Altafulla amb tota la il·lusió

20/12/07

PAU ha guanyat en tots els acords / votacions dels Plens. Totes!

Aquesta és la millor rèplica a l’article signat per l’encara Alcalde d’Altafulla, que, reproduint el del butlletí d’ABG (amb la supressió de la referència al “govern anterior” com a causant del “dèficit heredat” d’un Milió d’euros) també van publicar en aquest mensual dels amics “torreros” Rosa Maria i Jordi Guasch.

Una moda maledicent ha volgut fer forat dient que m’acaben fotent fora, m’expulsen de tot arreu. Però vet ací que si repassem tots els acords que s’han pres als Plens d’aquesta legislatura, doncs resulta que només PAU – els segons menys votat – ha guanyat en tots els acords.
Primer, com a membre del govern i en els dos darrers plens seguint la línia de “Posicions + Autonomia + Ubiqüitat” (coherència de criteris, elaborats lliurement i responsable, que han de ser proposats-negociats-rectificats-pactats arreu, en tot lloc ). Mai no m’han expulsat de la meva Pròpia Consciència; mai. Consciència feta d’arrels familiars, de mestratges, d’amistats, de lectures, de polèmiques. Mai m’expulsarà ningú de la meva pròpia consciència; ningú, mai!

Dels acords del Plens, sempre aprovats per PAU, d’aquesta vuitena legislatura municipal en destaco:

A) Dins el govern:
(1) Les noves ordenances fiscals per a 2008; amb el tipus de l’IBI fins al 0,90.
(2) Les modificacions de crèdit a partir del romanent heredat per assignar el pagament sobretot del pendent heredat i també de nous projectes indiscutibles – menys, un: la modificació de la segona fase de marquès de Tamarit, per reciprocitat (mai no corresposta) amb l’encara regidora d’Urbanisme.
(3) la parcial peatonalització de l’eix comercial de Baix a Mar.

B) Expulsats del govern, condicionant el govern en minoria:
(4) el pressupost corrent per a 2008, que va ser exactament i milimètricament el de PAU exposat dins del govern durant les nocturnes sessions d’elaboració.

C) Amb els grups encara a les oposicions: les propostes per al Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat 2008-2012:
(5.1) el col·lector de més de 800 m. dels C/ Onze de setembre fins a la Ronda d’Altafulla; sencer, en dues fases: el 2009 i el 2011: 467.376 e. + 257.463 e.. Demanant-ne com a subvencions el 70%. Implicant l’Ajuntament amb 140.213 e.+ 77.240 e.
(5.2) a proposta del PSC oficial, per a la tercera fase de marquès de Tamarit: 650 mil de màxim del PUOSC – 507.387 e per al col·lector = 142.613 e.
(5.3) la futura nova biblioteca de dues plantes amb base de 300m2, annexa a les Teresa Manero, mantenint-ne l’edifici i enderrocant el de l’antiga escola de Música. Per al 2009, projecte (600 m2 x 80 e /m2 = 48.000 e ) per al 2010, execució (600 m2 x 1.500 e/ m2 = 900 mil e.). Implicació per a la Hisenda d’Altafulla: 24 mil + 450 mil euros.
C’) hem impedit els següents projectes faraònics proposats pel govern en minoria i que de cap manera acceptàvem dins el govern: xarxa de pluvials de Baix a Mar, aparcament al costat de mar del baixador de RENFE, xarxa de pluvials a sant Antoni, macrocentre a l’antiga Plasticel.
Amb el que podem afirmar i hem enumerat, em plau d’agrair el comentari que els d’Altafulla Confidencial feien al començament de legislatura: “fer de pal de paller”. No ha pogut ser dins el govern; sinó dins el Ple. Per confirmar aquell crit desesperat al final del Ple de setembre: “A Altafulla, mana el Ple; no l’assemblea de Baix Gaià!”

Pendents: camp de gespa; nous Alcaldes i governs?

Encarada la biblioteca, resta la punyent frustració pel no assolit encara el camp de gespa artificial a l’estadi Joan Pijuan. Vaig donar la meva paraula al futbolista juvenil Jordi Torres Algado: que quan pugui tornar a jugar a Altafulla serà sobre gespa artificial; ell és l’ultim lesionat de consideració, en el lamentable camp actual.

Ja Farré, unipersonalment, ens el vol encolomar de terra: com el del Catllar, negociant amb la mateixa empresa que els fa les obres. Ha estat la seva idea des de bon començament. Està batent rècords històrics, Farré, d’Alcalde boi veu única del govern al Ple i que s’apropia competències dels regidors. Ja en la primera reunió de govern, i amb bona fe em pensava que ho expressava críticament, ens digué: “Segons la Llei, totes les competències dels regidors són delegades per l’Alcalde”.

Però sense arrels i sense bases; que governa en minoria des que ens va destituir i que ha de votar a favor de tot el que li demana PAU o del que li demanem amb les oposicions; o que ha de retirar o perd les seves propostes al Ple.

¿L’any vinent tindrem un govern sòlid pactant programa (la feina de futur principal la vam aprovar en relació al PUOSC 2008-2012), regidories i sobretot alcaldes successius amb període de mandat segons proporció electoral?

To be continued. Bones Festes. I si sou cristians, que molt Bon Nadal. “Les dotze van tocant – ja és nat el Déu infant – fill de Maria – fill de Maria”. Sobre la plàstica i interpretació del misteri de l’Anunciació pintat per Fra Angèlico… ens vam trobar un dijous dins el cicle del Cercle Artístic.

Fonxo Blanc Canyelles
Regidor electe del Ple per PAU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'únic criteri per publicar els comentaris serà que siguin signats.