Altafulla amb tota la il·lusió

30/5/10

Reguitzell de modificacions de crèdit, notificats o aprovats pel Ple de maig: incorporats els 786.827 e. de romanent de tresoreria afectats a despeses finalistes. Spuch torna a trencar puntualment la solidaritat dins el Govern; Oposició de geometria variable, on el passat (AUPA) i el que ja no serà (AA/ABG) no van donar suport a cap aplicació de romanent en millores municipals.

Les que en fan la 3, 4, 5 i 7 s'expressen en decrets d'alcaldia.

Pel nº 3/ 2010, resten incorporat els crèdits obligatoris cadascun d'ells finançats amb romanent per a despeses de caràcter finalista:

Urbanització de la zona educativa: 147.660 e. de despesa compromesa. No executada el 2009.

Centre de Dia: 159.367 e. + 15.610 e. no compromesos en despesa. Descartada l'obra!

Vial posterior del Palau d'Esports: 59.014 e. no compromesos.

Pla de voreres: 4.479 e. no compromesos en tancar l'exercici de 2009. Executats durant el 2009: 28.520 e. pendents de pagament.

Ressalts Marquès de Tamarit: 47.780 e. també no compromesos. Al pressupost liquidat, el concepte diu litralment: "rebaix ressalts Marquès de Tamarit". Resten per comptabilitzar a l'exercici de 2010 tan les obres dels tres nefastos nous ressalts a la baixada de Ca Rigalt i entrada a la Robert (cedint a les pressions del propietari del xalet adossat al vial) com les insuficients suavitzacions a tres dels primers venint del Buffet / Caprabo. Però el regidor de via pública prefereix fiscalitzar les competències del nostre regidor abans que fer pactades i transparents els pròpies.

Crítica que també hem de fer als 40.268 e. no compromesos en la seguretat del Casal de la Violeta; executats i pagats durant el 2009: 17.091 e. + 1.437 e. d'adequació residuals

Centre d'Entitats: 139.577 e., amb 70.899 de compromesos + per al projecte i direcció: 49.138 e., compromesos 37.489 e; pagats l'any 2009: 33.331 e.

Del projecte de la non nata Biblioteca resten 844 e. ja que n'hem reconegut 43.816 e. - pendents de pagar a final d'exercici.

La nº 4 / 2010 traspassa 12 mil del 37 mil de treballs del Poliesportiu per als nous equipaments del gimnàs, tan dinamitzat des de la gestió municipal directe amb el regidor Manel Ciércoles.

El nº5 incorpora els pagaments de les famílies de l'Escola de Música per la sortida d'intercanvi a Santander: 4.152 e.

Finalment, el decret d'alcaldia de la modificació de crèdit 7/ 2010 incorpora la subvenció de la Diputació de 2.200 e. per a l'emissora municipal 107.4 fm

Presentades a l'aprovació del Ple les nº 6, 8 i 9 aplicant romanent de tresoreria heretat de 2009: 11 mil + 3 mil + 107 mil euros.

Per la 6ª sumem 5 mil e. als 22 mil previstos a la partida destinada al Consorci per a la Competitivitat turística Tarraco Romana i afegim 6 mil als mil per a dependències municipals per tal de destinar-ne 1.932 e. a la compra de cadires molt més còmodes per a la planta noble i també 2.066 e. per muntar un video fix a la sala de Plens. Va caler el vot de qualitat de l'alcalde per a l'aprovació ja que Spuch, tal i com ja havia fet a la comissió d'hisenda, hi votà en contra.

Per la 8ª suplementem la partida d'atencions protocolàries d'Alcaldia amb 3 mil euros a sumar als 4.500 e. previstos per tal de pagar (amb reconeixement extrajudicial) les dues factures de l'Hotel san Martín de le'stada de l'intercanvi de Roviano: dinar 2.100 e. + allotjaments 1.110 e. També uns escaigs: 729 e. en productes de neteja i 172 e. a regal i Paper per a la biblioteca. Govern en bloc, ara sí, a favor i oposició en contra.

La modificació de crèdit nº 9 suposarà una transcendental decisió de política laboral que enorgulleix el Govern i n'esperem suports externs donat que completa la plantilla laboral (mesura anticrisi i de millora de serveis). Ara lloem el regidor de serveis per:

instituir una brigada d'intervenció ràpida, reordenant el personal existent, destinant-ne dues persones de la brigada compensant els nous horaris amb un plus mensual de 300 e. bruts. Total de 5 mil e. anuals.

Substituint les dues baixes mèdiques cròniques i l'estada de dos agents a l'escola de Policia: un agent de policia interí, per 15 mil e. de repercussió pressupostària.

Contractar 8 persones de la borsa d'atur durant els tres mesos d'estiu i a dedicació del 32 % de jornada per valor de 1.500 e. per treballador tan parcialment incorporat.

