Altafulla amb tota la il·lusió

18/9/07

Assemblea del Centre d’Esports Altafulla

0 comentaris
Dilluns 17 de setembre, a la Violeta, a partir de 2/4 de 8 del vespre:

L’Assemblea del Centre d’Esports Altafulla aprova el futur conveni amb l’Ajuntament per a la instal•lació del Camp de gespa artificial.

Un cop assolit el vist-i-plau del Consell Català de l’Esport el presentarà a l’aprovació del Ple de l’Ajuntament.

Més notícies

0 comentaris
El Patronat d’Esports aprova les subvencions de la temporada 2006-2007

Dijous 13 de setembre, tarda, sala de Plens: Al quart punt de la segona reunió de la present vuitena legislatura municipal el Patronat d’Esports va prendre la decisió més transcendental de l’any: la distribució de subvencions entre les entitats del poble.
Com que es tractava de la temporada anterior, per unanimitat vam mantenir els percentatges de repartiment, restant del total final els mil euros per a la nova entitat Atletes d’Altafulla.
Així 28.170,99 e. han estat adjudicats segons aquesta taula heretada:

Futbol Sala: 24,15%: 6.803 e. A més de 880 euros per als 32 nens altafullencs participants al Campus de juliol. La temporada anterior foren 5.600 e.

Centre d’Esports, Penya Ciclista i AMPA de la Portalada: cadascun participa amb el 21,55%, passant dels 5 mil euros a 6.071.

El Marítim, en rep el 11.2%; per tant, 3.155 e., per a 2.600 e. de la temporada 2005-2006.

Les bases reguladores havien estat publicades el 23 de maig. Fins el 31 de desembre han de presentar els justificants de despeses de la temporada 2006-2007 amb factures i tiquets de caixa.

També vam acordar la proposat al Ple d’ incorporació al Patronat del representant d’Atletes d’Altafulla (Jordi Recasens, titular i Guillermo Alonso, suplent)

Com a president vaig informar de les actuacions en equipaments (noves dutxes i procés de rehabilitació de vestuaris de l’estadi Joan Pijuan; dos vestidors i pista annexa agençada per a l’ús dels tres grups del nou IES; col·locació de tres porteries de futbol sala i fracàs en la durada de les cistelles de minibàsquet a la pista de la Fassina).


La Conselleria de Cultura de la Generalitat concedeix 27 mil e. de subvenció al Patronat de Cultura d’Altafulla per a la programació d’activitats de caràcter professional.

Fins al 31 d’octubre tenim temps per presentar certificacions de l’interventor detallant-ne despeses realitzades i comptabilitzades “directament relacionades amb l’objecte de la subvenció i per un import mínim igual al de la subvenció concedida”.
Fins al 15 de febrer tenim termini per a presentar la memòria de les activitats, el material de promoció editat i la certificació de l’interventor fent constar també les fonts d’ingressos – “exclosa la subvenció concedida”.


Finalment van ser 104 els convilatans majors de 65 anys que van exercir el dret a tiquet gratuït al sopar popular.

VIII Pujada a l’Ermita / Baltasar Rabassa

Atletes d’Altafulla organitza la VIII Pujada a l’Ermita / Baltasar Rabassa amb la participació de fins a 133 inscrits.
El guanyador absolut fou Ferran Giménez (n.1985) amb 8’06’’ per pujar des del Pont de Botigues de Mar a l’esplanada de darrera l’Ermita,. S’imposà al tram final a Jordi López Polo (n.1971) que sumà 25 segons més.
També per sota del 9’ van entrar Fdo.García Sánchez (n.1968) i Jordi Recasens (n.1971).
Van baixar dels 10’ Ricard García Valls (n. 1965) i els amics que van entrar donat-se la mà Sofian Kadawi (n.1994) & Jordi Trapé fill (n.1995).
Per sota dels 11’ van pujar Tito Griñán (n.1947!), Martí Sanz (n.1969), Abel Gil (n.1966), Xavi López Beiran (n.1990), i Javier Altuna (n.1996).
La primera fèmina en arribar fou la nena Andrea Trapé (n.1999) amb un temps de 12’06” exactament el mateix que el seu pare Jordi Trapé. La primera senior femenina fou Sílvia Altuna (n.1969) amb 12’16”; seguida d’Ana Pérez Romero( n.1964) amb 13’30”. Marian Blanch (n.1995) trigà 16’02”.
En les seves categories de veterans guanyaren Josep Marí (n.1956) amb 11’35” i Montse Baig (n.1948). L’alcalde electe Francesc Farré (n.1958) arribà el 29è amb una pujada de 13’43”.


