ne els ingressos necessaris. No hem tingut la crisi d'ingressos que ha fet trontollar les institucions de serveis públics. Sense la pinya de la contribució fiscal no podem alçar i mantenir els serveis i inciatives muncipals sempre adreçades a l'interès general dels altafullencs.

Dins el procés d'elaboració del pressupost de 2011, la nostra proposta de reducció de les xifres inicials va contribuir a poder rebaixar el tipus de l'IBI, garantint l'equilibri i la suficiència pressupostaris. Pressupost, el de 2010, que comparat amb el liquidat de 2008 representa el mateix 31% en bens corrents i serveis, rebaixant 2,35 punts percentuals les despeses de personal (del 53,03 al 49,68)

Més informació

Programa electoral PAU 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.