Altafulla amb tota la il·lusió

5/4/10

La Conselleria d'Ernest Maragall atorga 81 mil e. de suvbenció a l'escola municipal de Música per al curs 2008-2009 i 2009-2010.

Aplica l'acord de Govern 29 d'abril de 2008 (...data en què el nostre regidor féu 54 anys..., per haver nascut el 1954; també any de naixement, el dia de sant Antoni de Pàdua, de l'alcalde Gené / regidor d'ensenyament); el conveni amb la Federació iAssociació de Muncipis per al sosteniment d'escoles de música i de dansa de titularitat de l'Administrració local de Catalunya. Sempre d'acord amb els articles 74 i 200.2 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació.
També la regidora que dirigí des del govern l'actual ubicació i també la vigent dimensió de l'escola de Música a la Violeta, na Fuensanta Castro, nasqué a finals de març del 1954. Ordenen, doncs, tota la sèrie de signes nascuts a primavera de 1954: Foc de Primavera /Àries: Fuensanta Castor González; Terra de Primavera /Taure: Fonxo Balnc Canyelles; Aire de Primavera / Gèminis o Bessons: Josep Maria Gené i Torrell.
Aquell 1954, a Viajes Marco organitzaven un viatge de 20 dies per la Ruta Atòmica d'Europa (Holanda, Dinamarca, Noruega, Suècia, Anglaterra i França) i a Chamartín, en l'homenatge al davanter Zarra la selecció del Centre-Nord guanyà per 4 a 3 a la de Catalunya-Llevant. Pels blancs van jugar Carmelo (Eizaguirre), Martín (Lesmos I i Venancio), Lesmos II, Muñoz (Mújica), Garay, Atienza*, Coque, Zarra*, Di Stefano* (Panizo) i Gaínza*. Pels nostres: Domingo, Argilés, Biosca, Segarra, Pasieguito (Bosch), Puchades, Basora*, Wilkes**, Kubala (Marcet), Cèsar i Manchón. (* golejadors)

Quin Ple el de març...! Independència i factures de Cultura i Festes pendents de 2009 engresquen el Ple

Dels quinze punts, els estrella eren només dos: el 6è i el 14è. Anem pel darrer, que votava la moció presentada per la "Comissió Altafulla Decideix!" en suport a la consulta popular sobre la independència al municipi d'Altafulla, signada...per l'exregidora del PSC Cristina Magriñà i Pova... Després de les intervencions d'alguns regidors la votació fou d'allò més sorprenent: ERC lògicament votà que el sí; però el regidor Spuch de CiU es decantà pel no com el del PSC, Manel Ciércoles, i, naturalment la regidora del PPC. El sí d'ERC tingué el suport de la "participativa" Marisa Méndez-Vigo d'ABG/AA i tres companys de viatge com AUPA, Ideal i el regidor de Turisme Jano Francino. Un autèntic joc dels disbarats, on dos grups (ABG/AA i PSC) voten dividits. Els tres regidors notòriament amb més formació política (l'alcalde Gené, l'exalcalde Farré i el nostre veterà regidor, que entrà a l'Ajuntament la primavera de 1983) es van abstenir argumentadament. Increïble, com per preveure el joc de capficaments (ERC, Marisa) i oportunismes(de la resta dels Sí), de divisions polítiques i civils que pot desvelar l'injust, inútil i innecessari, contraproduent procés sobiranista: una autèntica caixa dels trons de Pandora, amb una capdaventera a Altafulla que potser només destil·la....envers el seu ex-cap de llista i mentor, fins i tot, laboral. És així! S'hi han adherit com entitats: el futbol a onze i el Centre d'Estudis...
Abans havia focalitzat el Ple l'aprovació de les factures extrajudicials (despeses de 2009 sense partida pressupostària de 2009). Sumàven 69.477 e., dels quals 39.487,39 corresponien a Cultura i 24.790 a Festes; 5 mil e. pel servei de consergeria del Poliesportiu del mesos de novembre i desembre.
E debat tingué una "fiscal del Poble" implacable, que fins i tot portava escrita la seva punyent intervenció. La seva línia d'atac furgava en les contradiccions dins el propi Govern, ja que 3 dels seus regidors havien votar en contra d'una modificació de crèdit per valor de 16 mil e. a càrrec de protocol que n'assumia despeses en festes i festivals. Confessà que havia marcat irada de la Comissió d'Hisenda en veure que el Govern havia votat sense fisures, circumstància que no precisament esperava. Per això increpà directament els abans deslleials titllant-los de plegar-se davant el nostre Regidor, al que qualificà tant d'una mena d'enemic del Poble principal a causa de les seves despeses com de geni que sempre se'n surt amb la seva. Alhora reclamà que el regidor Hisenda, Cultura i Festes expliqués quin era el secret, anunciat a l'anterior Ple, que havia de desvelar. Val a dir que, sembla que en aquest clímax dialèctic / teatral polític al Ple del 26 de març de 2009, aplegà fis a 500 convilatans a la web de la 107,4 seguint-ne els seus representants / representadors. No en debades, el regidor Manel Ciércoles, un prodigi de les ironies, qualifica la regidora d'AUPA com de tota una "Núria Espert".