Començament del campus educatiu del Roquissar

Magnífica gestió de la regidora d’urbanisme i ensenyament Marisa Méndez-Vigo (ABG) vers el començament del campus educatiu del Roquissar.

Vetllant per l’acompliment dels terminis d’execució de les competències de la Generalitat (construcció per a GISA del CEIP; dels mòduls de l’IES) i sobretot en l’acompliment de la urbanització de l’entorn per la promotora Viviendas y Jardines; i directament per l’Ajuntament, amb una inversió municipal d’uns 90 mil euros.
També ha calgut instar per les instal·lacions de llum, telefonia, aigua i gas del campus.
Per ser justos amb el procés històric cap al campus educatiu del Roquissar cal recordar que la regidoria de Pep Muntades negocià la urbanització de la responsabilitat municipal per part dels promotors a canvi de no construir-hi migrades vivendes socials.
El campus ocupa els terrenys que eren propietat de Jaume Ixart que van ser cedits a l’Ajuntament dins el conveni per a la zona lúdica dels cinemes de les Bruixes, al costat de Via Roviano. Si fem memoria…

12/9/07

Els altafullencs de totes les edats frueixen de la FM petita !!!!

0 comentaris
La Festa Major petita d’enguany comprenia fins a 17 actes.
Amb la participació de 12 entitats: futur Grup de Joves d’Altafulla (sopar popular i Xaranga de Correbars), Ateneu de Dones (treballs dels Tallers i VII Festa de les Cultures), Cercle Artístic (Festival de pintura infantil), Centre d’Estudis (presentació de la Història d’Altafulla II), Club de ping-pong (campionat), Atletes d’Altafulla (IX Pujada a l’Ermita), Coral Nous Rebrots (Missa a l’ermita), Diables d’Altafulla (Tempesta de fi de festa), Grallers, Nans, Gegants i Gat d’Altafulla a l’Altafulla Balla.
Els Castellers d’Altafulla a la plaça de l’ermita n’hem descarregat dos de gama alta de 6, recuperat 5 i 3 amb l’agulla; hem tornat a desmuntar el 2 i amb 3 pilars de 4 arriant la senyera amb toc dels Segadors per la Cobla Sitgetana hem celebrat la Diada Nacional.

