Altafulla amb tota la il·lusió

13/4/08

Debatint la Feina feta pel Govern de Progrés, segons el nº77 d’ABG

Tota una lletania de “hem fet coses”, sense (a) classificació per àrees – tot i que la té implícita – i sobretot sense (b) la consignació econòmica que en casos importants l’ha feta possible. També apropiacions d’obra de la Generalitat (c) i omissions (d) o pur eufemisme per amagar incompetència (e).

A) Anem per la classificació implícita: primer, les àrees de la Macroregidora Marisa (Ensenyament, Participació i Territori); després MMCC, de l’ExAlcalde Farré. Les competències del Jano Jr. de Turisme, a la parc baixa. I a la cua, les coses fetes de Benestar Social (Spuch), de Cultura (mutilat), Joventut (res de concret) i Esports (mutilat). Finalment, de Governació i Circulació. Repetim: cap cura en classificar explícitament per àrees de govern o zones territorials.
En dues de les lloances de l’obra de la regidora de Territori, lògicament no s’adverteix de les seves maneres autocràtiques: a les reunions mensuals de tots els tècnics d’urbanisme mai no va convidar els altres regidors implicats en obres de la seva àrea ja que es va autoadjudicar que només l’obra finalitzada passava a l’àrea de govern respectiva (sanitat, esports, regidories de barri). El regidor, Jano Jr., insistia dins sense cap ressò que hi havíem d’assistir a més de la regidora titular, d’ABG, els tres caps de llista dins el govern (CiU, ERC i PAU). La grandiosa parcel·lació del complex de LiveResort a Les Esplanes (Brises del Mar) no va passar a tràmit previ de presentació i debat a la Comissió d’Urbanisme, que en fou informada un cop pres l’acord per la Junta de Govern.

B) Les consignacions econòmiques mercès al romanent de tresoreria heretat: 94 mil e. per les obres d’accessos i aparcament que calien per obrir el complex del Roquissar + 64 mil e. per la modificació de la segona fase de l’antiga N-340 + 22 mil e. per a millorar l’impacte de la depuradora de Brises del Mar. No consta en l’enumeració la millora de la recollida de la brossa a l’estiu consignada amb 60 mil e.

Cap bloqueig per part de PAU: pactant el pressupost amb el Govern en minoria i amb la Nova Majoria del Ple, les grans inversions.

Per tant, el bloqueig econòmic és una nova patranya de la manipulació informativa sistemàtica d’ABG, ja que entre juny i desembre de 2007 el primer govern vam disposar d’un mínim de 240 mil e. per obra feta autònoma i pròpia. Alhora vam disposar de partides obertes que van permetre dues obres de la regidoria de PAU dins el primer govern que no consten en l’enumeració d’ABG nº77: l’arrenjament dels vestidors de l’Estadi Joan Pijuan (un dels quals per als dos grups d’ESO el nou IES) + el nou mobiliari per a la Biblioteca Martí Magriñà.
Ens plau, als de PAU, que mercès a haver pactat el pressupost de 2007, en la mateixa sessió que anunciava la destitució del nostre regidor, fos possible que el govern en minoria contractés les dues professores per a la nova aula de la Llar d’Infants Hort de Pau, i també – malgrat no consta – la millora laboral d’algunes treballadores municipals. Per tant, PAU mai va bloquejar políticament el Govern en minoria.
Afortunadament vam parar, proposant-ne d’alternatius, quatre macroprojectes d’inversions rebutjats per la Majoria del Ple avui ja Nou Govern:
- enlloc dels pluvials a 3 Milions d’e. cadascun de Baix a Mar i sant Antoni (o Els Munts), doncs només el col·lector de 825 m. d’Alzina-Tamarit per 724.839 e (en dues fases: 2009 / 467.376 e. + 2011 / 257.463 e.; el 70% demanat al PUOSC) - res del pàrquing de 320 places al costat de l’Estació (696 mil e.) i sí a la tercera fase de l’antiga carretera. Biblioteca a construir el 2010 de 600 m2 / 900 mil e., en dues plantes annexa a les Teresa Manero ja aprovada pel PUOSC de la Generalitat (350 mil e.) enlloc de la de més de mil (amb habitatges) a l’antiga Plasticel (avui magatzem de la Brigada) per valor de 1 Milió 592 mil e.

C) Els 17 habitages de lloguer per a joves de la Fassina són d’absoluta competència de la Generalitat. Qui ha pactat amb l’Ajuntament que el 18è fos d’administració municipal.

D) De les dues regidories de PAU (Cultura i Festes i Esports) han omès aquelles millores al vestidors i a la Biblioteca. Evidentment tota la només “planificació” per al futur camp de gespa artificial, fruit de múltiples reunions i gestions. Ho hem de repetir: si enlloc de les faraòniques obres de pluvials, ABG hagués optat pel camp de gespa a l’Estadi, l’hauríem inaugurat per sant Martí de 2007, en derby contra la Torre.
Els nostres dos Patronats van ser els més regulars de celebració i de transparència informativa i de debat, junt amb el de Turisme. Vam portar l’arquitecte del Pavelló Poliesportiu perquè expliqués l’obra i els seus terminis d’acabament. La dinamització d’activitats culturals i esportives escrita al Pacte de Govern fou un fet, amb el greuge amb el Futbol del C.D.Altafulla d’haver d’anar a jugar a La Riera i restar sense l’esplet d’equips base de l’anterior temporada. Només cal comparar: sense PAU al primer govern, cap més Patronat de Cultura i d’Esports han estat capaços de convocar entre desembre i març.
En un lloc mitjà de l’enumeració situen el Museu d’Etnografia (que diuen d’Etnologia). Perquè es tracte d’una “inauguració”, de l’ExAlcalde, oi? Doncs l’impuls polític definitiu pertoca al regidor de PAU, com era la seva obligació, ben acomplerta.

E) La represa del funcionament del PIJ i l’adjudicació de la gestió del Poliesportiu demostren la increïble passivitat de govern del regidor d’ERC (tant de la maneta fins ara d’ABG). En l’episodi de la futura gestió mixta del Pavelló no sembla que hi hagi actuat amb acurada neutralitat en el procés de presentació d’una de les pliques… ¿a última hora i fent ell mateix la gestió final?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.