El nostre regidor evidentmet féu públic el suposat gran secret,

que ja havia explicat a una exregidora d'AUPA durant les sardanes a la plaça Martí Royo proHaití: davant la insuficient dotació per als antics patronats proposà, sense èxit, dins el govern que els regidors deixéssim de cobrar el 2009 destinant-ne la partida als esmentats despullats antics Patronats. C'est toute!
L’ex-alcalde carregà contra el nostre regidor per no controlar les despeses com a responsable d'Hisenda, l'acusà fins i tot de perdre subvencions, de fer i fer recorrent, si calia, a pujar brosses i l'IBI com a ingressos per a cultura i festes. Evidentment, meresqué la rèplica per demagògia.
La intervenció més amable de tot el Ple en el punt estrella, l'aportà el regidor J.M.Alasà, recuperant aquell paper d'abstenció activa i argumentada que distensiona la bipolarització del Ple. Digué que no podia votar a favor perquè la gestió havia estat poc ortodoxa i poc realista, però que el nostre regidor havia estat valent, que hauria esta difícil suportar les pressions d'haver suprimit actes per ajustar-se al pressupost tan migrat.
El nostre regidor, en plena diana de foc creuat que rebé també del propi alcalde i la regidora del PP, tingué el suport explícit del regidor del PSC que intentà reconduir el debat a simplement decidir si pagàvem o no a uns proveïdors que havien fet un servei de feia mesos. La línia argumental del nostre regidor fou que el gastat a Cultura i Festes el 2009 complia al PEF, cosa que demostra que el nostre interventor coneix l'estructura de les nostres distintes despeses; que de fet, en lloc de a la partida de 2010 hauríem d'haver aplicat romanent de 2009 al qual contribuí pressupostant la meitat del que calia gastar. Insistí en defensar-se en positiu, renunciant a contraatacar la regidora d'AUPA (no digué al Ple públic i radiofònic que no havia votat els pagaments extrajudicials que mancaven fer efectius a Gulinves per la Guarderia obra del partit al qual representa, que no havia votat la construcció del Centre d'Entitats). El nostre regidor exposà que se sentia hereu de l'acció de govern a Cultura del seu pare, de Joan Carrera, de J.M.Gené i de sí mateix a l'etapa d'UPA, que calia haver-la mantingut malgrat la dotació pressupostària obligada pel dèficit de 2007; era conscient de la debilitat política que provocava la decisió però que calia triar entre desmuntar activiats o veure's al judici del Ple: en conciència, i per profunda convicció interna, ha mantingut els actes mínims i suficients per al Model de Cultura i Festes d'Altafulla que segurament és una de les raons d'existència de PAU i que qui hi pacti ha de reconèixer.
Finalment només ABG/AA i AUPA van votar en contra. ERC s'hi abstingué, en un vot i una intervenció que féu pensar al nostre regidor que els regidors menys agressius són els menys votats (ERC i PAU vam entrar al lloc 10è i 9è del 11 llocs al Ple).

El regidor de via pública pactà unilateralment els ressalts amb els qui en volen

En el torn de la ciutadania al públic, dos destacats convilatans veïns de l'antiga N-340 van felicitar el regidor J.M.Pérez pel nous ressalts i pels que ells consideren suficientment suavitzats. El nostre regidor no s'estalvia el sarcasme de dir que potser el propi Crist en la processó del sant Enterrament podria notar l'efecte de tant de ressalt. Quedava prou clar que el regidor d'Ideal havia pactat, des de la regidoria de Participació que mai vam pactar però que porta de facto, amb els proRessalts i que havia deixat amb el cul a l'aire la seva estimada regidora d'Urbanisme i el nostre regidor que li ha donat suport públic i intern constant; l'expressió Altafulla ondulada d'Azahara Palomares del Punt, recordem que neix d'un dibuix de Manel Ciércoles. L'accés directe (històric) pel c) de Mar fou proposat pel nostre regidor atenent les queixes (al regidor deTurisme) després dels tres darrers ressalts de la família de l'Alcalde Pijuan, que ja ha col·locat un indicador de l'Hostal san Martín a la cantonada del passeig del Marquès de Tamarit / Migdia. PAU proposarà que comencem la temporada d'estiu amb un replantejament general dels 14 ressalts de la Vergonya i l'Amargura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.