Programats com a espectacles de finançament municipal : el ball del Trio Mermelada (730,8 e.), la Xaranga de santa Bàrbara (600e.), el ball de l’Orquestra Korona (2.320 e.), el concert de Josep Guardiola (1.740 e.) amb el Josep Asensio com a taloner (500 e.) i els espectacles infantils del Trio Set de So (600e.) , la Conta Contes Carme Glez. Carrascosa (180 e.)
El Ramon Suñé i la parella Muntades Olivé organitzen el Bingo Popular. Molt concorregut de noies, per cert. Encara més multitudinari el Correbars, del tot cívicament gaudit.
Com a acte de Belles Arts, la pintora Consuelo Carrión exposa al nou espai del pati de l’Escola de Música.
El sopar popular introduí la novetat de la gratuïtat per als majors de 65 anys. S’hi van acollir fins a 82. Cap a 500 persones vam sopar aplegats al carrer de sant Martí, reval de l’Altafulla Setcentista.
La gent gran d’Altafulla disfrutà de valent recuperant – i en directe – el seu Josep Guardiola. Amb la Pilar Gómez de la Coral / Ateneu / Esplai com a “nena de 60 anys” féu el duet de l’entranyable “Di papà”. El doll de veu, de tons tan alts del Josep Asensio culminà la gran vetllada del 10 de setembre a la plaça Martí Royo.
Tenim pendents de resenyar la participació i premiats a la Pintura Infantil i a la Pujada a sant Antoni. Així com el pressupost de la Cobla Sitgetana i del VIIè Altafulla Balla i d’entitas locals. També informarem del balanç de parades i consumicions a la Festa de les Cultures de diumenge 9.
Aquestes Festes, s’hi ha estrenat com a coordinadora general la gerent de Cultura i Tradicions Olga Arnau (UDC). Amb el suport de l’empleada municipal Eva Mestres.
Per primer cop a la Vila l’alcalde electe ha fet un discurset relligant els dos Onzes de setembre :l’altafullenc de 1820, quan baixen i porten en processó el quadre de sant Antoni aquells avantpassats atacats per la pesta. Se’n van surtir i van establir-ne la Festa votiva al sant patró dels pescadors i mariners. El català, de la caiguda del Consell de Cent de Barcelona manat per Rafel de Casanovas. Val a dir que també tenim dos 1714: el de la derrota a la guerra de Successió i el del començament de l’ermita i mort de Baltasar Rabassa.

11/9/07

Presentació als regidors del Patronat d’Esports del conveni i projecte per al camp de gespa artificial

0 comentaris
El dijous 6 de setembre l’arquitecte Carles Galiano i la comercial de Mondo Margarita Alcaraz van presentar i respondre totes les preguntes dels regidors del Patronat d’Esports - i també de l’alcalde – relacionades amb el possible futur camp de gespa artificial a les instal·lacions de l’estadi Joan Pijuan.

Prèviament el regidor d’Esports va presentar el possible conveni – seguint el model de Roda de Berà, adaptat pel nostre secretari – entre el Ple i l’Assemblea del C.E.d’Altafulla, que es resumeix en dos articles essencials:
Sobre els usos: “ L’Ajuntament d’Altafulla es reserva el dret a utilitzar quan sigui necessari aquest equipament, respectant l’ús prioritari i preferent concedit al Centre d’Esports d’Altafulla, per a qualsevol activitat cultural, esportiva, docent o de naturalesa similar. Als efectes de no pertorbar el normal desenvolupament de les activitats del Centre d’Esports d’Altafulla, l’Ajuntament d’Altafulla comunicarà amb antel·lació suficient l’organització i desenvolupament d’aquestes activitats.”
Sobre el pagament: “L’Ajuntament d’Altafulla es compromet a incorporar en el seu pressupost anual i fins al total pagament del préstec concertat una quantitat equivalent, en concepte de subvenció nominativa i finalista, a la suma de les quotes anuals a satisfer pel Centre d’Esports d’Altafulla.”
“L’import màxim de la subvenció a otorgar, per totes les anualitas serà l’equivalent a l’import de les obres a contractar, que provisionalment es fixa en 535.000 e., més els interessos abonats i l’import de l’IVA satisfet, sempre que aquest fos efectivament suportat pel Centre d’Esports d’Altafulla.”

El regidor d’Hisenda presentà les dues possibles línies de préstec – formalitzat pel Club – i la repercusió en el pressupost per la subvenció, elaborades per l’interventor municipal:
Euríbor + 0,5% (“la Caixa”): 5.700, 69 e. mensual (x 12) = 68.408,30 e anual( x10)
“ + 0,15% (Crèdit Local ): 5.609,35 e. “ ( “ ) = 67.312,25 e. " ( “ )

El projecte respecta l’orografia el terreny i instal·la 6 canons de reg, i un pou prefabricat de 100 cm. de diàmetre interior, format amb base de 1,15 m.d’alçada, sense necessitat de deus d’aigua suplementaris. La gespa de Mondo és l’única al mercat fabricada a l’Estat (a Zaragoza) i amb regitzell de filaments.

