Altafulla amb tota la il·lusió

14/10/10

IBI 2011

El tipus de l'IBI baixarà del 0,9 al 0,83 mercès a rebaixar en 180 mil e. la primera previsió de despeses i a calcular sobre el 100% de padró.
Només s'hi abstenen, al dictamen en Comissió d'aquest dijous 14 d'octubre ABG i AUPA. Hi votem a favor tots els grups i regidors del que fou Govern Gené + el regidor d'ERC, d'hisenda amb el primer Govern de legislatura.
El debat i aportacions dins la Comissió fou modèlic, històric, com per reconciliar-se en els mètodes democràtics com a immillorables en enriquiments recíproc i de resultats boi miraculosos. Ens en podem felicitar!
El Ple d'aporvació defintiva el celebrarem el proper dijous 21 al vespre.

La resta de modificacions a les ordenances són molt puntuals:
1) amb canvis de redactat:
a plusvàlues: exemptes les fusions o escissions d'empreses fins ara bonificades el 99%;
a les taxes de l'ICIO: en les pròrrogues d'expedients ja liquidats només es considerarà el pressupost actualitzat pendent d'executar;
a llicències d'obertura: adaptació a la Llei 20/2009 de 4 desembre de prevenció i control ambiental d'activitats.
2) noves tarifes:
a llicències d'obertura: en les activitats sense competència municipal, si cal un servei tècnic o jurídic llavors apliquem una taxa única irreductible de 217,30 e.
per a piscines i aparcaments: 400 e. pels primers 200 m2; 200 e. per cada 100 m2 o fracció més.
per a antenes de telefonia mòbil o de telecomunicacions: mil e.
quan no s'apliquin els 4,83 e./m2 de la tarifa general: 400 e.
Les parcel•letes de 2,5x1,2 m2 per a soterraments al cementiri, al mateix preu m2 que per a panteons o mausoleus: 188,59 m2
Als mercats d'artesania aplicar les vigents per dia als mercats setmanals: 11 e. per 3 m; 16,3 e per 6m; 22,6 e. per 9 m; 29,9 m. per 12m.
En l'ús del poliesportiu, preus horaris: per temporada (15 e.), esporàdic (40 e.) d'entitats fora del Consell Esportiu; per cursos: 20 e ( la meitat per als jubilats).
Als contenidors de runa: 5,5 e. per als petits i 11e. per als grans de mínim diari.
Eliminació dels 0,7 e. de devolució de rebut al transport adaptat i escolar substituïts per la despesa bancària que hagi d'assumir l'Ajuntament. Criteri que es generalitza / harmonitza a tota situació de devolució de rebuts en altres taxes.
Al menjador dels Jardins d'Infància: de 4,2 e /dia a 4,28 pels abonats; el berenar, de 0,63 e. a 0,64 e. Quan una criatura hi resta esporàdicament entre 12 i 15h. se li donarà sempre menjar aplicant-li la quota de no abonat de 4,82 e.

La de modificació de conceptes i d'adaptacions de tarifes de l'Escola de Música que precipità la dimissió de l'alcalde Gené, després dels nous aclariments a un nou Consell Sectorial, passà a la Comissió d'Hisenda sense debat! Recordem que només el nostre regidor, llavors president de la Comissió, i Manel Ciércoles van defensar que es votés i aprovés el darrer dijous de juliol.
18 e. de mesada per a l'hora setmanal de sensibilització A i B.
25 e. de mesada per l'hora de Tallers musicals per a joves i llenguatge musical per a adults.
30 e. per a les matrícules de sensibilització i nivell elemental; per la quota mensual de 2 hores setmanals de sensibilització C i dels instruments de preliminar, 1r i 2n.
35 e. per a les matrícules de 1r i 2n; per a la quota mensual d'iniciació i preliminar de llenguatge musical i cant coral.
40 e. per a la resta de matrícules (3r, 4t i Tallers musicals); per a la mensualitat d'1 hora setmanal de Tímbals i gralla.
43 e. de mesada de 2 hores de 1r i 2n de llenguatge musical i cant coral, que a 3r i 4t és de 45 e.
58 e. de mesada de tallers musicals per a 3/4 d'hora setmanal d'instrument de joves i adults, per a les 2h. setmanal de 3r. d'instrument i conjunt.



La llevantada converteix les platges d'Altafulla en una mena de Cantàbric apte per als surfistes al Fortí,
meravella per a fotografies d'onades sublims espetegant als roquers i deixant bassals, grans tolls a la platja de l'Espigó. En zona urbana de Baix a Mar, només a Pescadors darrera del bloc Nereida - el primer construït - i als ponts del càmping santa Eulàlia a l'embocadura del canal de la Rasa. Les obres en xarxa de pluvials, inversions de l'Empresa Mixta d'Aigües, tan ben mostrades a tota pàgina a la darrera Plaça del Pou demostren la seva eficàcia.


La pluja obliga suspendre l'actuació dels Castellers a la bonica Vilaplana. L'esmorzar a la pallissa de l'Ixart i el vitge en autobús demostren el gran moment social de la colla. Àngel Plana, lesionat al braç esquerre a la pinya del cinc de 8 dels Xiquets de TGN durant el Concurs, sempre al peu del canó estigué com sempre a primera fila del compromís casteller.


Destinats a amortitzacions del deute a llarg termini els 50.350 e. d'estalvis obligats en personal municipal. Per les mesures acordades a l'ECOFIN, traduïdes en les mesures extraordinàries de reducció del dèficit públic( RDL 8/ 2010 de 20 de maig) Així la partida sumarà 269.830,55 e.
Les retallades es desglossen en 14 mil e. en retribucions del personal de confiança + 10 mil e. en les del funcionaris ( - 8 mil del previstos inicialment) + en les del personal laboral fix, 6 mil e. ( - 9 mil del previst inicialment en mantenir 2 places als Jardins d'Infància) + 4.600 e. en productivitat i 750 e. en hores extres +
+ 15 mil e. de dedicacions parcials del Govern (+ 6 mil e. dels previstos inicialment, en comptar la baixa del nostre regidor i el fet que els dos regidors del PSC són jubilats sense possibilitat de retribució). Hauríem volgut PAU que s'haguessin destinat aquest 6 mil e. a protocol (per actes culturals i festius, des d'Alcaldia). Però tot i així vam votar la modificació de crèdit 12 / 2010, que havíem iniciat amb els dades inicials esmentades que encara sumaven 11 mil e. més, per a desgrat nostre ja que el nostre PEF ja s'havia avançat a la reducció del dèficit propi.


Per al projecte integral d'urbanització de l'exterior de la zona del Palau Poliesportiu 202.608 mil e. a préstecs ( 79.159,25 e. del 2003 + 59.014 del 2009 + 64.433,63 d'aquest 2010). Suport unànim a la Comissió d'Hisenda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.