En reincorporar-se Lolo Pinto a la brigada el fins ara substitut seu veu consolidada la seva plaça reconeixent la seva qualitat laboral. Una repercussió anual de 20 mil e.

També podem contractar la segona meitat de l'any del tècnic informàtic (+ 5 mil e.) i durant juliol i agost a 5 hores diàries un reforç a l'àrea d'alcaldia.

El personal contractat per a la gestió directa municipal del Poliesportiu finalment té partida anual de 48 mil e. per a dues funcions: bidell i tècnic.

El projecte suma 107 mil e: 67 mil en retribucions de personal laboral temporal + 12 mil, de funcionariat + 28 mil de quotes socials.

Va ser retirat del Ple perquè primer caldrà fer la modificació de crèdit de les partides de personal afectades per l'ajustament pressupostari europeista del govern de ZP ( 169 vots, amb el suport abstencionista de CiU + CC). Al finançament d'aquests 107 mil e. aplicarem l'estalvi obligat i injust, perquè nosaltres ja vam fer el PEF que congelava plantilles i pràcticament sous.



Només AA/ABG s'oposa al reglament regulador del Drets i Deures derivats de la utilització del centre d'entitats. Serè perquè no els poden controlar o subsumir en el "Consell de Participació".

Al seu preàmbul afirma:"S'establirà un conveni específic de cessió d'ús amb cada entitat sobre plànols i horaris". Hem proposat una presència mixta govern+oposició en l'elaboració per a cada entitat, que hi torna (Ateneu de Dones, Penya Ciclista) o hi accedirà.

L'article primer n'enumera els drets: 1) als espais comuns (serveis, ascensor, escales, vestíbul, alarmes, interfons, timbre; sales: el 1/3 de la polivalent de la planta baixa i la sala de juntes del primer pis. 2) a la cessió d'ús dels espais propis de cada entitat, segons conveni. 3) a l'ús de mobiliari mínim (taula, cadires i armaris) en sala compartida o pròpia. 4) al manteniment municipal de l'edifici i instal•lacions i als consums d'energia i aigua. 5) a contenidors de triatge en zona comú exterior, propi d'edifici verd.

L'article segon en regula els deures: 1) Cada entitat es fa responsable dels claus i del mobiliari propi o compartit. 2) Cada entitat, en acabar les seves activitats, ho deixarà tot en perfecte estat, tant els espais específics com els comuns (serveis, ascensor, escales, vestíbul) i també els exteriors, si s'escau, ja que el parc del Comunidor és un espai públic i medioambiental a conservar dins al riquesa del nostre territori. 3) cada entitat tindrà cura del reciclatge de les seves deixalles per tal d'assolir la fita medioambiental d'edifici verd. 4) En cap cas, cap entitat pot fer modificacions de les seves instal•lacions i de l'edifici. 5) Cada entitat es compromet a l'ús regular dels espais. En cas d'inactivitat o dissolució, l'Ajuntament d'Altafulla podrà rescindir unilateralment el conveni. També el continuat mal ús o la contaminació acústica greu amb consequències per al veinatge. 6) De cap manera una entitat por cedir-ne a una altra els espais muncipals.

La disposició final adverteix que entrarà en vigor passats 15 dies hàbils comptats a partir del dia després de la publicació de l'aprovació definitiva al BOPT.

L'oposició demana al Govern que deixi de cobrar quan aprova al Ple rebaixar-se les remuneracions el 5%. El nostre regidor defensa el dret a cobrar pel deure de la dedicació com una lògica de la democràcia consolidada i compara la situació de l'actual alcalde (que cobra a l'Ajuntament la diferència que ha deixat de cobrar al seu treball durant els hores del matí de dedicació municipal) amb la de dos alcaldes a qui el seu càrrec ha afavorit en la cartera de clients de les seves respectives administracions de finques. La intervenció aixecà ampolles... entre el sector d'AUPA del públic.

Tema encara tabú, el del dret a la remuneració per la dedicació al Govern, que encetà un foc creuat d'intervencions.

Fonxo Blanc: "quan demaneu que m'expulsin del ple per ser un polemista apassionat em sento un Guliver en un món de lil•liputencs i lil•liputenques.
Lil•liputencs i lil•liputenques sou els qui demaneu que m'expulsin, demostrant un sentit de la democràcia que no comparteixo. Us penseu que sóc una diana fàcil en sóc la més forta del Ple".



L'alcalde J.M.Gené tingué un final de punt final d'ordre el dia visiblement alterat per l'ambient generat. Al torn del públic, la que va d'alcaldessa paral•lela com a membre d'AA/ABG coordinadora del "Consell de Participació" acusà el nostre regidor com a principal causant del mal moment i suggerí que potser que alguna vegada l'expulsés del Ple (criteri que també sovinteja en el representant d'ERC i naturalment en la incisa d'AUPA). Finalment, quan pogué replicar-la en nostre regidor sentencia amb tot el sarcasme la intervenció que reproduïm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.