10/9/07

L’equip de govern contesta el president de l’Esplai

0 comentaris
Amb data 6 d’agost ingressà a l’Ajuntament la següent sol·licitud a Alcaldia, de la qual citem en el més important:

”Agradecería nos confirmara su asignación monetaria para tales eventos (ofreciendo a la GENT GRAN de Altafulla sendas comidas en el Esplai por la fiestas mayores de Septiembre y Noviembre).
Atentament.

Tomás Biarnés
Presidente”

Finalment, com a President del Patronat de Cultura i Tradicions, li hem contestat, un cop reprès la totalitat de l’equip de govern acabades algunes vacances. Amb data 5 de setembre, l’endemà de la reunió dels sis regidors governants, els següents acords:

“ – que l’equip de govern disposa d’autonomia de criteri ja que no consta cap reserva de despesa preceptiva per al pagament d’un dinar a la llar de jubilats amb motiu de la Festa major petita del poble.
- Els ciutadans (que no súbdits) altafullencs majors de 65 anys tindran tiquet gratuït al sopar popular del divendres 7 de setembre al carrer de sant Martí ”.

L’autonomia de criteri es fonamenta en la següent carta de la llavors regidora de Festes a l’esmentat President de l’Esplai, amb data de 28 de març:

“ en aquest moments, aquesta regidora no es pot comprometre a confirmar-vos res atès que tot dependrà del resultat de les eleccions del proper mes de maig i serà el nou Consistori qui decideixi les festes de setembre i novembre.
Considero adient que després de les eleccions féssiu aquest escrit al nou responsable de la regidoria de festes”.

La decisió de no continuar el dinar pagat municipalmente l’Esplai durant la Festa Major Petita es fonamenta en una crítica al protocol consolidat de l’acte. Amb tuf d’antic règim, com de beneficència i com a acte caciquil de poder de les “autoridades políticas. eclesiásticas y corporativas”. Volem que d’una vegada els jubilats altafullencs siguin tractats com a ciutadans lliures i no com a súbdits captius dins un búnquer de vot clientelar; d’acord amb la ja cèlebre frase del Sr.Biarnés / AUPA-Esplai: “Tenim 400 vots; 200 dels jubilats”. L’esment a l’Esplai com a graner de vots sempre els esmenta en les seves converses amb el regidor de Benestar Social.

Un cop rebuda la resposta de l’equip de govern em repliquen – per aquest ordre les dones d’AUPA Fuensanta, Carme Vives i Eva Martínez – tot escrivint:

“ segons l’exregidora de festes Carme Vives, el pressupost de festes de l’Ajuntament, es realitzava una distribució interna per atendre tota la programació festiva i tradicional”. Text en plena contradicció amb la carta del març preelectoral.

Lògicament, 20 firmes 20 de membres de l’Esplai (amb el DNI només 6) - també repliquen. Hi llegim aquesta perla:
“El govern d’AUPA va considerar a petició de la gent gran que aquests dos actes (convidar per les dues festes patronals a un restaurant a la gent gran) s’haurien de fer al mateix edifici i podrien assistir tota la gent gran que volgués. Va ser aquest un dels motius que van motivar l’ampliació de l’esplai”.

Cal recordar que la Festa Major petita de l’Onze de setembre és una festa votiva, no una de patronal, que és la de Sant Martí. Quan tradicionalment homenatgem els nostre jubilats tots els altafullencs. Per això, quan arribi, a la Violeta les entitats dedicaran mostres del seu folklore o art als jubilats en un dinar de poble.
¿!Adonem-nos que l’ampliació del local es justifica per a dos actes a l’any?! I que no són respectades les dates: AUPA neix al 2003 com a agrupació d’electors com a fracció conservadora d’UPA de 1999-2003; AUPA de març 2007 com a partit consta domiciliada a l’adreça particular a Baix a Mar del president de l’Esplai, al registre de partits del ministeri d’Interior.
Com a rebequeria contra l’acord autònom del nou govern, possible perquè l’anterior no va comprometre l’acte subvencionat a l’Esplai, el seu president decidí de no col·laborar amb l’àpat als participants a Altafulla Balla, ni amb l’oferta de menjars a la Festa de les Cultures. En ambdós casos s’hi havia compromès.


