Altafulla amb tota la il·lusió

7/4/08

De la legitimat electoral a la legitimat del Ple

Dels 5 grups que signem la moció de censura d’avui, i que avui donem suport al J.Mª Gené i Torrell com a Nou Acalde d’Altafulla, indiscutiblement el de PAU som els qui hem de donar més explicacions als convilatans i a la ciutadania altafullenca.
Perquè nosaltres haurem votat els dos alcaldes de la 8ª legislatura i haurem estat al dos governs de l’actual legislatura municipal.
PAU tenim la plena convicció que els acords que hem de prendre i sabrem perdre avui culminen tot un procés: començat fa ja quatre mesos, quan en decidir el futur de les inversions d’Altafulla amb l’ajut de la Generalitat de tota aquesta 8ª legislatura, va nèixer una Nova Majoria al Ple: Nova Majoria al Ple gestada per coincidència de criteris als què l’Alcalde i el govern que avui cessaran, per acord també de la Nova Majoria del Ple, no van voler o saber incorporar-se.
Pau vam investir el Francesc Farré i vam contribuir amb tota mena de facilitats a vertebrar el primer i ja caducat govern perquè ens guiava un primer i bàsic principi de legitimitat política: la sorgida dels resultats electorals, on ABG, dividides les altres dues famílies polítiques, amb el seu 21% dels vots – ni menys del 21%, però tampoc més del 21% els vots vàlids - n’era la llista més votada.
Ara, deu mesos després, investim J.Mª Gené i Torrell reflectint una nova i encara més essencial legitimitat política: la sorgida de la nova Majoria del Ple des de fa quatre mesos. Quatre Plens han viscut la majoria del primer govern i també quatre el de la majoria de forces que assumim el govern d’Altafulla. La nova coalició, de PSC+AUPA, +Ideal+ PPC+PAU, tenim el rodatge en acords transcendentals presos com per haver-nos aplegat i decidit a esdevenir govern estable d’Altafulla: des d’aquest abril fins a l’abril de 2011.
Considerem que el Nou Govern presentem dues característiques irrepetibles:
1ª) suposa la reconciliació o el procés de reconciliació dins de dues grans famílies municipals, en principi dividides. Però com la terra és rodona i no plana, podem donar voltes i arribar a velles posicions de partida: de temps enllà… que poden i estant retornant…
2ª) som un aplec d’una mateixa sardana política realment excepcional, que el nostre portanveu qualifica fins i tot de Govern de Salvació. Farem tot el possible i necessari doncs per no condemnar-nos-hi.
Al Nou Govern PAU aportarem la nostra contrastada solidesa, que fins ens permet dir que hem participat en tots els acords, tots, que hem decidit i aprovat en aquest Ple de la 8ª legislatura.
Al Nou Govern PAU seguirem demostrant el nostre coratge i visió per la nostra constant (i prou compartida il·lusió): l’Altafulla oberta i social. L’Altafulla oberta a totes les llibertats i inciatives, sempre passades per sedàs de l’interès general, interès general fixat per la majoria social, que en la nostra democràcia representativa té com a temple aquesta sala de Plens i com personatges més responsables, compromesos i dignes de credibilitat els 9 o 11 regidors electes de cada legislatura.
PAU dins el Nou Govern prometem públicament que contribuirem amb totes les nostres virtuts tant a redreçar el complicat present d’Altafulla com a Guanyar el millor futur per Altafulla, tant la dels fa temps arrelats i la dels qui lliurament hi aneu arrelant, això sí acceptant que ningú mai no pot pretendre ser el primer ni tampoc l’últim altafullenc.
Visca la Democràcia municipal representativa i visquem el qui a Altafulla ens aixequem o ens hem d’aixecar cada dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.