Nova sala d'exposicions municipal

0 comentaris
La pintora Consuelo Carrion inaugura la nova sala d’exposicions al pati i accés a l’Escola de Música

Mercès a la col·locació de més de 50 metres de guies de quadre de llautó d’un daurat que combina amb el pintat de les estances disposem d’un nou espai d’exposicions i performances ben cèntric i ampli.
L’ha estrenat la pintora amb estudi a Baix a Mar d’Altafulla, Consuelo Carrión. L’extensa mostra d’abstraccions de fons marins de distints formats es completa amb la de figures de peixos, penjades i construïdes partir de restes de filferro dels encofrats de les obres. Culmina el trajecte, la performance d’ampolles de plàstic recollides a la desembocadura del Gaià, que imagina l’artista de formació polonesa restaurat de curs fluvial.
Com a petites mostres figuratives de la Consuelo Carrion, a l’accés per la plaça Martí Royo – gran amic d’ella en vida – podem retrobar paisatges de riu i bodegons.
Amb gran diligència i per valor de 1.873,24 euros de material queda instal·lada la nova sala municipal d’exposicions.

3/9/07

Els comptes dels Concerts i el Festival

0 comentaris
Gestió diligent mercès a l’excel·lent de l’interventor Jordi Solé em permet restaurar la transparència a les xifres de Kultura. Que té com a plat fort la concentració de vuit concerts i una missa heretades dels criteris del regidor anterior, tan opac / mandrós en la publicació de dades.

Ingressos:
Comencem pels ingressos: dels mecenes i dels col·laboradors entre els agents econòmics.
De mecenes només dos:
Nadal i Almirall, amb 2 mil euros finalistes per a la missa del Festival de Veus; per cert oblidats al llibret / programa.
I Vicsan, amb 1.500 euros.
Els 10 col·laboradors sumen 2.230 euros (Promocions Baselara amb 500 i amb 300 Exinan, Luzymar i el càmping santa Eulàlia). No cal dir que l’any vinent intentarem que els més potents promotors que només donen engrunes doncs l’any vinent esdevinguin mecenes concrets, ben publicitats de concerts concrets. Per ara, sumem només 5.730 e.

30 mil euros subvencionats per la Generalitat

Segona part dels ingressos: les subvencions externes. I la principal, la del nostre Ajuntament transferint al seu propi Patronat de Cultura. La calcularem com a aportació per a equilibrar el pressupost al final dels comptes. La de la Generalitat, si les meves anotacions no al·lucinen, aporta fins a 30 mil euros! I la de la Diputació als 7.800.
Part més significativa dels ingressos: per entrades. Que lògicament tenen un preu molt polític, de foment de l’assistència a la música clàssica de qualitat com un dret cívic voluntari, mitjançant el criteri de a 15 euros per una sola entrada, però encara millor a 90 euros tot el cicle i per compres de 6 entrades d’un sol cop a 77 euros. Els preus polítics a cultura són una de tantes banderes de la tan europea socialdemocràcia. Que entén que els pares dels alumnes de l’escola de música han de ser convidats al millor concert (el commemoratiu del XX Festival, pels Scholars Baroque Ensemble)

920 entrades a preu polític: 12.667 e.

D’acord amb les tan fiables dades de la Pepi Miró, que reprodueixo exactament com les ha distribuït:
Dissabte, 21 de juliol, Nit de Tangos: 111 entrades / 1.586 e.
Dissabte, 28 de juliol, Música vienesa : 180 « / 2.499 e.
Dilluns, 6 d’agost: Claudi Arimany i Filharmònica de Lodz: 189 entrades / 2.774 e.
Divendres, 10 d’agost: suspès per malaltia del director del cor de cambra de Kiev.
Diumenge 12 d’agost: Vespres de Monteverdi per Scholars Baroque Ensemble. Tot i la tempestat continuada que n’impedí l’arribada de prou assistents decidits a ser-hi vam vendre unes 180 entrades que van sumar 2.614 e.
Divendres, 17 d’agost: soprano i mezzo amb piano: 106 entrades / 1.418 e.
L’endemà: els alemanys madrigalistes d’Amarcord: 52 “ / 480 e. Única satisfacció: els assistents boi tots érem d’Altafulla! Per tant gran preu polític per als qui paguem l’impost municipal directe de l’IBI i participem a la vida cívica i cultural que fa cooperació comunitària. Aquí la socialdemocràcia sumaria el personalisme cristià.
Dissabte, 25 d’agost, italians del quartet de corda Elisa i del clarinet Fabio Furia: 102 entrades / 1.397 euros.
Per tant; ingressat per entrades – a preu subvencionat – 12.767 euros / 920 entrades.

Despeses :
Catxés dels artistes: 45.531 e.

Lògicament representen el gran capítol de despesa. Però que se sàpiga: vénen amb catxé reduït fins a 2/3 per amistat amb els dos artistas directors (del Festival, David van Asch i del Cicle de Concerts, Claudi Arimany) i amb allotjaments estalviats o a casa de particulars en el cas dels 20 components dels Scholars Baroque Ensemble. Les úniques despeses per allotjaments corresponen al dels vienesos: 871 e.; tot i que el xofer no va dormir a la Torreta / 104 e. a la seva habitació reservada en la cèntrica data del dissabte 28 de juliol + 222 e. de la nit d’Amarcord al Basic Hotel de VFP.
Heus-ne ací els catxés:
G.Bandini i C.Cechiaretta (3 mil e.) + Wiener Residenzorchester (5.500 e. + 871 e.) + Filharmònica Arthur Rubinstein i Claudi Arimany (10.700 e.) + Quartet Elisa (4.400). Total Cicle de 4 Concerts = 24.471 e.
XX Festival de Veus : The Scholars Baroque Ensemble (12.990) e. + Músics i Artistes s.l. (2.088 + 870 e. de lloguer piano) + Ensemble Amarcord (4 mil + 222 e.). +

Despeses de logística minuciosíssimament comptabilitzades: 890 e. = 21.060 e.

Més despeses: publicitat: RAC 1: 5.162 e + 414,5 e. al Diari de TGN + 406 e. al Punt.
100 pòsters: 894,36 + 2 mil programes: 2.367, 6 e. + 133,5 de segells + 313, 2 per 6 pancartes. Total: 9.692 e. I no oblidem, els urinaris Poly-klin: 537 e.

Per arrodonir les despeses, manquen els drets a la SGAE (potser 450 e.) i naturalment el cost de les hores extres del personal de la brigada en cadascun dels 7 actes d’enguany del qual la Dora Solé me n’informarà al tancar el mes. N’és una despesa interna al capítol de personal.

En definitiva, l’Ajuntament quadrarem comptes aportant-hi enguany la diferència entre les despeses externes (9.692 de publicitat + 21.060 artistes del XXè Festival de Veus + 24.471 artistes del VI Cicle de Concerts) que arriben als 56.223 e. i els ingressos externs privats (5.730 e. dels espònsors + 12.667 de les entrades = 18.397 e.) + subvencions públiques (37.800 e.) que ens han d’aportar (total ingessos: 56197e.). Resultat de la resta: (tu mateix).
Però potser caldrà un lleuger suplement de crèdit del propi Patronat perquè si no m’equivoco el pressupostat per als catxés arribava als 49 mil euros.